Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Έσπασαν σχολεία στην Χαλκίδα

Έσπασαν σχολεία στην Χαλκίδα

Βανδαλισμούς σε σχολεία καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων.

Γης μαδιάμ έκαναν άγνωστοι σχολεία στη Χαλκίδα, όπως καταγγέλει ο Δήμος Χαλκιδαίων:

«Για πολλοστή φορά παρουσιάζονται επεισόδια βανδαλισμών στη δημοτική περιουσία του Δήμου Χαλκιδέων και αυτή τη φορά, ασυνείδητοι δράστες προκάλεσαν φθορές στις αίθουσες εκδηλώσεων του Γυμνασίου Νέας Αρτάκης και του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας, καθώς σε κλιματιστικές μονάδες και αλεξικέραυνα του 5ου Πρότυπου Γυμνασίου Χαλκίδας.

Ο Δήμος Χαλκιδέων έχει ήδη ενημερώσει την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας και έχουν γίνει μηνύσεις κατ’ αγνώστων από τους Διευθυντές των σχολείων, προκειμένου να διερευνηθεί το φαινόμενο και να βρεθούν οι υπαίτιοι. Παράλληλα, έχουν ήδη γίνει ενέργειες από τον Δήμο, για την αποκατάσταση των ζημιών.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές σε καμία περίπτωση και ιδιαίτερα, όταν αφορούν στην εκπαίδευση και την ασφάλεια παιδιών».

Συνεχείς οι βανδαλισμοί σε πολλούς Δήμους

Οι βανδαλισμοί της δημοτικής περιουσίας έχουν εξελιχθεί σε έναν καθημερινό εφιάλτη για τους δήμους της Ελλάδας. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες, τα περιστατικά βίας κατά της δημόσιας περιουσίας έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, διαλύοντας την κοινωνική συνοχή και ρίχνοντας βαριά σκιά στην ψυχολογία της τοπικής κοινότητας. Τα δημοτικά ταμεία, ήδη εξαντλημένα από πολυετείς περικοπές και ανεπάρκεια πόρων, βρίσκονται πλέον στα όριά τους, με κάθε νέο περιστατικό να φέρνει τα πράγματα σε ακόμα πιο κρίσιμο σημείο.

Στον Δήμο Χαλκιδαίων, η δημοσιοποίηση των συμβάντων είναι συνήθης πρακτική, ωστόσο σε πολλούς άλλους δήμους, είτε οι ζημιές παραμένουν στην αφάνεια είτε δεν έχουν το ίδιο εύρος. Όμως, το κοινό πρόβλημα παραμένει – η αδυναμία των δημοτικών αρχών να προστατεύσουν αποτελεσματικά την περιουσία τους. Το γιατί είναι ξεκάθαρο: η έλλειψη επαρκούς προσωπικού, όπως δημοτικής αστυνομίας, και τα άδεια ταμεία κάνουν αδύνατη τη σύναψη συμφωνιών με ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης.

Οι δημοτικές αρχές βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς ακόμα και αν θέλουν να αντιδράσουν, οι αποφάσεις για προσλήψεις και χρηματοδοτήσεις βρίσκονται στα χέρια της κεντρικής εξουσίας. Έτσι, οι ίδιοι, ενώ παρακολουθούν αβοήθητοι τη δημοτική περιουσία να καταστρέφεται, αδυνατούν να δώσουν κάποια απάντηση στο ερώτημα αν και πότε θα υπάρξει λύση.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

«Ξαφνικά σκοτάδι και παντού βομβαρδισμοί» - Σκηνές χάους από το σφυροκόπημα στον Λίβανο

Επιθέσεις στον Λίβανο εξαπολύει τις τελευταίες μέρες το Ισραήλ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024