Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες, καλή εβδομάδα να έχουμε και καλό μήνα -από αύριο. Εύχομαι προκαταβολικώς καθώς είμαι τα μάλα ενθουσιασμένη μιας κι έπειτα από μια μακρά περίοδο πολιτικής ραστώνης τα πράγματα έρχονται στη θέση τους και ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του.

Ο…πρώην

Τί εννοώ; Ήδη μετράμε αντίστροφα τις μέρες για την εκλογή στο ΠΑΣΟΚ. Ο πρώτος γύρος θα έχει ενδιαφέρον καθώς θα δείξει πολλά για το που θα κάτσει η μπίλια στον δεύτερο. Αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ οι μέρες έχουν ενδιαφέρουν ειδικά μετά το νέο μανιφέστο που δημοσιοποίησε χθες ο Stefanos, τον οποίο δεν θέλει να τον λένε «πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά κανείς δεν μας έχει εξηγήσει με ποια ιδιότητα παρευρίσκεται σε περιφερειακά συμβούλια και πραγματοποιεί επισκέψεις σε αστυνομικά τμήματα, κάνοντας στη συνέχεια δηλώσεις για διάφορα θέματα. Εξ όσων γνωρίζω υποψηφιότητα δεν έχει καταθέσει ακόμα, άρα;

Πόθεν έσχες

Βέβαια για να καταθέσει υποψηφιότητα θα πρέπει να πάει και το πόθεν έσχες του, όπως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Κι εδώ στοιχηματίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Και τούτο διότι τα «πόθεν έσχες» των δύο – ως τώρα – συνυποψηφίων του, των κκ Σωκράτη Φάμελλου και Παύλου Πολάκη είναι παλιά και έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Το δικό του αφορά το 2023 λέγεται ότι έχει κατατεθεί και δεν έχει ακόμη ελεγχθεί αρμοδίως. Οταν κι αυτό ελεγχθεί τότε θα δοθεί στο κόμμα. Μέχρι τότε υπάρχει και θέμα προσωπικών δεδομένων. Εσείς τι λέτε, ο κ. Χρήστος Σπρίρτζης που τελευταία στιγμή, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, κατέθεσε την εν λόγω πρόταση – να είναι το «πόθεν έσχες» μεταξύ των κριτηρίων της υποψηφιότητας – να το αφήσει να περάσει έτσι; Εγω προσωπικά δεν το νομίζω!

Δεν ομονοούν

Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να ανοίξει και θέμα αν μπορεί ο κ. Κασσελάκης να είναι υποψήφιος. Καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε νέο γύρο αντιπαραθέσεων μέχρις ότου η εκλογική βάση του κόμματος να … «εξαερωθεί» εντελώς! Και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να βρεθεί οσονούπω στο 20%! Ηταν γνωστό ότι δεν ομονοούσαν όλοι οι «87» με την επιλογή του κ. Φάμελλου. Φαίνεται όμως ότι αυτή η διάσταση μεταξύ τους συνεχίζεται. Κυκλοφορεί πάντως – δεν κατόρθωσα να το επιβεβαιώσω – ότι ο κ. Νικόλας Φαραντούρης μαζεύει υπογραφές από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής για να στηρίξει την υποψηφιότητα του. Μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές – αν γίνουν τελικά… – θα δούμε κι άλλα επεισόδια στο σήριαλ «Νέος πρόεδρος στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ»….

Ταξί

Πάντως, για να λέμε τα σύκα σύκα και τα λουμπουτέν, λουμπουτέν, το χάλι του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται πλέον παντού. Η Ντιντί μου έλεγε ότι είδε μια ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου που τώρα είναι ένας από τους στενούς συνεργάτες του Stefanos η οποία μιλούσε για συνάντηση του πρώην προέδρου με fans του στην Αρτέμιδα. «Κοσμοσυρροή» έγραφε η λεζάντα αλλά οι φωτογραφίες μάλλον διέψευδαν τον Ευάγγελο καθώς οι παριστάμενοι το πολύ να γέμιζαν τρία ταξί.

Διαρροές

Για να έρθουμε στο ΠΑΣΟΚ πάντως, η Ντιντί που παρακολουθεί πολύ τα social media μου εκμυστηρεύτηκε ότι στην πρόσφατη περιοδεία του κ. Χάρη Δούκα στον Πύργο της Ηλείας, στο πλευρό του βρέθηκαν ουκ ολίγοι συριζαίοι, που μέχρι πέρυσι έτρεχαν να βγάλουν πρόεδρο στην Κουμουνδούρου, κάποιοι εκ των οποίων πρώην αντιδήμαρχοι και προσωπικότητες της πόλης. Σε αυτή τη διαρροή ψηφοφόρων ελπίζει το ΠΑΣΟΚ για να χτυπήσει καμιά τριακοσαριά χιλιάδες κόσμου την Κυριακή στις εκλογές του και να στείλει μια και καλή το μήνυμα για το ποιος είναι πλέον το αφεντικό στο πολιτικό τοπίο – μετά τη ΝΔ.

Ενότητα

Μιλώντας για τη ΝΔ μπορώ να πω ότι είναι συγκινητική η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να προσπαθεί να πείσει καθημερινά πως η ενότητα του κυβερνητικού κόμματος είναι δεδομένη και τίποτε δεν την απειλεί. Οπως και η προσπάθειά του να υποβαθμίσει τα διάφορα «δείπνα» που γίνονται εσχάτως. Δεν ξέρω ειλικρινά τι θα γίνει στο τέλος, εκείνο για το οποίο στοιχηματίζω είναι πως κάποιοι βουλευτές της ΝΔ το επόμενο διάστημα θα πάρουν κιλά με τόσο φαί. Θα πρότεινα στον Κυριάκο να ζυγίζει τους βουλευτές και τις βουλεύτριες και όποιος-α τον επόμενο μήνα είναι τουλάχιστον τρία κιλά παραπάνω, να παραπέμπεται αυτόματα στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος; Έφαγες; Άρα συνωμότησες!

Street party

Εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν γενέθλια! Γιορτάζει η Νέα Δημοκρατία τα 50 χρόνια από την ίδρυση της. Κι έχουν αποφασίσει να το ρίξουν το έξω. Σχεδιάζουν street party στη Ρηγίλλης! Για να συναντηθούν ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Νικήτα Κακλαμάνη και τον κ. Γιώργο Βλάχο! Λέμε τώρα…. Θα λείπει βέβαια ο κ. Μάριος Σαλμάς. Αυτόν δεν θα τον καλέσουν! Τελεία και παύλα. Τον διέγραψαν, πράγμα που σημαίνει ότι του … «κάνουν μούτρα»! Τώρα δεν ξέρω αν θα έχουν κανένα οννεδίτη … ράπερ, να «γουστάρουν» κιόλας, όπως τότε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 που έβαζαν μπροστά τον … κ. Κώστα Τουρνά!

Προσπαθούν

Ναι και ίσως πριν από το street party να ο κ. Μητσοτάκης να πάρει κι αυτός μία μερίδα … κοψίδια, μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ναι, ναι θα συναντηθεί μαζί τους! Γιατί όλα αυτά; Διότι καταβάλλουν εκεί από το Μέγαρο Μαξίμου παντοίους τρόπους να μην κατατεθεί δεύτερη – ομαδική – ερώτηση σε υπουργό. Οπως είχε συμβεί με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη. Που σήμερα παρεμπιπτόντως έχει την τιμητική του!

«Κορσές»

Εισηγείται στο υπουργικό συμβούλιο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Ο «κορσές» παιδιά είναι μικρό νούμερο, να το ξέρετε. Αυτός όμως που τον έχουν δει να περπατά στο δρόμο και να … παραμιλάει, δεν είναι άλλος από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Θάνο Πετραλιά, που είναι ο υπεύθυνος του λογιστηρίου, εκεί στην Πανεπιστημίου. Και μη νομίζετε ότι είναι τα pass και οι συνταξιούχοι αυτοί που τον έχουν φέρει σ΄αυτή την κατάσταση. Οχι σε καμία περίπτωση. Η αιτία είναι οι … «στραταίοι» όπως τους λένε. Δηλαδή το υπουργείο εθνικής Αμυνας! Που κάθε λίγο και λιγάκι ανακαλύπτουν ότι όλο και  κάποιο καινούργιο οπλικό σύστημα τους είναι απαραίτητο. Και τράβα κορδόνι…. Κι ο έρημος ο κ. Πετραλιάς καταπίνει με την φούχτα τα υπογλώσσια!

Τα κατάφερε

Μου είπαν όμως ότι στην τελευταία συνάντηση που είχαν κατέληξαν σε ένας modus vivendi, του στυλ «πιαδιά πάρτε ότι θέλετε, αλλά από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, εξτραδάκια δεν έχει». Τους έδωσε και κάτι «ψιλά» και το θέμα έκλεισε. Μετά πήρε βαθιές ανάσες και κατέρρευσε στον καναπέ του γραφείου του!