Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Εκτίμηση Σκανδαλίδη για συμμετοχή άνω των 300.000 στις εσωκομματικές – «Το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει τον εαυτό του»

Εκτίμηση Σκανδαλίδη για συμμετοχή άνω των 300.000 στις εσωκομματικές – «Το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει τον εαυτό του»

«Αυτό για μένα είναι πιο σημαντικό ακόμη και από το ποιος θα εκλεγεί», υπογράμμισε για την προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ο Κώστας Σκανδαλίδης

Στην εκτίμηση ότι άνω των 300.000 πολιτών θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προχώρησε το ιστορικό στέλεχος του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης, τονίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει τον εαυτό του».

Όπως είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, «η συμμετοχή εκτιμώ πως θα περάσει τις 300.000 και μπορεί να πάει και πολύ παραπάνω. Αυτό για μένα είναι πιο σημαντικό ακόμη και από το ποιος θα εκλεγεί».

«Το κόμμα αποκαθιστά ξανά τη σχέση του με την πολιτική»

Τόνισε επίσης πως «το ΠΑΣΟΚ έχει πια θεσμοθετήσει τη διαδικασία των εκλογών και την ακολουθεί με καλούς όρους, αξιοκρατικούς και αξιολογικούς. Βγαίνει ο καθένας και λέει τη γνώμη του. Αυτή τη φορά προχωρήσαμε πιο πέρα, στο ντιμπέιτ. Ήταν ένα βήμα μπροστά σε σχέση με ότι συνέβαινε μέχρι τώρα στην πολιτική ζωή και το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει τον εαυτό του. Είναι ότι το κόμμα αποκαθιστά ξανά τη σχέση του με την πολιτική και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Το μεγάλο θέμα είναι να πάει ο κόσμος στην κάλπη. Το θέμα είναι να μπουν και αυτοί στην πολιτική, στο παιχνίδι και όποιος και αν είναι ο πρόεδρος, θα φτιάξει μια δομή και μια λειτουργία που θα καταστήσει το ΠΑΣΟΚ ξανά εν δυνάμει αντίπαλο της ΝΔ. Δεν είναι θέμα κορυφής αλλά να λειτουργήσει το σύνολο της παράταξης. Η ψυχή του ΠΑΣΟΚ ήταν η συμμετοχή στην πολιτική».

Ακόμη, ο κ. Σκανδαλίδης υπογράμμισε πως δεν υπάρχει πρόβλημα ενότητα. «Όποιος και αν είναι ο πρόεδρος πάλι θα είναι μαζί, το πιστεύω ακράδαντα γιατί είναι τέτοια και η πολιτική συγκυρία, όπως και οι άνθρωποι που συμμετέχουν. Για την Άννα (Διαμαντοπούλου) δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί είχε φύγει ένα διάστημα και τώρα γυρίζει, όλοι οι άλλοι όμως ήταν στο ΠΑΣΟΚ και συμμετείχαν ουσιαστικά και δημιουργικά και μάλιστα από συγκεκριμένες θέσεις», υπογράμμισε.

Συνέχισε λέγοντας πως έχει προτίμηση για υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αλλά «δεν θέλω να επηρεάσω κάποια πράγματα σε αυτό τον βαθμό. Η ουσία είναι πως αυτή τη στιγμή βλέπω πως η πολιτική αντιπαράθεση κρατιέται σε ένα πολύ καλό επίπεδο».

Για τον Ανδρουλάκη και τον Δούκα

Ερωτηθείς ο Κώστας Σκανδαλίδης για το εάν παίζει ρόλο να είναι βουλευτής ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, σχολίασε ότι «όλα αυτά είναι σχετικά. Θα πρέπει να είναι και βουλευτής αλλά πάνω από όλα πρέπει να γίνει πρόεδρος και όχι αρχηγός. Να βάλει την κοινοβουλευτική ομάδα σε ένα συντονισμό και μια διάταξη ώστε να αξιοποιήσει τα στελέχη, να βγάλει μια κυβερνητική ομάδα μπροστά για να φανεί στον κόσμο. Έχει και νέους ανθρώπους. Ο Νίκος (Ανδρουλάκης) έκανε μεγάλη ανανέωση στα στελέχη σε πάρα πολλά επίπεδα. Έχει τους ανθρώπους να δώσει τη μάχη για την εξουσία».

Για το εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν πρόεδρος ή αρχηγός, απάντησε «αρχηγός έγινε κυρίως αλλά και σαν πρόεδρος πέτυχε πράγματα τα οποία ήταν σημαντικά. Κράτησε την πολιτική αυτονομία της παράταξης, την ανανέωσε σε μεγάλο βαθμό, ακόμα και αν ήταν προσωπικές τους επιλογές. Βγήκαν καινούρια φιντάνια στο προσκήνιο, πολλοί νέοι άνθρωποι. Κράτησε και την πολιτική ανανέωση και την αυτονομία και παράλληλα και μια προγραμματική διάθεση που έδειξε από την αρχηγία. Από αυτή την άποψη πέτυχε αλλά έμεινε πίσω το κόμμα, γιατί είχε δυνάμεις που θα μπορούσαν να βγουν στο προσκήνιο, πιο πολλές και πιο ισχυρές και πιο ουσιαστικές. Αλλά είναι ένας άνθρωπος που μαθαίνει και αν εκλεγεί μπορεί να είναι καλύτερος, όπως μπορεί να είναι και οι άλλοι που έχουν επισημάνει ποια είναι τα προβλήματα».

Στη συνέχεια, απαντώντας για το κατά πόσον ο Χάρης Δούκας μπορεί να υπηρετήσει ένα αφήγημα της μεγάλης Κεντροαριστεράς, υποστήριξε πως «στην Κεντροαριστερά είναι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια πορεία που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, ούτε έχει κανείς το χρόνο να περιμένει πότε θα φτιαχτούν τα κόμματα, να συνεννοηθούν και να γίνει συγκόλληση δυνάμεων. Υπάρχουν μόνο συνεργασίες που μπορούν να ενισχυθούν. Από τους υποψηφίους κανείς δεν λέει πως «θα δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές και θα κάνουμε κοινό ψηφοδέλτιο στις επόμενες». Δεν είναι όσοι πιστοί προσέλθετε, υπάρχουν συγκεκριμένες και συγκροτημένες δυνάμεις σκόρπιες, με αυτές μπορείς να συνεργαστείς θεσμικά, δεν χρειάζεται να συνεργαστείς οργανωτικά».

«Μπορεί να γίνει το ΠΑΣΟΚ πόλος έλξης μια μεγάλης κατηγορίας ανθρώπων»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μια από τις μεγάλες διδαχές του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν πως δεν παρεμβαίνουμε στα εσωτερικά των άλλων κομμάτων με τη λογική να πάρουμε έναν να τον φέρουμε εδώ. Ποτέ το ΠΑΣΟΚ δεν είχε αυτό το πράγμα, όποιος ήθελε ερχόταν».

Κατά τον Κώστα Σκανδαλίδη, «με αυτή την έννοια μπορεί να γίνει το ΠΑΣΟΚ πόλος έλξης μια μεγάλης κατηγορίας ανθρώπων που είναι απογοητευμένοι από την πολιτική. Ή όσους απέχουν ή αυτούς που μετάνιωσαν που ψήφισαν Μητσοτάκη ή αυτούς που ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ γιατί ελπίζανε κάτι καλύτερο και βλέπουν αυτή την κατάσταση. Πάνω από το 43-44% θα μπορούσαν να είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Αυτό δείχνει πως οι ρίζες του ΠΑΣΟΚ είναι βαθιές και πρέπει να δοθεί η σπίθα για να ξαναβγεί μπροστά».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρει ταυτότητα και στρατηγική και εδώ είμαστε να συζητήσουμε»

Ακόμη, κληθείς να σχολιάσει και την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε πως «παρενέβη μια δύναμη, ο κ. Κασσελάκης, που ήρθε από το πουθενά και κατάφερε μέσα σε ελάχιστες μέρες να πάρει την προεδρία του κόμματος. Ο ΠΑΣΟΚος δεν θα μπορούσε να εμπιστευτεί έναν άνθρωπο που έρχεται ξαφνικά από το πουθενά και λέει ξέρω καλύτερα αγγλικά, θα νικήσω τον Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε ευκαιριακά, πάνω στην οργή απέναντι στα μνημόνια και ανέβηκε και έπεσε μετά. Πρέπει να βρει μια ταυτότητα και μια στρατηγική που δεν την έχει τώρα. Αν καταφέρει και τη βρει, εδώ είμαστε να συζητήσουμε».

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Πάνω από 60 νεκροί στον Λίβανο από το βράδυ της Κυριακής - «Δεν θα στείλουμε στρατό» λέει στο Ιράν

Αντιμέτωπος με νέα αιματοχυσία ο Λίβανος - Το Ιράν θα απειλήσει μόνο εάν απειληθεί η ακεραιότητά του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024