Ο δεξιός ψηφοφόρος νιώθει ότι έχει προσβληθεί γιατί νιώθει ότι έχει γίνει ιδεολογική παρέκκλιση, υπογράμμισε ο βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας για τις εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα.

Όπως είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στο MEGA, «αυτό θέλουμε να φτιάξουμε. Θέλω να δω από εδώ και πέρα τι θα γίνει». Πρόσθεσε επίσης ότι ο ίδιος δεν είναι υπέρ της αλλαγής στον εκλογικό νόμο, ζήτημα που έθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης τις προηγούμενες μέρες. «Και στη ζωή, ιδιαίτερα στην πολιτική, η λέξη εμπειρία δεν αντικαθίσταται με κανένα πτυχίο και με τίποτα», είπε.

Ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε πως «αυτήν τη στιγμή έχουν ξεκινήσει και συναντήσεις εργασίας με τους υπουργούς και εμείς περιμένουμε να δούμε τα απτά αποτελέσματα. Ο κίνδυνος είναι, και όχι μόνο για τη ΝΔ αλλά για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, παρατηρούμε στις δημοσκοπήσεις ένα 20 – 25% που λέει ότι δεν γουστάρει κανέναν από όλους. Αυτό το 20 – 25% κάποια στιγμή θα εκφραστεί. Θα βρεθεί ο κοστουμάτος, ο εμφανίσιμος, ο «αιρετικός» που θα το μαζέψει όλο. Αυτοί θα είναι ο καθοριστικός παράγων για το ποια κυβέρνηση θα έχει η Ελλάδα. Η αυτοδυναμία, εγώ δεν πιστεύω ότι είναι αδύνατη, αλλά φαντάζει δύσκολη αυτήν τη στιγμή και αυτήν την αγωνία ακριβώς εκφράσαμε».

«Να ξυπνήσουμε την κυβέρνηση»

Μιλώντας για τον επερχόμενο εορτασμό των 50 χρόνων της ΝΔ, τόνισε πως «την Παρασκευή κάνουμε και εμείς τα γενέθλια των 50 χρόνων αλλά πρέπει να υπενθυμίσω ότι στην ουσία είναι τα γενέθλια ενός κόμματος που εκφράζει μια παράταξη που έρχεται όμως από πολύ μακριά. Αυτό το λέω γιατί έτσι παίρνει κανείς απάντηση ότι όταν χάνουμε εκλογές η παράταξη αυτή ποτέ δεν εξαϋλώθηκε γιατί έχει βαθιά ιστορία και βαθιές ρίζες λαϊκές».

Ακόμη, μιλώντας για την ερώτηση που κατέθεσαν οι έντεκα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ανέφερε πως «όταν πήραμε αυτήν την πρωτοβουλία, που ήταν ένα μεγάλο κοινωνικό θέμα το οποίο τον νόμο που το διέπει τον είχα ψηφίσει και εγώ που υπέγραψα την ερώτηση, το κάνουμε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί διαπιστώσαμε ότι τα 3 – 4 καλά πράγματα που είχε αυτός ο νόμος δεν τα τηρούσαν τα funds και οι servicers. Τηρούσαν ό,τι αφορούσε τις τράπεζες».

Συμπλήρωσε ότι ο ίδιος δεν είναι αριστερός αλλά δεξιός και για αυτό «ξέρω ότι πρέπει να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα, δεν ήταν εκεί η αντίρρησή μας».

«Είναι η πρώτη ερώτηση αλλά δεν θα είναι η τελευταία»

Κατά τον ίδιο «η αντίρρησή μας ήταν ότι από τη στιγμή που φεύγει το δάνειό σου από την τράπεζα ψάχνεις να το βρεις πού είναι για να κάνεις μια κουβέντα με τον καινούργιο ιδιοκτήτη μήπως και κάνεις τον συμβιβασμό. Ήταν ταυτοτικό και ιδεολογικό και δεν ήταν θέμα να ανατρέψουμε την κυβέρνηση. Ήταν να ξυπνήσουμε την κυβέρνηση και να δει για συγκεκριμένα κοινωνικά θέματα την παρέμβαση που πρέπει να κάνει ή ακόμη και διορθωτικές νομοθετικές κινήσεις. Αυτός ήταν ο στόχος. Είπαμε ότι είναι η πρώτη αλλά δεν θα είναι η τελευταία».

Καταληκτικά ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε πως «αυτό έγινε αιτία να γίνει κάτι το οποίο πέντε χρόνια το ζήταγε η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας και δε γινόταν. Να υπάρχει δηλαδή στενή συνεργασία της κοινοβουλευτικής ομάδας με τους αρμόδιους υπουργούς».

Δείτε όσα είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης στο MEGA: