Eίμαι σαφής ότι το ΠΑΣΟΚ που εγώ πρεσβεύω δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος και βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας για τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές.

Όπως είπε ο Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στην ΕΡΤ, αυτό δεν μπορεί να συμβεί γιατί «πρώτον, γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει εγκαταλείψει τη δημόσια υγεία. Όπου και αν πήγα στη χώρα, γιατί η Νέα Δημοκρατία, κάνει διαρκώς υποχώρηση στα εθνικά θέματα. Γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει αφήσει τους εμπόρους επαγγελματίες στο έλεος του Θεού να κλείσουν με τα κόκκινα δάνεια και όλα αυτά με το ιδιωτικό χρέος. Γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει αφήσει την ύπαιθρο, την επαρχία που εγώ εκφράζω ως βουλευτής επαρχίας, ουσιαστικά μόνη και ανυπεράσπιστη. Αγρότες εγκαταλείπουν καλλιέργειες, όλοι στην ύπαιθρο πήγαν στην επαρχία, αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Συνέχισε λέγοντας πως επρόκειτο για μια «Νέα Δημοκρατία που δεν έχει πολιτική για την περιφερειακή ανάπτυξη, δεν έχει πολιτική για τη δημόσια υγεία, δεν έχει πολιτική υπεράσπισης εθνικών συμφερόντων, δεν έχει πολιτική για ανάπτυξη για όλους. Μια Νέα Δημοκρατία που δεν έχει πολιτική για τη νέα γενιά και το δημογραφικό».

«Εδώ δείχνει ότι υπάρχει μια πολιτεία που δεν έχει μάθει τίποτα από τα λάθη και τις υστερήσεις»

Σχολιάζοντας την καταστροφική πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο, σχολίασε πως «έχουμε δυστυχώς αυτή την τραγική κατάληξη με δύο συνανθρώπους μας να είναι νεκροί, νομίζω δεν είναι καθόλου καλή μέρα. Στην Ηλεία έχουμε ζήσει και φονικές πυρκαγιές και καταστροφικές πυρκαγιές».

Ο Μιχάλης Κατρίνης πρόσθεσε πως «αυτό που έχουμε ζήσει, αλλά το έχουν ζήσει πάρα πολλοί σε όλη τη χώρα, είναι υποσχέσεις, εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα και σχέδια τα οποία εκπονούνται, τα οποία δεν υλοποιούνται. Γιατί όταν έχουμε 4.000.000 στρέμματα καμένα αυτή την πενταετία με 600.000 στην Αττική, θυμάστε τι έγινε πριν από δύο μήνες, μέσα στον αστικό ιστό μπήκε η φωτιά. Όταν έχουμε πολλαπλασιασμό των δαπανών για εναέρια μέσα και μέσα, δεν έχουμε το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, μόλις φέτος άρχισε να απορροφώνται κονδύλια για την πρόληψη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ουσιαστικά τίποτα για την πρόληψη και το μόνο που υπάρχει είναι το 112. Δυστυχώς όμως έχουμε και νεκρούς. Εδώ δείχνει ότι υπάρχει μια πολιτεία που δεν έχει μάθει τίποτα από τα λάθη και τις υστερήσεις. Δεν κάνει κάτι για να προστατεύσει τις περιουσίες των πολιτών. Και έχουμε όλα αυτά που γίνονται ακόμα και τώρα, στα τέλη του Σεπτεμβρίου και είναι λυπηρό που μετά από τόσα τραγικά περιστατικά, μετά από τόσες φονικές πυρκαγιές, μετά από τόσες δηλώσεις και του ίδιου του κυρίου Μητσοτάκη, φαίνεται ότι δεν έχουν βάλει μυαλό κάποιοι στην κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ακούω κάποιες δηλώσεις που λένε έτσι με σπουδή κάποιοι ότι είναι πρωθυπουργήσιμοι, ότι θα κερδίσουν τον Μητσοτάκη ή ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να πάρει την κυβέρνηση. Εγώ αναρωτιέμαι για να γίνει αυτό να πάμε από το 13% που έχουμε σήμερα μέχρι το 33 + και να είμαστε πρώτο κόμμα για να είμαστε κυβέρνηση, αυτός είναι ο στόχος, εύχομαι και ελπίζω για όλους τους υποψήφιους».

Τόνισε ότι «μπορεί να γίνει από κάποιον ο οποίος είχε την ευθύνη της αντιπολίτευσης και ενώ η Νέα Δημοκρατία έχασε 13 μονάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πολλές χιλιάδες ψηφοφόρους, το ΠΑΣΟΚ έχασε 100.000 εκλογείς στις ευρωεκλογές; Μπορεί να γίνει από κάποιον ο οποίος έλειπε πέντε χρόνια από τη μάχη που δίναμε εντός και εκτός Βουλής».

«Πρέπει να θυμηθούμε ποιοι ήταν αυτοί που μπορούν να κάνουν αποτελεσματικά αντιπολίτευση»

Κατά τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, «απέναντι στο επιτελικό κράτος, απέναντι στις υποκλοπές, απέναντι στην ακρίβεια, απέναντι στην καθημερινότητα την αμείλικτη του κυρίου Μητσοτάκη δεν έκανε τίποτα. Και όχι μόνο έλειπε, αλλά πολλές φορές φλέρταρε και με τον κύριο Μητσοτάκη. Ή μπορεί κάποιος να πάει το ΠΑΣΟΚ, αν μπορεί, εγώ δηλώνω ότι θα αποσυρθώ υπέρ του κάποιος ο οποίος μπορεί να πάρει το ΠΑΣΟΚ από το 13 στο 33 και να έχει ταυτόχρονα αυξημένα καθήκοντα αυτοδιοικητικά, να μην είναι στη Βουλή και να πρέπει να είναι κάθε μέρα σε κάθε γωνιά της χώρας για να πείσει πολίτες, φορείς, συλλογικότητες, εργαζόμενους, αγρότες να εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ ότι κάνει δυναμική αντιπολίτευση για να τον εμπιστευθούν ως κυβέρνηση.».

Υπογράμμισε πως «εδώ είναι ωραία τα μεγάλα λόγια. Αλλά εδώ πρέπει να θυμηθούμε ποιοι ήταν αυτοί που μπορούν να κάνουν αποτελεσματικά αντιπολίτευση. Και γιατί το λέω αυτό;
Όλοι μας έχουμε δώσει τις εξετάσεις μας και στη Βουλή και εκτός Βουλής και για τη συνέπειά μας και την παρουσία μας στο χώρο και για την απουσία μας ή για το ποιοι προέκυψαν εσχάτως στνο χώρο».

Καταληκτικά ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε πως «όλοι θυμούνται ποιοι έδωσαν τη μάχη στη Βουλή απέναντι στον κύριο Μητσοτάκη και στον κύριο Τσίπρα. Ποιοι είναι αυτοί που δώσανε τη μάχη για τα προβλήματα της καθημερινότητας; Ποιοι μίλησαν για το καρτέλ στις τηλεπικοινωνίες; Ποιοι μίλησαν για τα κόκκινα δάνεια. Ποιοι μίλησαν για το ΦΠΑ».