Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο των δύο ατόμων από την καταστροφική φωτιά που μαίνεται στο Ξυλόκαστρο εξέφρασαν οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι ώρες αγωνίας εκτυλίσσονται στην Κορινθία όπου η μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει από χθες το μεσημέρι, ενώ από το Ξυλόκαστρο έφτασε ώς το Δερβένι, αφήνοντας πίσω της δύο νεκρούς. Οι σοροί βρέθηκαν απανθρακωμένες σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά κοντά στο Ελληνικό.

Τα μηνύματα των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ανέγραψε πως «η είδηση της τραγικής απώλειας δύο νέων συμπολιτών μας στην πυρκαγιά της Κορινθίας, μας συγκλονίζει. Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες τους και στις πυροσβεστικές δυνάμεις που είναι στην πρώτη γραμμή του πύρινου μετώπου».

Λίγη ώρα αργότερα ο Νίκος Ανδρουλάκης γνωστοποίησε ότι μετά τις εξελίξεις στην πυρκαγιά στην Κορινθία, η ομιλία του στην Κόρινθο την Τρίτη 1 Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών Παύλος Γερουλάνος εξέφρασε «βαθιά θλίψη για την απώλεια δύο νέων συμπολιτών μας από τη φονική πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο», ενώ υπογράμμισε ότι «φθάσαμε σχεδόν Οκτώβριο και θρηνούμε νεκρούς από πυρκαγιές, είναι αδιανόητο. Το τι δεν πάει καλά -και- στην πολιτική προστασία είναι η συζήτηση της επόμενης μέρας. Όχι απλά πλέον για κουβέντα, αλλά για αποφάσεις. Η σκέψη μου στις οικογένειες των θυμάτων. Αλλά και στους κατοίκους του Ξυλοκάστρου, τους πυροσβέστες, τους εθελοντές που έδωσαν και δίνουν τη μάχη με τις φλόγες».

Η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου επισήμανε πως «συγκλονίζει όλη τη χώρα ο θάνατος δύο νέων ανθρώπων στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν και να συνεισφέρουν. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Η σκέψη μας κοντά στις πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μια ακόμα μάχη, και σε όλους τους ανθρώπους της περιοχής που δοκιμάζονται».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας είπε ότι «δύο νέοι άνθρωποι, 35 και 40 ετών, έχασαν τη ζωή τους στο πύρινο μέτωπο στο Ξυλόκαστρο. Εκφράζω με μεγάλη θλίψη τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Οι σκέψεις μας είναι με τους πυροσβέστες που δίνουν μία ακόμα δύσκολη μάχη».

Ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης τόνισε πως «η σκέψη μας στις οικογένειες των δύο συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο, όπως και στους πυροσβέστες που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες. Το ζήτημα των πυρκαγιών, ως προς το επιχειρησιακό σκέλος, αλλά και το πλαίσιο πρόληψης, δεν είναι μια συζήτηση για «αργότερα», αλλά για χθες».

Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ο Μιχάλης Κατρίνης, υπογράμμισε για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο πως «έχουμε δυστυχώς αυτή την τραγική κατάληξη με δύο συνανθρώπους μας να είναι νεκροί, νομίζω δεν είναι καθόλου καλή μέρα. Στην Ηλεία έχουμε ζήσει και φονικές πυρκαγιές και καταστροφικές πυρκαγιές».

Ο Μιχάλης Κατρίνης πρόσθεσε πως «αυτό που έχουμε ζήσει, αλλά το έχουν ζήσει πάρα πολλοί σε όλη τη χώρα, είναι υποσχέσεις, εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα και σχέδια τα οποία εκπονούνται, τα οποία δεν υλοποιούνται. Γιατί όταν έχουμε 4.000.000 στρέμματα καμένα αυτή την πενταετία με 600.000 στην Αττική, θυμάστε τι έγινε πριν από δύο μήνες, μέσα στον αστικό ιστό μπήκε η φωτιά. Όταν έχουμε πολλαπλασιασμό των δαπανών για εναέρια μέσα και μέσα, δεν έχουμε το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, μόλις φέτος άρχισε να απορροφώνται κονδύλια για την πρόληψη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ουσιαστικά τίποτα για την πρόληψη και το μόνο που υπάρχει είναι το 112. Δυστυχώς όμως έχουμε και νεκρούς. Εδώ δείχνει ότι υπάρχει μια πολιτεία που δεν έχει μάθει τίποτα από τα λάθη και τις υστερήσεις. Δεν κάνει κάτι για να προστατεύσει τις περιουσίες των πολιτών. Και έχουμε όλα αυτά που γίνονται ακόμα και τώρα, στα τέλη του Σεπτεμβρίου και είναι λυπηρό που μετά από τόσα τραγικά περιστατικά, μετά από τόσες φονικές πυρκαγιές, μετά από τόσες δηλώσεις και του ίδιου του κυρίου Μητσοτάκη, φαίνεται ότι δεν έχουν βάλει μυαλό κάποιοι στην κυβέρνηση».