Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Βουλή: Επίθεση της αντιπολίτευσης για «φωτογραφική διάταξη» για τον διοικητή της ΕΑΔ – Τι απαντά ο υπουργός

Βουλή: Επίθεση της αντιπολίτευσης για «φωτογραφική διάταξη» για τον διοικητή της ΕΑΔ – Τι απαντά ο υπουργός

Για επανάληψη πρακτικών Κοντολέοντα κατηγορεί η αντιπολίτευση την κυβέρνηση που με διάταξη αλλάζει τα εκ του νόμου προσόντα του επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας - ΕΑΔ. Δεν είναι φωτογραφική διάταξη, απαντά ο υπουργός

Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για διάταξη που διευρύνει τον προπτυχιακό τίτλο σπουδών που μπορεί να έχει ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Ασφάλειας, συγκέντρωσε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς και την ενίσχυση των ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα με τη διάταξη του άρθρου 53 του νομοσχεδίου, δίνεται η δυνατότητα να τοποθετείται διοικητής της ΕΑΔ με προπτυχιακό τίτλο ανεξαρτήτως κατεύθυνσης παρότι στη προγενέστερη σχετική διάταξη υπήρχε περιορισμός (για πτυχίο, νομικής, οικονομικής κατεύθυνσης κτλ).

Όπως μάλιστα κατήγγειλαν και τα κόμματα στην πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, η επιλογή αυτή γίνεται προκειμένου να παραμείνει στη θέση της επικεφαλής, η Αλεξάνδρα Ρογκάκου που διαθέτει πτυχίο ψυχολογίας.

Από την πλευρά του πάντως ο υπουργός αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε πως η διάταξη δεν είναι φωτογραφική, καθώς διευρύνει και δεν περιορίζει τους εν δυνάμει υποψηφίους.

«Προσαρμόζετε τη θέση στον άνθρωπο»

«Αντί να βάλετε και άλλα κριτήρια και προσόντα για να διασφαλιστούν πλήρως οι προϋποθέσεις του προσώπου, καταλύετε αυτά που είχαν, αυτά που προβλέπονταν», είπε η Ευαγγελία Λιακούλη από το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «θυμίζει το χειρότερο παράδειγμα, του Κοντολέοντα που προσαρμόσατε τη θέση στον άνθρωπο με γνωστά τα αποτελέσματα του σκανδάλου».

«Το άρθρο αυτό πρέπει να φύγει από το νομοσχέδιο. Αυτό που κάνετε εδώ είναι αδιανόητο σκάνδαλο», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος από τη ΝΕΑΡ και εξήγησε πως αλλάζει ένας θεσμός του 2019 χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος.

«Γιατί ακολουθείτε τη μεθοδολογία της ΕΥΠ και του Κοντολέοντα; Μήπως θέλετε να κάνετε εξυπηρέτηση στη κ. Ρογκάκου γιατί σας έβαλε πλάτες στις υποκλοπές; γιατί αυτό έκανε. Έβγαλε πόρισμα για τις υποκλοπές χωρίς να ανοίξει καν τραπεζικούς λογαριασμούς. Και μετά τις τελευταίες εξελίξεις που οι εμπλεκόμενοι της intelexa έχουν κυρώσεις πως αξιολογεί κάποιος το έργο της ΕΑΣ; Τα πήγε τόσο καλά που αλλάζετε κριτήρια και λέτε θα βάλουμε ψυχολόγο σε αυτή τη θέση; Γιατί; Τους ψυχολόγησε και τους είδε αθώους;», αναρωτήθηκε ο κ. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «κάνετε μια εξυπηρέτηση γιατί έβαλε πλάτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τον κ. Δημητριάδη και κάνετε τώρα χυδαία εξυπηρέτηση».

Λιβάνιος: Θα επιλεγεί ο καλύτερος

«Η αλήθεια είναι ότι φωτογραφική διάταξη που ανοίγει το κύκλο των υποψηφίων δεν το έχω ξανακούσει. Να έχεις το πτυχίο και από εκεί και πέρα και εμπειρία και μεταπτυχιακό. Το πρώτο πτυχίο πολλές φορές δεν είναι το Α και το Ω σε ελεγκτικούς μηχανισμούς», απάντησε ο Θόδωρος Λιβάνιος ο οποίος σημείωσε πως «να δούμε τη διαδικασία και ποιος θα επιλέγει. Να είστε σίγουροι ότι θα επιλεγεί ο καλύτερος που μπορεί να ανταποκριθείς στο έργο».

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Λίβανος: Ελληνορθόδοξος ιερέας τραυματίστηκε σοβαρά από Ισραηλινή επιδρομή

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Λίβανο, ελληνορθόδοξος ιερέας τραυματίστηκε σοβαρά από ισραηλινό βομβαρδισμό. Πληροφορίες εκφράζουν ανησυχίες και για την οικογένειά του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024