Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Φίλιπ Πετρούσεφ: Καλύτερος και από μεταγραφή

Φίλιπ Πετρούσεφ: Καλύτερος και από μεταγραφή

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ άρχισε να εξαργυρώνει την παραμονή του

Ναι, οι δύο παλαιότεροι κάτοικοι Πειραιά, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (με τα 4/4 τρίποντα στο ξεκίνημα) και ο Σάσα Βεζένκοβ με την πληθωρική παρουσία ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με πέντε πόντους (62-57 στο 29’) ήταν το δίδυμο που «έχτισε» το θρίαμβο του Ολυμπιακού στη Ρόδο στον πρώτο «αιώνιο» τελικό της χρονιάς για το Σούπερ Κάπ.

Όμως ο παίκτης που άλλαξε σημαντικά τις ισορροπίες στο πιο κομβικό στοιχείο του παιχνιδιού, ακούει στο όνομα Φιλίπ Πετρούσεφ.

Άρχισε να εξαργυρώνει την παραμονή του

Ο νεαρός Σέρβος έκανε τη διαφορά απέναντι στην…αεροπορία των αντιπάλων του και έδωσε το έναυσμα σε Ντόρσεϊ και Βεζένκοβ να σκοράρουν κατά βούληση.

«Μέσα στη σεζόν που θα «δέσουμε» θα τα πάμε καλύτερα. Είμαστε 12-15 πολύ καλοί παίκτες. Όποτε υπάρχουν καλοί παίκτες ξέρουμε πως να παίξουμε. Η προσέγγιση του κόουτς είναι η ίδια. Όλοι πρέπει να θυσιάσουν κάτι. Να μην είναι ατομιστές και να παίζουν για την ομάδα. Νιώθω καλά, παίζω στο «5» που δεν έπαιξα πέρσι πολύ. Μπορώ να παίξω και στο «4» και στο «5». Δε με νοιάζει που θα παίζω αρκεί να παίζω» είπε με νόημα ο «κρυφός» σέντερ που ήταν τελικά ο άσος στο μανίκι του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Όταν αποκτήθηκε ο Εβάν Φουρνιέ, η σκέψη υπήρξε να «μετακομίσει» δανεικός στο Βελιγράδι ο Πετρούσεφ, αλλά με ανανεωμένο συμβόλαιο καθώς οι Πειραιώτες τον θεωρούν από την πρώτη στιγμή μια κορυφαία επένδυση και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μπασκετικά πρότζεκτ.

Όμως ο τραυματισμός του Μιλουτίνοφ που ήρθε να προστεθεί σε αυτόν του Φάλ, έδιωξε κάθε σκέψη και ξεδιάλυνε τα σύννεφα. Το επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο και ο εκ των διοικητικών ηγετών του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Αγγελόπουλος λίγα λεπτά μετά το φινάλε του τελικού.

«Το κέρδος και του σημερινού αγώνα, αλλά και του χθεσινού είναι ο Πετρούσεφ, που πιστεύω ότι κατάλαβε πλέον ότι θα μείνει και ότι θα κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και πράγματι ο Πετρούσεβ μπορεί να αναδειχθεί σε λίρα εκατό μέσα στη χρονιά, καθώς και ταλέντο έχει αλλά και μπασκετικό IQ.

Αν μάλιστα έρθει στο ΣΕΦ ο Γιώργος Πρίντεζης και του μάθει λίγο το δικό του πεταχτάρι, έτσι ώστε να τελειοποιήσει τα δικά του φλότερ (έχασε 2-3 καλάθια…πέναλτι) θα μεγαλουργήσει.

Ο Σέρβος παίζοντας – και – κατά συνθήκην σέντερ όχι απλά έβαλε δύσκολα σε Λεσόρ και Γιούβερτσεν αλλά σε αρκετές φάσεις τους έβγαλε εκτός ρυθμού και εκεί που οι Πράσινοι υπερτερούσαν φανερά πριν το τζάμπολ (στους ψηλούς, καθώς Φάλ και Μιλουτίνοφ έβλεπαν με πολιτικά το παιχνίδι) τελικά δεν μπόρεσαν να πάρουν σχεδόν τίποτα και αυτό ήταν κυρίως έργο Πετρούσεβ.

Ακόμα φυσικά είναι πολύ νωρίς στη σεζόν, και όλοι θυμούνται το περσινό φινάλε. Όμως το τρίτο συνεχόμενο Σούπερ Κάπ που κατέκτησε ο Ολυμπιακός είναι το σημαντικότερο από τα δύο προηγούμενα καθώς το πήρε όντας σαφέστατα ομάδα με περισσότερα νέα πρόσωπα και με κομβικούς τραυματισμούς.

Είναι ένα τρόπαιο που μπορεί να φτιάξει ψυχολογία στην παρούσα φάση και ήδη από σήμερα οι Ερυθρόλευκοι θα το βάλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, καθώς και αυτοί ενδιαφέρονται κυρίως να πανηγυρίζουν το καλοκαίρι.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Εν αναμονή των δηλώσεων του υπαρχηγού της Χεζμπολάχ - Πρώτη ομιλία μετά τη δολοφονία Νασράλα

Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ θα προχωρήσει σε δηλώσεις μετά τη δολοφονία του ηγέτη της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024