Πρώτος υποψήφιος προς απόλυση είναι ο Έρικ Τεν Χαγκ, σύμφωνα με τις αποδόσεις των γραφείων στοιχημάτων όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά τη νέα βαριά ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ με 3-0 από την Τότεναμ.

Πριν την έναρξη του κυριακάτικου αγώνα η θέση του Έρικ Τεν Χαγκ στη λίστα των προπονητών προς απόλυση ήταν έκτη. Η άνοδός του στην κορυφή αποκαλύπτει το βαρύ κλίμα που επικρατεί στους κόλπους του κλαμπ για το μέλλον της συνεργασίας τους.

Σύμφωνα με τις αποδόσεις των γραφείων στοιχημάτων, το μεγάλο φαβορί για να αντικαταστήσει τον Έρικ Τεν Χαγκ είναι ο βοηθός του και παλιά δόξα της ομάδας, Ριουντ φαν Νιστελρόι ο οποίος μέχρι πρόσφατα είχε τις ίδιες πιθανότητες με τον μέχρι πρόσφατα εκλέκτορα της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκέιτ.

Κι άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν ο Έρικ Τεν Χαγκ είχε δεχτεί σκληρή κριτική και αμφισβήτηση, ωστόσο αυτό που συμβαίνει τώρα δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν. Πρόκειται για ομοβροντία, από τους σχολιαστές που θεωρούν πως τέτοια αποτελέσματα αποτελούν αφορμή για απολύσεις, μέχρι τον Τύπο που έγραψε πως ο Ολλανδός το έχει παρακάνει με τις δικαιολογίες.

Σκληρή κριτική

Η «Manchester Evening News» έγραψε χαρακτηριστικά πως αν έπαιζε ο Σον (τραυματίας) και είχε παραμείνει στους Spurs ο Χάρι Κέιν το σκορ θα ήταν 1-6, όπως πριν από τέσσερα χρόνια. «Ο Έρικ Τεν Χαγκ είναι όλο αντιφάσεις, όπως ακριβώς πέρυσι. Κάνει αλλαγή έναν επιθετικό και πέντε λεπτά αργότερα στέλνει για ζέσταμα άλλον επιθετικό».

Ο «Independent» διαπιστώνει πως δεν υπάρχει καμία πρόοδος στην ομάδα. «Ο κατάλογος των φρικτών ημερών ήταν ήδη πολύ μακρύς για τον Τεν Χαγκ στη Γιουνάιτεντ. Αυτή ήταν ακόμα μία ημέρα. Ηταν και πάλι ένα ακριβό, ασυνάρτητο χάος. Ο Τεν Χαγκ μπορεί να φωνάζει ότι η ομάδα του έχει περάσει ένα νεκρό σημείο, αλλά μοιάζει σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με πέρυσι».

Η «Daily Mirror» είναι ξεκάθαρη. Βλέπει πως οι μέρες του Ολλανδού στο Ολντ Τράφορντ είναι μετρημένες ενώ θυμήθηκε τις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με την Τβέντε όταν είχε πει πως η Γιουνάιτεντ δεν έπρεπε να δεχτεί γκολ με αυτό τον τρόπο. «Τέσσερις ημέρες αργότερα δέχτηκαν το ίδιο γκολ». Για το «τέλος του δρόμου» γράφει και η «Telegraph», που παρατηρεί -κι αυτή- πως αντί η ομάδα να κάνει βήματα μπροστά, πηγαίνει πίσω.

Είναι γεγονός πως ο Τεν Χαγκ δείχνει πολλές φορές πως βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Πριν το παιχνίδι με την Τβέντε στο Γιουρόπα Λιγκ έκανε «μνημόσυνο» στην πρώην ομάδα του -ως παίκτης- και τελικά οι Ολλανδοί απέσπασαν ισοπαλία στο Ολντ Τράφορντ. Μετά από ήττες παρατηρεί πόσο καλοί ήταν οι παίκτες του, οι αλλαγές του μοιάζουν παράταιρες, ενώ είπε και το ανεκδιήγητο, πως η Γιουνάιτεντ δεν έχει δαπανήσει πολλά χρήματα σε μεταγραφές για να μην παραβεί τους οικονομικούς κανόνες όταν επί των ημερών του το κλαμπ έδωσε 720 εκατ. ευρώ για νέους παίκτες.

Αν το αφεντικό της INEOS και συν-ιδιοκτήτης του κλαμπ Τζιμ Ράτκλιφ έχει αποφασίσει να πάρει δραστικά μέτρα αυτά πιθανότατα θα ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδες, μετά τα παιχνίδια με την Πόρτο για το Γιουρόπα Λιγκ και την Αστον Βίλα, ώστε να συμπέσουν ημερολογιακά με το παράθυρο των διεθνών αγώνων.