Για την ΑΕΚ ήταν μία νίκη που έπρεπε πάση θυσία να την πάρει και τον έκανε. Μετά τον απογοητευτικό αποκλεισμό από την Ευρώπη και τις δύο ισοπαλίες με Λαμία και Καλλιθέα δεν υπήρχαν στο πρόγραμμα της νέοι χαμένοι βαθμοί, ειδικά σε ματς εντός έδρας, ασχέτως εάν ήταν ντέρμπι και ο αντίπαλος καιγόταν και αυτός για τους βαθμούς.

Ο Ματίας Αλμέιδα πάρα την πληθώρα σπουδαίων μέσων και επιθετικών ποδοσφαιριστών που έχει «κλείδωσε» τον Παναθηναϊκό με την άμυνα. Ο Κάλενς για μία ακόμη φορά εξουδετέρωσε τον Ιωαννίδη με τη βοήθεια του Βίντα αυτή τη φορά και ο Γιόνσον όταν πέρασε στον αγώνα, έκανε ματ στον Τετέ, τον πιο επικίνδυνο και ποιοτικό παίκτη του «τριφυλλιού».

Εχοντας εξασφαλίσει τα μετόπισθεν ο Αλμέιδα πήρε και τη μάχη της μεσαίας γραμμής με Σιμάνσκι, Περέιρα και Πινέδα. Κι έχοντας τον θηριώδη Πιερό μπροστά, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στη νίκη. Ο Αϊτινός επιθετικός που κέρδισε και το πέναλτι είναι σίγουρο ότι θα «ματώσει» πολλά δίχτυα.

Ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι και μέσα στις φάσεις, δύσκολα θα αντιμετωπιστεί από τους αμυντικούς της Super League.

H απάντηση του Παναθηναϊκού σε όλα αυτά ήταν μηδενική! Για μία ακόμα φορά πέταξε ένα ημίχρονο, το πρώτο κι όταν στο δεύτερο μέρος ανέβασε απόδοση, έχοντας τους καλύτερους παίκτες του μπλοκαρισμένους, δεν απείλησε ουσιαστικά την ΑΕΚ. «Αν παίζουμε όπως στο πρώτο ημίχρονο θα είναι λίγοι οι αγώνες που θα νικήσουμε», είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντιέγκο Αλόνσο, με μία φράση που συνοψίζει όλη την εικόνα των 45 λεπτών.

Μπορεί οι αριθμοί να δείχνουν ότι είχε την υπεροχή στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά βλέποντας το ματς και ξεφεύγοντας από τη λογική των αριθμών, δεν αντιλήφθηκε κανείς αυτή την υπεροπλία του «τριφυλλιού».

Δεν έχει «ταυτότητα» ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να μην έχει αγωνιστική ταυτότητα ως ομάδα. Αναμφισβήτητα έχει ποιοτικούς παίκτες, αλλά βασίζεται αποκλειστικά στην κλάση των ποδοσφαιριστών του και όχι στο ομαδικό παιχνίδι.

Μετά από έξι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να μην έχει ταυτότητα στο παιχνίδι του και συγκεκριμένο τρόπο ανάπτυξης.

Αυτή η δυσλειτουργία αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στο γεγονός ότι ο καλύτερος επιθετικός της ομάδας, ο Φώτης Ιωαννίδης, δεν έχει σκοράρει ακόμα στο πρωτάθλημα. Το «βαρύ χαρτί» του τριφυλλιού δεν παίρνει τις πάσεις που χρειάζεται για να γίνει επικίνδυνος και αναγκάζεται να γυρίζει αρκετά πίσω στη μεσαία γραμμή.

Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο ρόλος του και τελικά όταν παίρνει τη μπάλα, έχει πολλά μέτρα ως την αντίπαλη εστία να διανύσει αλλά και περισσότερους παίκτες επάνω του.

Η διαχείριση του Ιωαννίδη μέσα στον αγώνα πρέπει να είναι το άμεσο μέλημα του Αλόνσο, όσο είναι στον πάγκο του Παναθηναϊκού, επειδή τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Ουρουγουανό τεχνικό.

Από τη στιγμή που υπάρχει ο Τετέ, είναι δεδομένο ότι ο Ιωαννίδης δεν θα έχει τα γκολ που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, όταν έχουν περάσει έξι ματς δίχως γκολ για τον 24χρονο επιθετικό, το πρόβλημα είναι μεγάλο με προεκτάσεις φυσικά στη γενικότερη λειτουργία της ομάδας.