Ουδείς μπορεί να προβλέψει πού θα καταλήξει η εφετινή προσπάθεια του Μεντιλίμπαρ και των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Θα μπορούσε να ειπωθεί πως πρόκειται για ένα γοητευτικό …μυστήριο. Ωστόσο, εξίσου συναρπαστικό και αξιομνημόνευτο είναι το «άλλο ρεκόρ» που συντρίβουν οι Ερυθρόλευκοι αυτές τις έξι πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας.

Στα πέντε από τα έξι ματς, λοιπόν, έχει «κατεβάσει» ο Μεντιλίμπαρ, τις ενδεκάδες που είχαν τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας.

Χωρίς σειρά αγώνων, έχουμε και λέμε: 24,3. 24,7. 25,8. 25, 9 και 26. Ασφαλώς και δεν πρόκειται για κάτι που μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Γιατί πολύ απλά, μόνο στις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες συνδυάζεται ο πρωταθλητισμός με την προώθηση ταλέντων ή σε κάθε περίπτωση ποδοσφαιριστών που βλέπουν να ανοίγονται ορίζοντες μπροστά τους.

Κόντρα στον Ατρόμητο, έγινε μπόλικη κουβέντα ένεκα της παρουσίας του Κωστούλα, του Μουζακίτη και του Αποστολόπουλου. Σαφέστατα υπήρξε το …κύριο μενού στις συζητήσεις όλων των εμπλεκόμενων με το εγχώριο πρωτάθλημα. Αν προσθέσουμε τους Τζολάκη και Ρέτσο, έχουμε πέντε παίκτες, πέντε «μπέμπηδες» που βγήκαν από τις ακαδημίες του Ρέντη. Ο Μεντιλίμπαρ, θιασώτης της άποψης πως οι ομάδες αλλάζουν τα κύτταρά τους, οι νέοι πρέπει να αγωνίζονται και όχι να …θαυμάζουν τις παλιοσειρές, φροντίζει να δίνει τον τόνο σε κάθε ευκαιρία.

Ετσι είχαμε το 24,3 μέσος όρος ηλικίας με τον Ατρόμητο. Και επιπρόσθετα, δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με τους Ελληνες. Υπάρχουν και άλλοι που εξελίσσονται μέσα από μια παραγωγική διαδικασία άκρως ενδιαφέρουσα: είναι ο Πιρόλα. Ο Κοστίνια. Οι Ορτέγκα και Εσε από την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Παιδιά που έχουν πείσει πως μπορούν να τα καταφέρουν και το είδαμε αυτό στη θριαμβευτική πορεία έως την κατάκτηση του Κόνφερενς. Τώρα, όλοι προχώρησαν στο επόμενο στάδιο. Ενας ένας οι νεαροί κερδίζουν χρόνο συμμετοχής. Με την αξία τους γιατί όπως λέει ο Μεντιλίμπαρ, κανένας «δεν τους χαρίζεται» και συμπεριφέρεται σε όλους με τον ίδιο τρόπο.

Απλά μαθήματα σωστής τακτικής και νοοτροπίας. Η σφραγίδα του κόουτς, ώρες ώρες μοιάζει καταλυτική σε μια ομάδα.