Τον μάθαμε για τα καλά πριν από λίγους μήνες όταν ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Αστον Βίλα στα ημιτελικά του Conference League.

Ο Ολι Γουότκινς είναι ένας από τους πιο λαμπερούς επιθετικούς του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο οποίος διαπρέπει με τη φανέλα της Άστον Βίλα.

Γεννημένος στις 30 Δεκεμβρίου 1995 στο Τόρκι της Αγγλίας, ο Γουότκινς ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στις ακαδημίες της Έξετερ Σίτι. Η επιμονή του, η εργατικότητα και το πλούσιο ταλέντο του τον οδήγησαν σταδιακά να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς στην Premier League.

Τώρα θα λάμψει και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το ντέρμπι με την Μπάγερν Μονάχου (2/10 στις 22:00 από το MEGA) για την 2η αγωνιστική του UCL θα είναι μοναδική ευκαιρία δείξει την αξία του.

Μετά από μια επιτυχημένη θητεία στην Έξετερ, ο Γουότκινς μεταγράφηκε το 2017 στην Μπρέντφορντ, ομάδα της Championship. Εκεί, άρχισε να αναδεικνύεται ως ένας ολοκληρωμένος επιθετικός. Στη σεζόν 2019-2020, σημείωσε 26 γκολ σε 50 εμφανίσεις, κερδίζοντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της ομάδας και τραβώντας τα βλέμματα αρκετών συλλόγων της Premier League. Η συνέπεια του στο σκοράρισμα και οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με την Μπρέντφορντ τον κατέστησαν έναν από τους πιο περιζήτητους επιθετικούς στην Αγγλία.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η Άστον Βίλα απέκτησε τον Γουότκινς με ένα σημαντικό ποσό, κάνοντάς τον την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας εκείνη την περίοδο. Ο Γουότκινς ανταπέδωσε άμεσα την εμπιστοσύνη του συλλόγου, με εντυπωσιακές εμφανίσεις και καθοριστικά γκολ. Στην πρώτη του σεζόν στην Premier League, σημείωσε 14 γκολ σε 37 εμφανίσεις, κερδίζοντας τον σεβασμό οπαδών και αντιπάλων. Ένα από τα πιο αξέχαστα παιχνίδια του ήταν η νίκη της Βίλα με 7-2 επί της Λίβερπουλ, όπου σημείωσε χατ-τρικ.

Ο Όλι Γουότκινς είναι γνωστός για την ταχύτητα, την κίνηση χωρίς την μπάλα και την ικανότητά του να βρίσκει χώρους μέσα στην περιοχή. Το παιχνίδι του χαρακτηρίζεται από ασταμάτητη ενέργεια και συνεχή πίεση στους αντιπάλους αμυντικούς, ενώ είναι ικανός τόσο με τα πόδια όσο και στο κεφάλι. Έχει εξαιρετική τοποθέτηση και δείχνει μεγάλη ευστοχία μπροστά από την εστία, ενώ είναι επίσης πολύτιμος και στην τακτική πειθαρχία, βοηθώντας στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

Οι επιδόσεις του Γουότκινς με την Άστον Βίλα δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον προπονητή της εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκέιτ, ο οποίος τον κάλεσε για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα τον Μάρτιο του 2021. Στο ντεμπούτο του με τα «Τρία Λιοντάρια», σημείωσε γκολ στη νίκη με 5-0 επί του Σαν Μαρίνο, επιβεβαιώνοντας την αξία του και σε διεθνές επίπεδο.

Ο Γουότκινς έχει καθιερωθεί πλέον ως ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς της Premier League και αναμένεται να συνεχίσει να παίζει κεντρικό ρόλο στις φιλοδοξίες της Άστον Βίλα, τόσο στην εγχώρια σκηνή όσο και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. O Έμερι δεν έχει λαθέψει στην επιλογή του για την επίθεση της αγγλικής ομάδας.