Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Νέα επιδρομή με drones εξαπέλυσε η Ρωσία στο Κίεβο

Ουκρανία: Νέα επιδρομή με drones εξαπέλυσε η Ρωσία στο Κίεβο

Εκρήξεις ακούστηκαν στον ουρανό του Κιέβου όπου εξαπολύθηκε νέα ρωσική επιδρομή με drones, ενώ η περιφέρεια που το περιβάλλει και η ανατολική Ουκρανία κηρύχθηκαν σε κατάσταση συναγερμού.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εξαπέλυσαν επιδρομή με drones στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Δευτέρα και στοιχεία της αντιαεροπορικής άμυνας επιχειρούν να την απωθήσουν, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός (φωτογραφία, επάνω, από Gleb Garanich/Reuters).

Eίδαν «στόχους να πλήττονται στους αιθέρες του Κιέβου»

Ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις που έμοιαζαν να οφείλονται σε καταρρίψεις από την αντιαεροπορική άμυνα και δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μετέδωσαν πως είδαν στόχους να πλήττονται στους αιθέρες του Κιέβου.

Το Κίεβο, η περιφέρεια που το περιβάλλει και η ανατολική Ουκρανία κηρύχθηκαν σε κατάσταση συναγερμού για αεροπορικές επιδρομές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Πλήγμα κοντά στον πυρηνικό σταθμό

Χθες, η διοίκηση του υπό ρωσική κατοχή πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέα επίθεση σε κοντινό υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας, καταστρέφοντας έναν μετασχηματιστή.

Ο σταθμός Ζαπορίζια, ο μεγαλύτερος της Ευρώπης με έξι αντιδραστήρες, καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις τις πρώτες ημέρες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Κάθε πλευρά κατηγορεί τακτικά την άλλη ότι επιτέθηκε ή σχεδίαζε να επιτεθεί στον σταθμό. Η διοίκηση του εργοστασίου σημείωσε σε ανάρτησή της στο Telegram ότι βλήμμα πυροβολικού έπληξε τον μετασχηματιστή στον υποσταθμό «Raduga» στην πόλη Ενέρχονταρ της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Πολλαπλές επιθέσεις στη Βηρυτό - Ανατινάχτηκε διαμέρισμα από χτύπημα ακριβείας - Ποιον σκότωσαν

Το Ισραήλ έχει κάνει δεκάδες επιδρομές στη Βηρυτό τις δύο πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024