Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Uber: Ζευγάρι αδυνατεί να κάνει μήνυση στην εταιρεία για τροχαίο επειδή αποδέχτηκε τους «όρους και προϋποθέσεις»

Uber: Ζευγάρι αδυνατεί να κάνει μήνυση στην εταιρεία για τροχαίο επειδή αποδέχτηκε τους «όρους και προϋποθέσεις»

Οι δικαστές έκριναν ότι είχαν πατήσει το κουμπί «επιβεβαίωση» σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, όταν ρωτήθηκαν αν συμφωνούσαν με τους όρους της Uber.

Ζευγάρι ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να μηνύσει την εταιρεία Uber μετά την εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα, καθώς είχε αποδεχτεί τους «όρους και τις προϋποθέσεις» που εμφανίστηκαν όταν άνοιξαν την εφαρμογή.

Ο John και η Georgia McGinty, από το Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, επέβαιναν σε όχημα της Uber όταν αυτό συνετρίβη τον Μάρτιο του 2022, με την Georgia να παραμένει σε μονάδα εντατικής θεραπείας για μια εβδομάδα με κάταγμα στη σπονδυλική στήλη και τραυματικές κακώσεις στο κοιλιακό της τοίχωμα.

Ωστόσο, όταν επιχείρησαν να μηνύσουν την εταιρεία, οι πολιτειακοί δικαστές έκριναν ότι είχαν πατήσει το κουμπί «επιβεβαίωση» σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, όταν ρωτήθηκαν αν συμφωνούσαν με τους όρους της Uber.

Μιλώντας στο BBC, το ζευγάρι είπε ότι η τελευταία φορά που αποδέχτηκαν τους όρους ήταν όταν η τότε 12χρονη κόρη τους είχε παραγγείλει μια πίτσα με το Uber Eats. Αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσαν να προσφύγουν στο δικαστήριο βάσει της έβδομης τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ, καθώς είχαν χάσει τα δικαιώματά τους.

«Πονάω κάθε ημέρα»

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι η ικανότητά μου να προστατεύσω τα συνταγματικά μου δικαιώματα θα αφαιρούνταν με το να παραγγείλω φαγητό», δήλωσε η McGinty.

Μιλώντας για τα τραύματά της, είπε ότι υπέστη «φρικτή μετεγχειρητική λοίμωξη και παραλίγο να πεθάνει», ενώ δεν ήταν σε θέση να φροντίσει το παιδί της. Ο σύζυγός της έσπασε το στέρνο του και εξακολουθεί να μην έχει πλήρη λειτουργία του αριστερού του χεριού.

«Πονάω κάθε ημέρα», δήλωσε.

Ως αποτέλεσμα, έχει συσσωρευτεί ένα «τεράστιο» ποσό ιατρικού χρέους και απαιτούσαν περαιτέρω θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής τρίτης επέμβασης για την κ. McGinty.

Σε απόφαση του, το Ανώτατο Δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϊ δήλωσε: «Δεχόμαστε ότι η διάταξη διαιτησίας που περιλαμβάνεται στη συμφωνία που εξετάζεται, την οποία η Georgia ή η ανήλικη κόρη της αποδέχτηκαν κατά τη χρήση του κινητού τους, είναι έγκυρη και εκτελέσιμη».

Αναφερόμενη στη χρήση του Uber Eats η McGinty υποστήριξε ότι δεν καταλαβαίνει πώς είναι σωστό να θεωρείται ότι «εξουσιοδότησα το παιδί μου να παραιτηθεί από τα δικαιώματά μας να πάμε σε δίκη αν τραυματιστούμε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα». «Δεν ξέρω πώς μπορεί κανείς να κάνει αυτό το άλμα», είπε.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Εν αναμονή των δηλώσεων του υπαρχηγού της Χεζμπολάχ - Πρώτη ομιλία μετά τη δολοφονία Νασράλα

Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ θα προχωρήσει σε δηλώσεις μετά τη δολοφονία του ηγέτη της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024