Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Εσείς ξέρετε γιατί οι πιλότοι στα αεροπλάνα δεν έχουν γένια

Εσείς ξέρετε γιατί οι πιλότοι στα αεροπλάνα δεν έχουν γένια

Ο λόγος που οι πιλότοι στα αεροπλάνα δεν έχουν γένια μπορεί να είναι και τρομακτικός

Αν σκοπεύετε να γίνετε πιλότοι αεροπλάνου (σ.σ. οι άντρες), να ξέρετε ότι πιθανότατα θα χρειαστείτε να έχετε ένα ξυράφι σε ετοιμότητα μόλις πάρετε τη δουλειά.

Και υπάρχει σοβαρός λόγος γι’ αυτό.

Γιατί οι πιλότοι αεροπλάνου δεν έχουν γένια;

Οι αεροσυνοδοί εξηγούν το γιατί: «Όταν ένας πιλότος βάζει μια μάσκα οξυγόνου κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης, σχηματίζει μια στεγανή σφραγίδα γύρω από το πρόσωπο. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή της σωστής ποσότητας οξυγόνου».

«Αλλά αν ένας πιλότος είχε γένια, οι τρίχες του προσώπου θα εμπόδιζαν τη μάσκα να σφραγίσει σωστά – προκαλώντας διαρροή οξυγόνου και οδηγώντας ενδεχομένως σε ατυχείς συνέπειες για όλους στο αεροπλάνο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνήθως δεν βλέπετε ποτέ πιλότο με μούσι» συμπληρώνουν.

Έτσι, δεν έχει να κάνει τόσο με την εμφάνισή τους όσο με το να σώσουν τους ίδιους, όσο και τους υπόλοιπους, αν κάτι πάει στραβά στον ουρανό.

Χρησιμοποιούν διαφορετικές μάσκες οξυγόνου από τους επιβάτες

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία HRD Aero Systems, οι πιλότοι, οι συγκυβερνήτες και τα μέλη του πληρώματος του πιλοτηρίου χρησιμοποιούν εξειδικευμένες μάσκες οξυγόνου και όχι αυτές που πέφτουν για τους επιβάτες «επειδή έχουν πρόσθετες ευθύνες και κινδύνους».

Η HRD Aero Systems πρόσθεσε: «Πρέπει επίσης να φορούν τη μάσκα συνεχώς όταν η καμπίνα του αεροπλάνου έχει πίεση ισοδύναμη με 10.000 πόδια.

«Οι πιλότοι μπορούν επίσης περιστασιακά να χρησιμοποιούν τις μάσκες οξυγόνου για να βελτιώσουν τη νυχτερινή όραση. Η ποσότητα οξυγόνου σε ένα αεροσκάφος υπό πίεση εξακολουθεί να είναι χαμηλότερη από αυτήν που βιώνουμε στο έδαφος. Σε αυτά τα επίπεδα οξυγόνου, η νυχτερινή όραση μπορεί να μειωθεί. Οι πιλότοι χρησιμοποιούν συχνά τη μάσκα οξυγόνου για να βελτιώσουν την ορατότητά τους ενώ προετοιμάζονται για προσγείωση», λένε.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) εξήγησε επίσης ότι, αν και δεν υπάρχει γραπτός κανόνας που να απαγορεύει ρητά τα γένια, πολλές αεροπορικές εταιρείες δεν επιτρέπουν στους πιλότους τους να τα αφήνουν για αυτούς τους λόγους ασφαλείας.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Διαψεύδει η Χεζμπολάχ: «Ισραηλινοί στρατιώτες δεν έχουν μπει στον Λίβανο - Είμαστε σε ετοιμότητα»

«Ψευδείς είναι οι ισχυρισμοί του Ισραήλ» λέει η Χεζμπολάχ - «Οι δυνάμεις του δεν έχουν εισέλθει στον Λίβανο»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024