Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Βάζει την νταλίκα στον… αυτόματο και κάθεται στη θέση του συνοδηγού – Αδιανόητες εικόνες

Βάζει την νταλίκα στον… αυτόματο και κάθεται στη θέση του συνοδηγού – Αδιανόητες εικόνες

«Από τη στιγμή που απαγορεύεται να το κάνω, γιατί η εταιρεία έχει όλα αυτά τα συστήματα στην νταλίκα;», απορεί ο οδηγός που έβαλε σε κίνδυνο τον εαυτό του και τους άλλους

Σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, με την νταλίκα να πηγαίνει στον αυτόματο και τον οδηγό της να κάθεται στη θέση του συνοδηγού για να τραβήξει αυτό το βίντεο.

Η θέση πίσω από το τιμόνι είναι κενή, με το βαρύ όχημα να συνεχίζει τη πορεία του και τον οδηγό να καταγράφει από κινητό τηλέφωνο, προφανώς για να κάνει επίδειξη σε φίλους και γνωστούς.

Εικόνες αδιανόητες και πρωτοφανείς που δεν τράβηξε κάποιος τρίτος, ο οποίος έτυχε να περνά από το σημείο, αλλά ο ίδιος ο οδηγός της νταλίκας, που αποφάσισε να ρισκάρει με τρόπο προκλητικό.

Όπως φαίνεται μάλιστα εκτός από μέρα, το έχει κάνει και κατά τη διάρκεια της νύχτας! Πάλι με τον ίδιο στη θέση του συνοδηγού και πάλι σε αυτοκινητόδρομο, όπως προκύπτει από τις εικόνες.

Ο ίδιος μιλάει στο Live News και προσπαθεί να εξηγήσει τα όσα έκανε. Όπως λέει, η νταλίκα του έχει υπερσύγχρονα συστήματα που της επιτρέπουν να κινηθεί με ασφάλεια, δίχως τη δική του παρουσία. Κάτι φυσικά που δεν προβλέπεται από κανένα σχετικό κανονισμό.

«Ξέρω ότι είναι πολύ επικίνδυνο αλλά εγώ το πήγα για χαβαλέ. Για να κάνω πλάκα», υποστηρίζει.

Για πλάκα όπως λέει, αποφάσισε να ρισκάρει και τη δική του ζωή. Είναι επαγγελματίας οδηγός επί 30 χρόνια, γνωρίζει τους κανονισμούς και φυσικά τους κινδύνους από τέτοιου είδους λάθη. Παρόλα αυτά, για να βγάλει το βίντεο, επέλεξε να παρανομήσει.

«Το αυτοκίνητο έχει δυνατότητες να πάει από Θεσσαλονίκη – Αθήνα χωρίς να πιάσω καθόλου το τιμόνι», επιμένει.

Αυτό το βίντεο έχει διάρκεια 59 δευτερόλεπτα. Κάποιες στιγμές φαίνεται ο δρόμος μπροστά και όλες οι εικόνες που βλέπει ο οδηγός δίπλα του, με τη θέση όπου κανονικά θα έπρεπε να κάθεται να παραμένει κενή. Μπροστά του υπάρχει ένας καφές και ένα μπουκαλάκι με νερό, με τον ίδιο να τσεκάρει, όπως λέει, την κυκλοφορία πίσω, από τους καθρέφτες του οχήματος.

«Έχει κάμερες και αισθητήρες. Ρυθμίζω το όριο της ταχύτητας και κάθομαι δίπλα», αναφέρει.

Σε αυτό το σημείο, βλέπουμε την έξοδο για το αεροδρόμιο στη Νέα Αγχίαλο, που προδίδει τη θέση της νταλίκας στη Μαγνησία, την μέρα που έγινε η επίμαχη καταγραφή.

«Είτε έχει οδηγό η νταλίκα είτε δεν έχει, αν πεταχτεί κάτι δεν προλαβαίνεις να αντιδράσεις».

Το βίντεο ανέβασε ο ίδιος στα social media με τα σχόλια διαδικτυακών του φίλων, να είναι συνεχή το τελευταίο διάστημα. Πολλοί του ζητούσαν πληροφορίες για το σημείο όπου βρισκόταν και την ακριβή ταχύτητα του οχήματος.

«Δεν πίστευαν οι φίλοι μου ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα. Κάποιοι μου έγραφαν για τον ιππότη της ασφάλτου».

Παρά τις εικόνες ο επί 30 χρόνια επαγγελματίας οδηγός επαναλαμβάνει πως είχε την κατάσταση υπό έλεγχο. Δηλώνει σίγουρος πως δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κάποιο ατύχημα.

«Και τυφλός να είσαι, δεν υπάρχει περίπτωση να πάθεις ζημιά με τα συστήματα που έχει η νταλίκα».

Σε άλλο βίντεο, είχε τραβήξει εξωτερικά τη νταλίκα του, που εδώ τουλάχιστον ήταν παρκαρισμένη… Εστιάζει στην καμπίνα και στον κρυφό φωτισμό μπροστά από το τιμόνι.

Ο ίδιος δηλώνει περήφανος για το νέο του απόκτημα. Ένα φετινό μοντέλο που έχει, όπως λέει, όλα τα νέα προαιρετικά συστήματα της εταιρείας.

Μια τέτοια οδήγηση είναι ασφαλώς παράνομη και τιμωρείται. Οι οδηγοί που μπορούν να ρυθμίσουν μια σταθερή ταχύτητα στα οχήματά τους, είναι υποχρεωμένοι να κάθονται στη θέση τους, να έχουν τα χέρια πάνω στο τιμόνι και να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Επικίνδυνες προσπεράσεις με το πόδι στο γκάζι

Σε μια σειρά από βίντεο που έχει ανεβάσει βλέπουμε τη νταλίκα του πολλές φορές στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και τον ίδιο να πατάει το γκάζι για να κάνει επικίνδυνες προσπεράσεις, ανάμεσα σε άλλα φορτηγά και αυτοκίνητα.

Η εμπειρία στο τιμόνι δεν εξασφαλίζει αυτόματα και ασφάλεια, σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Από τη στιγμή που απαγορεύεται να το κάνω, γιατί η εταιρεία έχει όλα αυτά τα συστήματα στην νταλίκα;», απορεί.

Πριν μας αποχαιρετήσει, ο οδηγός είπε ότι δεν σκοπεύει να επαναλάβει μια τέτοιου είδους οδήγηση. Αυτό που ήθελε να κάνει το έκανε, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιο ατύχημα.

«Έκανα λάθος»

Μιλώντας στο Live News ο οδηγός της νταλίκας, επανέλαβε ότι «δεν υπήρχε περίπτωση το αμάξι να φύγει», καθώς το είχε βάλει στον αυτόματο.

«Το έκανα 59 δευτερόλεπτα και όχι για μαγκιά. Ήμουν ακριβώς δίπλα στο κάθισμα. Πριν το κάνω, έλεγξα ότι δεν ερχόταν τίποτα», ανέφερε και παραδέχτηκε ότι «ήταν λάθος» του.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Πώς ο Νετανιάχου άντεξε την καταιγίδα στο χρόνο από την επίθεση της Χαμάς – Ο ρόλος της ακροδεξιάς

Παρά τη βαθιά αντιδημοτικότητα εκτός της δεξιάς βάσης του, ο Νετανιάχου συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον πόλεμο και τις πολιτικές διαιρέσεις προς όφελός του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024