Η Μπάγερν δοκιμάζεται στην Αγγλία κόντρα στην Άστον Βίλα (2/10 στις 22:00, LIVE από το MEGA).

Η επιστροφή της γερμανικής ομάδας στο Νησί φέρνει στη μνήμη τις μεγάλες μάχες με μια άλλη μεγάλη αγγλική ομάδα. Οι αναμετρήσεις μεταξύ Άρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου στο UEFA Champions League έχουν αποτελέσει μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες συγκρούσεις στην ιστορία της διοργάνωσης. Η ένταση, η ποιότητα και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο ομάδων έχουν χαραχτεί στη μνήμη των φιλάθλων, με την Μπάγερν να υπερισχύει στις περισσότερες συναντήσεις, ενώ η Άρσεναλ πάλευε να υπερβεί τον γερμανικό κολοσσό.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί πολλές φορές στη φάση των νοκ-άουτ του Champions League, με την πρώτη σημαντική αναμέτρηση να γίνεται τη σεζόν 2004-2005 στη φάση των 16. Η Μπάγερν επικράτησε με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι στο Μόναχο, με την Άρσεναλ να καταφέρνει μόνο να μειώσει τη διαφορά στον επαναληπτικό με νίκη 1-0, η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για την πρόκριση.

Η επόμενη συνάντηση ήρθε τη σεζόν 2012-2013 , και πάλι στη φάση των 16. Η Μπάγερν επιβλήθηκε με 3-1 στο Emirates, ενώ η Άρσεναλ κατάφερε να κερδίσει με 2-0 στη Γερμανία. Παρά τη σπουδαία αυτή νίκη, η Μπάγερν προκρίθηκε χάρη στο εκτός έδρας γκολ. Τη σεζόν αυτή, η Μπάγερν προχώρησε μέχρι τον τελικό και κατέκτησε το τρόπαιο.

Η ίδια ιστορία επαναλήφθηκε το 2013-2014 , όταν η Άρσεναλ και η Μπάγερν συναντήθηκαν ξανά στους «16». Στο πρώτο παιχνίδι, η Άρσεναλ έχασε με 2-0 στο Emirates, με την Μπάγερν να επιβεβαιώνει την κυριαρχία της και στο Μόναχο με 1-1, περνώντας στα προημιτελικά.

Ίσως η πιο δύσκολη στιγμή για την Άρσεναλ ήρθε τη σεζόν 2016-2017 , όταν η Μπάγερν επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 5-1 και στα δύο παιχνίδια, συνολικά 10-2. Αυτή η διπλή ήττα αποτέλεσε μία από τις πιο βαριές στην ιστορία της Άρσεναλ στο Champions League και επισφράγισε την αδυναμία της να ανταγωνιστεί τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες εκείνη την εποχή.

Οι μάχες μεταξύ Άρσεναλ και Μπάγερν έμειναν στην ιστορία ως παραδείγματα της ποιότητας και της έντασης των αναμετρήσεων στο Champions League. Η Μπάγερν συνεχώς αποδεικνύονταν ανώτερη, με ισχυρό ρόστερ και εμπειρία, ενώ η Άρσεναλ πάλευε με τη σταθερότητα και την έλλειψη βάθους. Παρόλα αυτά, κάθε αναμέτρηση προσέφερε εντυπωσιακές στιγμές και έμεινε χαραγμένη στις μνήμες των φιλάθλων.