Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
«The Substance»: Η νέα ταινία της Ντέμι Μουρ κάνει τους θεατές να φεύγουν αηδιασμένοι από τις αίθουσες σε ΗΠΑ και Αγγλία

«The Substance»: Η νέα ταινία της Ντέμι Μουρ κάνει τους θεατές να φεύγουν αηδιασμένοι από τις αίθουσες σε ΗΠΑ και Αγγλία

Το νέο φιλμ της Ντέμι Μουρ «The Substance» έχει αποθεωθεί από τους κριτικούς, ωστόσο πολλοί θεατές δεν αντέχουν να τη βλέπουν.

«Οι περισσότεροι παρακολούθησαν το φιλμ κλείνοντας με τα χέρια τα μάτια τους. Είναι από τις πιο ωμές ταινίες που έχω δει». Αυτά τα λόγια ανήκουν σε ένα θεατή, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες αποφάσισε να πάει να δει στο Λονδίνο τη νέα ταινία της Ντέμι Μουρ με τίτλο «The Substance». Ο συγκεκριμένος δεν έφυγε από την αίθουσα. Ωστόσο πολλοί άλλοι δεν είχαν τις ίδιες αντοχές.

Το φιλμ της Κοραλί Φαρζά, που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών και γνώρισε την αποθέωση από τους κριτικούς, καταπιάνεται με τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και τη βιομηχανία του θεάματος, αλλά και τον ηλικιακό ρατσισμό. Ωστόσο, η συγκεκριμένη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη γίνεται με έναν σκληρό και αιματηρό τρόπο, μέσα από μια ωμή ταινία τρόμου, που όπως αποδείχθηκε δεν είναι για το… στομάχι όλων.

«Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έφυγαν κατά την διάρκεια της προβολής της ταινίας στο κέντρο του Λονδίνου. Ήταν βάναυσο» έγραψε στο στο Χ ένας άλλο θεατής και τα σχόλια της τελευταίες ημέρες δεν έχουν σταματήσει.

«Ένα επικό, τολμηρό αριστούργημα τρόμου. Η πιο αρρωστημένη διασκεδαστική εμπειρία της χρονιάς» έγραψε το IndieWire

«Ο ρόλος της ζωής της» έγραψε το Rotten Tomatoes για την ερμηνεία της Ντέμι Μουρ.

«Προσοχή: πολύ αίμα και αηδιαστικές σκηνές», «δεν ξέρω τι παρακολούθησα. Ένιωσα να λιποθυμώ και ήθελα να φύγω πριν το τέλος. Αλλά έμεινα», «πίστευα ότι θα κάνω εμετό κατά την διάρκεια της ταινίας», «δεν άντεξα και βγήκα στη βροχή για να πάρω αέρα», «πραγματικό σοκ» είναι μερικά από τα σχόλια που έχουν γραφτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο, οι κριτικοί κάνουν λόγο για μια μοναδική ταινία, παρά την ωμότητά της. «Ένα επικό, τολμηρό αριστούργημα τρόμου. Η πιο αρρωστημένη διασκεδαστική εμπειρία της χρονιάς» έγραψε το IndieWire, ενώ το Rotten Tomatoes έχει βαθμολογήσει το φιλμ με 8,2 στα 10.

Και φυσικά, όλοι βγάζουν το καπέλο στη Ντέμι Μουρ. «Ο ρόλος της ζωής της» έγραψε το Rotten Tomatoes για την ερμηνεία της 61χρονης σταρ, ενώ το BBC ανέφερε «μοναδική και ατρόμητη, δεν διστάζει να τσαλακώσει την δημόσια εικόνα της».

Λίγα λόγια για την ταινία

Η Ελίζαμπεθ είναι πρώην σταρ του κινηματογράφου και βραβευμένη με Όσκαρ, που όταν γίνεται 50 ετών απολύεται από την τηλεοπτική εκπομπή που συμμετέχει καθώς θεωρείται «μεγάλη». Μέσα στην απογοήτευση και αναζήτησή της στο dark web ανακαλύπτει μια ουσία που υπόσχεται «να βγάλει από μέσα της τον καλύτερό της εαυτό». Στην κυριολεξία. Ουσιαστικά με αυτή την ουσία, ένας νεότερος και καλύτερος κλώνος σου έρχεται στη ζωή.

Ωστόσο, υπάρχει ένας βασικός κανόνας: Η Ελίζαμπεθ και ο κλώνος της, η Σου, θα πρέπει κάθε επτά ημέρες να αλλάζουν ρόλους. Αν δεν τηρηθεί ο κανόνας, τότε θα υπάρχουν συνέπειες.

Δείτε το trailer της ταινίας «The Substance»:

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

«Η πιο επικίνδυνη φάση της ιστορίας μας» λέει ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

Ο Λίβανος απευθύνει έκκληση για παροχή έκτακτης βοήθειας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024