Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του Λας Βέγκας απαγορεύουν τους Green Day;

Γιατί οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του Λας Βέγκας απαγορεύουν τους Green Day;

Δύο σταθμοί του Λας Βέγκας αποσύρουν από το πρόγραμμα τους τραγούδια των Green Day μετά τα εμπρηστικά σχόλια του Billie Joe Armstrong.

Τουλάχιστον δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί του Λας Βέγκας αφαίρεσαν από τις λίστες αναπαραγωγής τους τους Green Day, αφού ο frontman Billie Joe Armstrong αποκάλεσε την πόλη «τη χειρότερη κωλοτρυπ@@@ της Αμερικής».

Μιλώντας στη σκηνή στις 20 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο Oracle Park του Σαν Φρανσίσκο, ο Armstrong διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του John Fisher, του σημερινού ιδιοκτήτη της ομάδας μπέιζμπολ Oakland Athletics, να τη μεταφέρει στο Λας Βέγκας.

«Δεν δεχόμαστε μαλ@@@@ από ανθρώπους όπως ο γαμημ@@@@ John Fisher που πούλησε τους Oakland A’s στο γαμημ@@@ Λας Βέγκας», φέρεται να είπε ο Armstrong, που κατάγεται από το Όκλαντ. «Μισώ το Λας Βέγκας. Είναι η χειρότερη κωλοτρυπ@@@ στην Αμερική».

«Bye Bye, Billie!»

Η απόφαση να μεταφερθούν οι Oakland A’s από την Καλιφόρνια στη Νεβάδα ήταν αμφιλεγόμενη μεταξύ των οπαδών της ομάδας, με ορισμένους να ακούγονται να φωνάζουν «fuck John Fisher» στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας στο Όκλαντ την περασμένη εβδομάδα, όπου έπαιζαν για σχεδόν 60 χρόνια. Οι A’s θα παίζουν στο Σακραμέντο για τα επόμενα τρία χρόνια πριν μετακομίσουν σε ένα γήπεδο στο Las Vegas Strip -που δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί- το 2028.

Μετά τα σχόλια του Armstrong, ο ροκ σταθμός KOMP 92.3 του Λας Βέγκας ανακοίνωσε ότι αποσύρει όλη τη δισκογραφία των Green Day. «Ο KOMP 92.3 απέσυρε κάθε Green Day από τη λίστα αναπαραγωγής μας», έγραψαν στο Instagram. «Δεν φταίμε εμείς, Billie … φταις εσύ. #vegas4ever».

Ο εναλλακτικός ροκ σταθμός X 107.5 μοιράστηκε μια δήλωση που ανακοίνωσε τον αποκλεισμό των Green Day, με την απόφαση να ανακοινώνεται και στον αέρα. «Λοιπόν, η Sin City άκουσε [την Armstrong] δυνατά και καθαρά – και ο X107.5 δεν το δέχεται», έγραψαν.

«Ως απάντηση στα εμπρηστικά σχόλια του Armstrong, ο σταθμός απαγορεύει όλη τη μουσική των Green Day, με άμεση ισχύ … διακόπτουμε εντελώς τη συνεργασία μας με τους Green Day. Bye Bye, Billie!».

«Καταστροφική»

Αλλά και τις επόμενες ημέρες που ακολούθησαν τα σχόλια του Armstrong, ο Fisher δημοσίευσε μια επιστολή με την οποία ζητούσε συγγνώμη από τους οπαδούς των Oakland A’s, λέγοντας ότι η ομάδα προσπάθησε να βρει μια νέα έδρα στην Bay Area, αλλά «δεν τα καταφέραμε».

«Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη απογοήτευση, ακόμη και πικρία», έγραψε. «Αν και εύχομαι να μπορούσα να μιλήσω στον καθένα σας ξεχωριστά, μπορώ να σας πω αυτό από καρδιάς: προσπαθήσαμε. Η παραμονή στο Όκλαντ ήταν ο στόχος μας, ήταν η αποστολή μας, και αποτύχαμε να το πετύχουμε. Και γι’ αυτό λυπάμαι ειλικρινά».

Ο Άρμστρονγκ και οι Green Day δεν έχουν ακόμη σχολιάσει την αντίδραση, αλλά ο frontman μοιράστηκε στη συνέχεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία του εαυτού του σε ηλικία έξι ετών με καπέλο των Oakland A’s, περιγράφοντας τη μετακίνηση της ομάδας ως «καταστροφική».

*Με πληροφορίες από: Guardian

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Ιρακινοί απειλούν τις ΗΠΑ - Θα χτυπήσουμε τις βάσεις τους αν μετάσχουν σε απάντηση στο Ιράν

Οι Ιρακινές πολιτοφυλακές απείλησαν τις ΗΠΑ πως αν χτυπήσουν το Ιράν, οι βάσεις τους στο Ιράκ θα αποτελέσουν στόχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024