Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Τα μυστικά για να βάλετε την άσκηση στο πρόγραμμα

Τα μυστικά για να βάλετε την άσκηση στο πρόγραμμα

Και να είστε πάντα σε φόρμα.

Οι περισσότεροι από εμάς παλεύουμε να βρούμε λίγο ελεύθερο χρόνο για άσκηση. Όταν όμως θα πρέπει να απαντήσετε στα εισερχόμενα μηνύματά σας, το αφεντικό σας θα θέλει να προγραμματίσει άλλη μια συνάντηση για τις 6 το απόγευμα, θα πρέπει να διαβάσετε με τα παιδιά της ή να τρέχετε μαζί τους σε εξωσχολικές δραστηριότητες τότε είναι που το τρέξιμο, το μάθημα πιλάτες ή το ραντεβού με το στρώμα γιόγκα είναι πιθανώς το πρώτο πράγμα που διαγράφεται από την καθημερινή λίστα με τις δουλειές σας.

Εάν λοιπόν δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης ή να το ακολουθήσετε, δεν είστε μόνοι. Γνωρίζετε ήδη ότι υπάρχουν πολλοί σημαντικοί λόγοι για άσκηση—από τη βελτίωση της ενέργειας, της διάθεσης, του ύπνου και της υγείας έως τη μείωση του άγχους, του στρες και της κατάθλιψης.

Όποια κι αν είναι η ηλικία ή το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης —ακόμα κι αν δεν έχετε ασκηθεί ούτε μια μέρα στη ζωή σας— υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να γίνει η άσκηση λιγότερο επώδυνη και πιο διασκεδαστική.  Λίγη άσκηση είναι καλύτερη από το τίποτα. Στην πραγματικότητα, η προσθήκη μόνο μέτριων ποσοτήτων σωματικής δραστηριότητας στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας μπορεί να έχει βαθιά επίδραση στην ψυχική και συναισθηματική σας υγεία.

Ξεκινήστε αργά και επιλέξτε μια φυσική δραστηριότητα που είναι κατάλληλη για το τρέχον επίπεδο φυσικής σας κατάστασης και αυξήστε τη δραστηριότητά σας με την πάροδο του χρόνου.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να εντάξετε τη φυσική κατάσταση στη ζωή σας:

Προσθέστε βήματα στην ημέρα σας. Παρκάρετε το αυτοκίνητό σας πιο μακριά από την είσοδο ή κατεβείτε από το λεωφορείο μια στάση νωρίτερα. Πάρτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ.

Αναπτύξτε νέες ρουτίνες.  Ίσως μπορείτε να πάρετε το σκυλί σας για μια καθημερινή βόλτα. Ή ίσως να πάτε στο πάρκο με τα παιδιά σας. Ίσως μπορείτε να εντάξετε ένα νέο hobby στη καθημερινότητα σας.

Βρείτε έναν φίλο προπόνησης.  Η άσκηση με έναν φίλο μπορεί να είναι πιο διασκεδαστική και ένα καλό κίνητρο.

Κρατήστε ρούχα γυμναστικής στη δουλειά. Μπορείτε να τα αλλάξετε πριν πάτε σπίτι ή στο γυμναστήριο. Ετσι δεν θα έχετε δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνετε να πάτε σπίτι να αλλάξετε.

Πρόγραμμα γυμναστικής.  Εάν βάζετε την άσκηση στο ημερολόγιό σας όπως και άλλα ραντεβού, είναι πιο πιθανό να το κάνετε. Μισή ώρα τρέξιμο σε έναν διάδρομο γυμναστικής είναι η καλύτερη άσκηση.

Εγγραφείτε στο γυμναστήριο.  Cardio, γιόγκα ή  χορός είναι μερικές από τις πολλές επιλογές, που σας προσφέρουν τα γυμναστήρια.

Αγοράστε όργανα γυμναστικής. Αν πάλι θεωρείτε πως ο χρόνος σας είναι πολύ περιορισμένος αγοράστε όργανα γυμναστικής αλλά και μικροόργανα για το σπίτι. Επιλέξτε έναν διάδρομο γυμναστικής αναδιπλούμενο για να μην πιάνει χώρο όταν δεν τον χρησιμοποιείται.

Εναλλακτικά αγοράστε ένα ποδήλατο γυμναστικής.

Το ποδήλατο γυμναστικής αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο για προπόνηση στον χώρο σου. Η συμπαγής κατασκευή του το καθιστά απόλυτα σταθερό ενώ ο σχεδιασμός του ξεχωρίζει για την κομψότητά του.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα ελλειπτικό μηχάνημα. Είναι μια υψηλής αποδοτικότητας αερόβια γυμναστική για όλο το σώμα, που βασίζεται στις ειδικές ελλειπτικές κινήσεις.

Οι κινήσεις αυτές ενεργοποιούν το μεταβολισμό και τονώνουν τις μεγάλες μυϊκές ομάδες, χωρίς να προκαλούν κραδασμούς και αχρείαστη ένταση πάνω στις αρθρώσεις και στους συνδέσμους.

Ό,τι και αν ψάχνετε από όργανα γυμναστικής μέχρι αξεσουάρ αθλημάτων και εξοπλισμό προπόνησης θα τα βρείτε στο SHOPFLIX.gr σε ασυναγώνιστες τιμές. Κάντε τις αγορές σας από την πλατφόρμα και όλα σας τα προϊόντα θα σας παραδοθούν άμεσα και στην ώρα τους σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Τροποποιήσεις και διακοπές εμπορικών πτήσεων μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Πέντε αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν αλλαγές «για την ασφάλεια των επιβατών» - Τα πληρώματα επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές για να αποφύγουν την κλιμακούμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024