Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Με μεγάλη επιτυχία το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά

Με μεγάλη επιτυχία το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά

Ένα υπέροχο γαστρονομικό «ταξίδι» έζησε ο Πειραιάς!

Χιλιάδες Πειραιώτες και επισκέπτες της πόλης, απόλαυσαν μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες στο 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά «PIRAEUS TASTE FESTIVAL, Sea Food and More», που έριξε αυλαία χθες, με ένα μεγάλο παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι στη «Γιορτή του Σπάρου», στον Όρμο της Αφροδίτης, στην Πειραϊκή.

Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά, από την Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, «ταξίδεψε» τους επισκέπτες σε σημαντικά σημεία της πόλης, σε μια «θάλασσα γεύσεων» και αρωμάτων, με παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις, γαστρονομικά δρώμενα, live cooking shows, προβολή αγαπημένων κινηματογραφικών ταινιών για μικρούς και μεγάλους και με έκθεση γαστρονομικών προϊόντων, με εκλεκτές προτάσεις της ελληνικής γης.

Στο γαστρονομικό φεστιβάλ, που έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη, οι παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις «έσμιξαν» με τις μοντέρνες, στα υπαίθρια μαγειρέματα από καταξιωμένους Έλληνες και διεθνούς φήμης chefs, με τους συμμετέχοντες να δοκιμάζουν εντυπωσιακά γευστικά δημιουργήματα, με παραδοσιακές, αλλά και σύγχρονες συνταγές της θάλασσας.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, έως και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, φιλοξενείται στο Πασαλιμάνι έκθεση γαστρονομικών προϊόντων, με εκλεκτές προτάσεις της ελληνικής γης, ιδιαίτερα προϊόντα γαστρονομικές παραδοσιακές γεύσεις, εκλεκτά είδη delicatessen, gourmet προτάσεις και superfoods. Περισσότεροι από 65 παραγωγοί από όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, ενώ καθημερινά πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στο πνεύμα της γαστρονομίας.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 22:00. Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις ήταν δωρεάν.

«Να αναδείξουμε τη γαστρονομική ταυτότητα του Πειραιά»

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

Το «Piraeus Taste Festival, Sea Food and More» επέστρεψε για 3η συνεχή χρονιά στην πόλη μας και χαίρομαι που χιλιάδες Πειραιώτες και επισκέπτες της πόλης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά του Πειραιά.

Η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτή τη μεγάλη γιορτή με επίκεντρο το φαγητό, τον γαστρονομικό πλούτο και τις απολαυστικές γεύσεις που μόνο ο Πειραιάς μπορεί να προσφέρει ήταν για ακόμα μια χρονιά εξαιρετικά θετική.

Στόχος μας ήταν να προβάλλουμε και να αναδείξουμε τη γαστρονομική ταυτότητα του Πειραιά, η οποία μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού. Το Piraeus Taste Festival, εντάσσεται στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε από την αρχή της πρώτης μας θητείας για να μετατρέψουμε τον Πειραιά σε τουριστικό προορισμό, με κύριο εργαλείο το Destination Piraeus.

Συγχαρητήρια στην Αντιδήμαρχο Ανδριάνα Ζαρακέλη και στους συνεργάτες του Δήμου που δούλεψαν γι΄ αυτή τη διοργάνωση. Ευχαριστώ θερμά τις Πρεσβείες, τους καταξιωμένους chefs, όλους τους φορείς και τους συλλόγους που συμμετείχαν και όλους όσοι στήριξαν το γαστρονομικό φεστιβάλ».

«Ο κόσμος, «αγκάλιασε» το Γαστρονομικό Φεστιβάλ του δήμου μας»

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, επεσήμανε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που για τρίτη χρονιά ο κόσμος, «αγκάλιασε» το Γαστρονομικό Φεστιβάλ του δήμου μας «PIRAEUS TASTE FESTIVAL, Sea Food and More», που είχε στόχο την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης.

Αμέτρητες γευστικές εμπειρίες, μοναδικές κουζίνες από καταξιωμένους chefs, με διαφορετικές μαγειρικές φιλοσοφίες, έζησαν μικροί και μεγάλοι.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους όσοι συνέβαλλαν και εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του 3ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!».

Το «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More» τελούσε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και της Περιφέρειας Αττικής.

Στο πλαίσιο του οικολογικού χαρακτήρα του φεστιβάλ, όλα τα προϊόντα σερβιρίσματος ήταν βιοδιασπώμενα και μιας χρήσης, ενώ το σύνολο των δράσεων ήταν δομημένο με βάση τις αρχές της κυκλικής, βιώσιμης κοινωνικής οικονομίας.

*πηγή φωτογραφιών, δήμος Πειραιά

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Διαψεύδει η Χεζμπολάχ: «Ισραηλινοί στρατιώτες δεν έχουν μπει στον Λίβανο - Είμαστε σε ετοιμότητα»

«Ψευδείς είναι οι ισχυρισμοί του Ισραήλ» λέει η Χεζμπολάχ - «Οι δυνάμεις του δεν έχουν εισέλθει στον Λίβανο»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024