Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα Δημάρχου Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη για την παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Μήνυμα Δημάρχου Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη για την παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Ο κρίσιμος ρόλος της Αυτοδιοίκησης στην φροντίδα των ηλικιωμένων.

Το δικό του μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας έστειλε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Μανούρης αναδεικνύοντας και τον ρόλο της αυτοδιοίκησης με τις υποδομές και τις υπηρεσίες που παρέχει. Ο Δήμαρχος ανέφερε:

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας την 1η Οκτωβρίου, θα ήθελα να εκφράσω τον απέραντο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας, προς τα άτομα που βρίσκονται στην καρδιά της κοινωνίας μας, τους ηλικιωμένους. Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι πυλώνες της ιστορίας και του πολιτισμού μας, καθώς έχουν εργαστεί σκληρά για να μας παραδώσουν ένα καλύτερο μέλλον. Είναι καθήκον μας, ως δημοτική αρχή, να διασφαλίζουμε – με όσα μέσα διαθέτουμε – ότι θα ζουν με αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής.

Στον Δήμο Νέας Ιωνίας, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να υποστηρίξουμε τα άτομα της τρίτης ηλικίας, μέσα από δράσεις που σχετίζονται με την υγεία τους και την κοινωνική φροντίδα. Δίνουμε έμφαση στην ενίσχυση του συστήματος υγείας, με στόχο να έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ιατρική περίθαλψη και φροντίδα. Διεκδικούμε μαζί τους από το κεντρικό κράτος και είμαστε στο πλευρό τους για ενίσχυση των συντάξεων τους και την ισχυροποίηση της οικονομικής τους αυτοτέλειας».

Ο ρόλος των ΚΑΠΗ

Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον διευρυμένο ρόλο των ΚΑΠΗ: «Τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου μας αποτελούν ζωτικό κομμάτι της στρατηγικής μας για τη στήριξη των ηλικιωμένων. Τα ΚΑΠΗ δεν είναι απλώς ένας χώρος συνάντησης, αλλά ένα δίκτυο υποστήριξης και αλληλεγγύης, όπου οι ηλικιωμένοι μπορούν να συμμετέχουν σε πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, να λαμβάνουν συμβουλές για την υγεία τους και να έχουν πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες.

Η δέσμευσή μας προς τους ηλικιωμένους είναι αδιάλειπτη και με την ευκαιρία αυτής της ημέρας, ανανεώνουμε την υπόσχεση μας να εργαζόμαστε αδιάκοπα για την ευημερία τους».

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

«Η πιο επικίνδυνη φάση της ιστορίας μας» λέει ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

Ο Λίβανος απευθύνει έκκληση για παροχή έκτακτης βοήθειας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024