Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
ΚΥΣΕΑ: Έκτακτη συνεδρίαση στη σκιά της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή – Σε επαφή Κύπρος και Ελλάδα

ΚΥΣΕΑ: Έκτακτη συνεδρίαση στη σκιά της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή – Σε επαφή Κύπρος και Ελλάδα

Συνεδριάζει την Τετάρτη (02/10) το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή να είναι καταιγιστικές. Συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στην Κύπρο.

«Μπουρλότο» σε όλο τη Μέση Ανατολή έβαλε η χθεσινοβραδινή επιδρομή του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο και η σημερινή ηχηρή απάντηση του Ιράν με εκατοντάδες πυραύλους που οδηγεί την ήδη έκρυθμη κατάσταση στα πρόθυρα του περιφερειακού πολέμου.

Οι πυραυλικές επιθέσεις έρχονται σε αντίποινα για τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, καθώς και του υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο, Αμπάς Νιλφορουσάν, ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης.

Χτύπημα από τις δυνάμει του Ιράν δέχθηκε το Ισραήλ. Σειρήνες ήχησαν και ο κόσμος έσπευσε στα καταφύγια

Η Ιορδανία ανέστειλε την εναέρια κυκλοφορία, ενώ το Ισραήλ διέκοψε τις πτήσεις. Το Ιράκ έκλεισε τον εναέριο χώρο του, μετά την εκτόξευση δεκάδων πυραύλων από το Ιράν προς το Ισραήλ.

Μυρίζει μπαρούτι

Με την κατάσταση να βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί την Τετάρτη (02/20), στις 16.30, θα συνεδριάσει εκτάκτως υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) προκειμένου να τεθούν στο τραπέζι όλες οι τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο εκκένωσης και από Λίβανο και από Ισραήλ και εφόσον απαιτηθεί θα ενεργοποιηθεί. Προς το παρόν δεν έχουν ζητηθεί εκκενώσεις.

Εκτάκτως συνέρχεται και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Κύπρου ενώ παράλληλα βρίσκονται σε επαφή οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου.

Με ανάρτησή του στο Χ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σημείωσε ότι «ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συγκάλεσε έκτακτα συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας», στις 11:00, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή».

Κατόπιν αιτήματος του υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Ιρακινοί απειλούν τις ΗΠΑ - Θα χτυπήσουμε τις βάσεις τους αν μετάσχουν σε απάντηση στο Ιράν

Οι Ιρακινές πολιτοφυλακές απείλησαν τις ΗΠΑ πως αν χτυπήσουν το Ιράν, οι βάσεις τους στο Ιράκ θα αποτελέσουν στόχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024