Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση αντιπολίτευσης σε κυβέρνηση και Μητσοτάκη: «Αρχιτέκτονας της συσκότισης για το έγκλημα στα Τέμπη»

Επίθεση αντιπολίτευσης σε κυβέρνηση και Μητσοτάκη: «Αρχιτέκτονας της συσκότισης για το έγκλημα στα Τέμπη»

«Η προσπάθεια συσκότισης έχει αρχιερέα και αρχιτέκτονα: έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό της χώρας», δήλωσε ο Νίκος Παππάς

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό – με αφορμή και την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αίθουσα της Ολομέλειας – εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το κτηματολόγιο.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, αρχιτέκτονα της συσκότισης του εγκλήματος των Τεμπών τονίζοντας: «Η προσπάθεια συσκότισης, το λέμε με πάσα ευθύνη και όσο πιο απλά γίνεται, έχει αρχιερέα και αρχιτέκτονα: έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό της χώρας. Θα ήθελε πάρα πολύ να αναβληθεί και να σβήσει η συζήτηση για το έγκλημα των Τεμπών, το οποίο έχει κάποιες πάρα πολύ σοβαρές πτυχές, τις οποίες εμείς δεσμευόμαστε να μην αφήσουμε να φύγουν από τη δημόσια συζήτηση».

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ αξιώνει λεπτομερή ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη των εθνικών θεμάτων.

«Διαφαίνεται από δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων αλλά και του Τούρκου προέδρου ότι υπάρχουν εξελίξεις. Ποιες είναι αυτές οι εξελίξεις; Σε ποια κατεύθυνση; Σε ποιο πλαίσιο; Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να μας εξηγήσει τι ακριβώς διαπραγματεύεται», αναρωτήθηκε.

«Άκουσα με ενδιαφέρον ότι ο κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει νέα πρωτοβουλία για την ακρίβεια, ενώ με δηλώσεις της η κυρία Φον Ντερ Λάιεν ξεκαθάρισε ότι πλέον η επίδραση του πολέμου στις τιμές είναι ελάχιστη. Και βλέπουμε ‘διαρροές’ ότι η Κομισιόν δεν απαγορεύει σε καμία χώρα να βάλει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας. Ούτε γι αυτό ο κ. Μητσοτάκης είχε να πει τίποτα στην εθνική αντιπροσωπεία», είπε αναφερόμενος στην ακρίβεια.

ΚΚΕ: Ούτε για τα μάτια του κόσμου μια κουβέντα για τη Μέση Ανατολή

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος στηλίτευσε την επιλογή του κ. Μητσοτάκη να μην αναφερθεί καθόλου στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

«Εμφανίστηκε στη Βουλή και δεν βρήκε να πει – έστω για τα μάτια του κόσμου – μια κουβέντα για όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή», είπε και πρόσθεσε: «στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ που πέρασε σε νέα φάση. Τη στιγμή που κλιμακώνονται επικίνδυνες εξελίξεις, πραγματοποιείται στη χώρα μας στρατιωτική άσκηση αμερικανονατοϊκή. Μια τεραστίων διαστάσεων άσκηση, όπου συμμετέχουν 13 κράτη της λυκοσυμμαχίας, με πάνω από 140 πολεμικά αεροσκάφη και 1500 άτομα. Αν αυτό δεν αποτελεί γενικευμένη πρόβα πολέμου τι άλλο μπορεί να σημαίνει», είπε.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Εκατοντάδες καταφεύγουν σε μοναστήρι στον νότιο Λίβανο για να γλιτώσουν από τις ισραηλινές επιθέσεις

Ο νότιος Λίβανος βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024