Η υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι μια πολύ αξιόλογη υποψηφιότητα, τόνισε η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλεύτρια Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας για τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, «ο Σωκράτης Φάμελλος ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας είχε την ευκαιρία να εκφράζει με αξιοπρεπή τρόπο. Επομένως επιστροφή στην πολιτική, επιστροφή στην συζήτηση με όρους παρόντος και μέλλοντος».

«Σε ένα χώρο δεν μπορεί κάποιος να προσδιορίζεται μόνο από το αν εκφράζεται από έναν πρόεδρο»

Πρόσθεσε ότι «είμαστε στην έναρξη μιας διαδικασίας η οποία πρέπει να τονώσει και να αναζωογονήσει τον χώρο μας», ενώ υπογράμμισε πως «ακόμα δεν έχουν κατατεθεί οι υποψηφιότητες. Και η υποψηφιότητα του κ. Φάμελλου και η υποψηφιότητα του κ. Πολάκη είναι υποψηφιότητες που ανοίγουν μια πολιτική συζήτηση και ενδεχομένως να βρεθούν και άλλες υποψηφιότητες και μέσα στην πολιτική συζήτηση, στην παρουσία και στα σχέδια του καθενός θα γίνουν και επιλογές από όλους μας».

Σύμφωνα με την ίδια, δεν βρίσκεται σε ομάδα στελεχών αλλά γενικότερα ανάμεσα στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος που εκφράζουν την αγωνία.

Για το αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση εκλογής Κασσελάκη

Ερωτηθείσα αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην περίπτωση επανεκλογής του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος, η αντιπρόεδρος της Βουλής επισήμανε πως «αν όλα συμβούν όπως πρέπει και οφείλουν να συμβούν και ο καθένας έρθει σε αυτό το διάλογο και ζητήσει να ηγηθεί μιας αριστερής παράταξης τα θέματα όλα θα είναι υπό συζήτηση. Αν οι όροι είναι σαν αυτούς που είδαμε μέχρι σήμερα προφανώς μιλάμε για έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε μέχρι σήμερα. Θα δούμε αν θα πρόκειται για έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις ή έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα τελειώσει οριστικά και θα έχει μεταλλαχθεί σε κάτι άλλο το οποίο δεν ταιριάζει στο ύφος και το ήθος και τις πολιτικές θέσεις της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου. Όλα αυτά είναι μια συζήτηση η οποία θα γίνει την κατάλληλη στιγμή αν χρειαστεί, ελπίζω να μην χρειαστεί».

Τέλος, απαντώντας στο εάν πιστεύει ότι δικαιώνεται η επιλογή των στελεχών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι πιστεύει το αντίθετο, καθώς, «ήταν εξαιρετικά λάθος αυτή η επιλογή. Σε ένα χώρο δεν μπορεί κάποιος να προσδιορίζεται μόνο από το αν εκφράζεται από έναν πρόεδρο διότι σε ένα χώρο συλλογικό που ενδεχομένως μπορεί να προκύψουν, όπως προέκυψαν, η άποψή μου είναι ότι μένεις στο χώρο σου και παλεύεις για το καλύτερο δυνατόν».