Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Διαμαντοπούλου: Μπορώ να οδηγήσω το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές

Διαμαντοπούλου: Μπορώ να οδηγήσω το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές

Η Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε πως θέλει ένα κόμμα «που να έχει στρατηγική και να είναι αυτόνομο. Ένα κόμμα που δεν θέλει συνεργασίες, ούτε συνιστώσες, ούτε συνασπισμούς»

Την πεποίθηση ότι αν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να το οδηγήσει να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές, εξέφρασε η υποψήφια πρόεδρος, Άννα Διαμαντοπούλου, κατά την ομιλία της στην κεντρική προεκλογική εκδήλωσή της στην Θεσσαλονίκη.

«Κατεβαίνω σε αυτή την ωραία εκλογική διαδικασία πιστεύοντας ότι μπορώ την επόμενη μέρα να οδηγήσω το ΠΑΣΟΚ, ώστε να γίνει μια μεγάλη, ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν έχει προσφέρει στη χώρα. Και πιστεύω ότι μπορώ στις επόμενες εθνικές εκλογές να οδηγήσω το κόμμα μας, ώστε να είναι πρώτο κόμμα. Και όταν ρωτάνε τι θα κάνετε στις εκλογές, απαντώ θα ρωτήσετε τότε τους άλλους, γιατί πρώτοι θα είμαστε εμείς και ο επόμενος πρωθυπουργός, η επόμενη πρωθυπουργός, θα είναι σοσιαλδημοκράτης», διεμήνυσε η κ. Διαμαντοπούλου.

Απευθύνοντας μήνυμα ενότητα, έκανε έκκληση για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής και ζήτησε από όλους «ο καθένας αυτές τις μέρες να υποστηρίζει με πάθος, με επιχειρήματα όποιον και όποια υποψήφια θέλει, αλλά να μην κατηγορεί τους άλλους», λέγοντας πως αυτό είναι η βάση για την ενότητα, διότι την επόμενη μέρα θα πρέπει να υπάρχει ενότητα στη βάση και την κορυφή του ΠΑΣΟΚ και να ξεκινήσει μια νέα ημέρα για την Ελλάδα.

«Θέλω ένα ΠΑΣΟΚ αυτόνομο, χωρίς συνιστώσες και συνασπισμούς»

Η Άννα Διαμαντοπούλου σημείωσε πως για να ξαναψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ από τους πολίτες πρέπει να αλλάξει τις προγραμματικές κατευθύνσεις του, να αλλάξει το ίδιο και να αλλάξει και η ηγεσία του.

Επανέλαβε ότι θέλει το ΠΑΣΟΚ ένα ανοιχτό και συμμετοχικό κόμμα, που να έχει στρατηγική και να είναι αυτόνομο.

«Ένα κόμμα που δεν θέλει συνεργασίες, ούτε συνιστώσες, ούτε συνασπισμούς. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που έχει δείξει στην ιστορία του το πώς γίνεται η μεγάλη κεντροαριστερά. Αυτό θέλουμε σήμερα και με αυτό το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσουμε», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Κάθε εποχή θέλει τον δικό της ηγέτη, θέλει ανθρώπους οι οποίοι να μπορούν να δουν το τώρα, αλλά να μπορούν να δουν και μπροστά. Η ηγεσία πρέπει να έχει όραμα για το μέλλον. Η ηγεσία θέλει φωνή. Θέλει φωνή αντιπολιτευτική, θέλει φωνή διεθνή, θέλει φωνή που να φτάνει στα λαϊκά στρώματα και να προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα. Θέλει προτάσεις, θέλει επεξεργασίες, θέλει λύσεις».

«Όταν αποφάσισα να καταθέσω την υποψηφιότητά μου, το έκανα γιατί πιστεύω βαθιά πως σε αυτή τη φάση ο καθένας από εμάς μπορεί να προσφέρει ό,τι έχει για να αλλάξουμε τα πράγματα, για να αλλάξουμε τα δεδομένα. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, είναι ενωμένο και θα γίνει δυνατό. Είναι η ώρα του ΠΑΣΟΚ, γιατί μπορούμε να το κάνουμε», ανέφερε.

«Η ΝΔ είναι μια κυβέρνηση χωρίς πολιτικό σχέδιο για τους πολλούς»

Η Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε για το σκηνικό που διαμορφώθηκε μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και σημείωσε πως «είναι σαφές ότι η χώρα βρίσκεται σε μια κατάσταση που δεν έχει ξαναζήσει. Διαφάνηκε, από τη μια πλευρά, η απόλυτη δυσαρέσκεια των πολιτών και, από την άλλη πλευρά, η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να προσλάβει, να υποδεχτεί αυτή τη δυσαρέσκεια. Είδαμε τη ΝΔ ουσιαστικά να έχει μια μείωση 13 μονάδων μέσα ένα χρόνο, τον ΣΥΡΙΖΑ να διαλύεται στις οθόνες μας και να μην υπάρχει ένα ισχυρό κόμμα που να είναι το αντίπαλο δέος, δηλαδή το κόμμα που μπορεί την άλλη μέρα να γίνει κυβέρνηση».

Για την κυβέρνηση της ΝΔ  είπε ότι είναι «μια κυβέρνηση που λειτουργεί, ουσιαστικά, χωρίς πολιτικό σχέδιο που αφορά τους πολλούς» και παρατήρησε πως «όταν δεν υπάρχει ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο, τότε η διακυβέρνηση γίνεται διαχείριση, χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης και των θεσμών, πελατειακές σχέσεις».

Αναφερόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Άννα Διαμαντοπούλου επισήμανε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι έχουμε ένα πρωθυπουργοκεντρικό μοντέλο ενός ανδρός αρχή, όπως δεν είχαμε ποτέ μέχρι τώρα, ούτε τις περιόδους πάρα πολύ ισχυρών ηγετών και έχουμε, ουσιαστικά, μια καθίζηση και στη δημοκρατία, μέσα από τους θεσμούς, και στην οικονομία, που δεν παράγουμε πια, και στην κοινωνία, που οι δείκτες είναι όλοι χειρότεροι. Γι’ αυτό και ήρθε η στιγμή που χρειάζεται μια αντιπολίτευση μεγάλη και ισχυρή, η οποία θα ελέγχει, η οποία θα κρίνει και η οποία θα αντικαταστήσει τη Νέα Δημοκρατία».

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Ιρακινοί απειλούν τις ΗΠΑ - Θα χτυπήσουμε τις βάσεις τους αν μετάσχουν σε απάντηση στο Ιράν

Οι Ιρακινές πολιτοφυλακές απείλησαν τις ΗΠΑ πως αν χτυπήσουν το Ιράν, οι βάσεις τους στο Ιράκ θα αποτελέσουν στόχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024