Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρντελά: Έρχεται στην Αθήνα και προκαλεί αντιδράσεις
Ζορντάν Μπαρντελά και Μαρίν Λεπέν

Μπαρντελά: Έρχεται στην Αθήνα και προκαλεί αντιδράσεις

Ο εκλεκτός της Μαρίν Λεπέν, Ζορντάν Μπαρντελά, θα μιλήσει από το βήμα του Athens Democracy Forum - Το θέμα ανέδειξε ο Νάσος Ηλιόπουλος

Προσκεκλημένος του Athens Democracy Forum, ο επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού στη Γαλλία Ζορντάν Μπαρντελά, θα μιλήσει από το βήμα του συνεδρίου την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

Το γεγονός ανέδειξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, που έγραψε χαρακτηριστικά ότι το «πρωτοπαλίκαρο της Λεπέν» είναι ανεπιθύμητο στην Αθήνα.

Ο Μπαρντελά ορίστηκε πρόεδρος της νεοσυσταθείσας ακροδεξιάς ομάδας «Πατριώτες» στο Ευρωκοινοβούλιο

«Η πρόσκλησή του να μιλήσει στο Athens Democracy Forum αποτελεί προσβολή για κάθε δημοκρατικό πολίτη», ανέφερε ο Ηλιόπουλος για την ομιλία του Ζορντάν Μπαρντελά και πρόσθεσε ότι «η συζήτηση με το πρωτοπαλίκαρο της Λεπέν για ζητήματα δημοκρατίας μοιάζει με την ανταλλαγή συνταγών μαγειρικής με ανθρωποφάγους».

Μπαρντελά

Ο Μπαντελά θα μιλήσει την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου

Η ανάρτηση Ηλιόπουλου για Μπαρντελά

Ανεπιθύμητο το πρωτοπαλίκαρο της Λεπέν στην Αθήνα

Ο Ζορντάν Μπαρντελά είναι το πρωτοπαλίκαρο της Λεπέν και αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού στην Γαλλία. Η πρόσκληση του να μιλήσει στο Athens Democracy Forum αποτελεί προσβολή για κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Γαλλία με την συμφωνία ανάμεσα σε Μακρόν και Λεπέν, ώστε να κρατηθεί το Νέο Λαϊκό Μέτωπο μακριά από την πρωθυπουργία, δείχνει τις πραγματικές προτεραιότητες του «φιλελεύθερου κέντρου».

Για άλλη μια φορά αναδεικνύει ξεκάθαρα ότι οι ακροδεξιές δυνάμεις αποτελούν ένα πολύτιμο στήριγμα για τις κυρίαρχες πολιτικές στο ζήτημα της λιτότητας αλλά και στους πολεμικούς σχεδιασμούς.

Η συζήτηση με το πρωτοπαλίκαρο της Λεπέν για ζητήματα δημοκρατίας μοιάζει με την ανταλλαγή συνταγών μαγειρικής με ανθρωποφάγους. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας τροφοδοτούν την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη.

Η καλύτερη απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς είναι η ρήξη με τις νεοφιλελεύθερες, αυταρχικές και φιλοπολεμικές πολιτικές.

Μπαρντελά: Ο αρχηγός της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς

Ο Μπαρντελά είναι το πρόσωπο που επέλεξε η Λεπέν για να ηγηθεί του ακροδεξιού σχηματισμού στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας.

Ο Εθνικός Συναγερμός έμεινε τελικά δεύτερος καθώς τις εκλογές κέρδισε η συμμαχία της Αριστεράς (Νέο Λαϊκό Μέτωπο).

Ωστόσο ο Μακρόν επέλεξε να διορίσει πρωθυπουργό έναν δεξιό πολιτικό από τους Ρεπουμπλικανούς – που τερμάτισαν τέταρτοι – προκαλώντας την οργή της Αριστεράς που κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο για πραξικόπημα.

Η επιλογή Μακρόν σχολιάστηκε από πολλούς ως κλείσιμο του ματιού στην ακροδεξιά που φάνηκε σχετικά ικανοποιημένη από την επιλογή του δεξιού Μπαρνιέ στη θέση του πρωθυπουργού.

Ο Μπαρντελά μετά τη μάχη των βουλευτικών εκλογών ορίστηκε πρόεδρος της νεοσυσταθείσας ακροδεξιάς ομάδας «Πατριώτες» στο Ευρωκοινοβούλιο – ο ίδιος είναι και ευρωβουλευτής – στην οποία συμμετέχουν ακροδεξιά κόμματα όλης της Ευρώπης.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Εκατοντάδες καταφεύγουν σε μοναστήρι στον νότιο Λίβανο για να γλιτώσουν από τις ισραηλινές επιθέσεις

Ο νότιος Λίβανος βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024