Η χερσαία επέλαση του Ισραήλ της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου στο Λίβανο θα πρέπει άμεσα να τερματιστεί, επισημαίνει η Νέα Αριστερά για τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Όπως τονίζει η Νέα Αριστερά, «το Ισραήλ βυθίζει τη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή στον όλεθρο, χωρίς συνέπειες και κυρώσεις».

Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση «να λάβει άμεσα οποίες πρωτοβουλίες είναι απαραίτητες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για κυρώσεις σε βάρος του Ισραήλ, αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους και υιοθέτηση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ».

«Η εξάντληση όλων των διπλωματικών μέσων και των διεθνών πιέσεων θα πρέπει να πάρει τη θέση των όπλων»

Τέλος, η Νέα Αριστερά επισημαίνει πως «είναι αδιανόητο την ώρα που δίπλα από τη χώρα μας διεξάγεται μια γενοκτονία και βρίσκεται προ των πυλών μια απρόβλεπτη και ανεξέλεγκτη ανάφλεξη η ελληνική κυβέρνηση να σιωπά ή ακόμα χειρότερα να υποστηρίζει το αιματοκύλισμα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς αναφέρει:

«Η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου με τη χερσαία εισβολή στον Λίβανο δημιουργεί τετελεσμένα εις βάρος της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή.

Κανείς πλέον σε ΕΕ και ΗΠΑ δεν μπορεί να μένει αμέτοχος χωρίς να ασκεί πιέσεις προκειμένου να αποφευχθεί στην περιοχή μας ένα μακροχρόνιο πολεμικό χάος με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Οι ευθύνες της ΕΕ και των ΗΠΑ για την ανοχή τους απέναντι στα εγκλήματα πολέμου και την γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ, για την στήριξη τους με όπλα σε μια κυβέρνηση που παραβιάζει κατ’ επανάληψη τον διεθνές δίκαιο, είναι τεράστιες. Το Ισραήλ βυθίζει τη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή στον όλεθρο, χωρίς συνέπειες και κυρώσεις.

Η νηφαλιότητα και η ψυχραιμία θα πρέπει να πάρουν τη θέση των πολεμοχαρών φωνών που μετά βεβαιότητας φέρνουν θανάτους αθώων και αθρόα μεταναστευτικά κύματα. Η εξάντληση όλων των διπλωματικών μέσων και των διεθνών πιέσεων θα πρέπει να πάρει τη θέση των όπλων.

Η χερσαία επέλαση του Ισραήλ θα πρέπει άμεσα να τερματιστεί πριν κλιμακωθούν περαιτέρω οι εχθροπραξίες και οι πολεμικές συγκρούσεις δημιουργώντας νέες ζοφερές πραγματικότητες.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα οποίες πρωτοβουλίες είναι απαραίτητες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για κυρώσεις σε βάρος του Ισραήλ, αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους και υιοθέτηση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Είναι αδιανόητο την ώρα που δίπλα από τη χώρα μας διεξάγεται μια γενοκτονία και βρίσκεται προ των πυλών μια απρόβλεπτη και ανεξέλεγκτη ανάφλεξη η ελληνική κυβέρνηση να σιωπά ή ακόμα χειρότερα να υποστηρίζει το αιματοκύλισμα».