Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το… αριστερό την χρονιά με την απώλεια του Σούπερ Καπ, χάνοντας τον τέταρτο στην ιεραρχία τίτλο που θα διεκδικήσουν οι «αιώνιοι» φέτος.

Ο Εργκίν Αταμάν άφησε εκτός από τα παιχνίδια της Ρόδου τον Τσεντί Οσμάν, θέλοντας να επιβραβεύσει ουσιαστικά τους παίκτες που βρίσκονταν στην ομάδα από πέρυσι, με μοναδική εξαίρεση τον Ομέρ Γιούρτσεβεν.

Ο Τούρκος τεχνικός θέλει να βάλει στην εξίσωση τον Οσμάν τον οποίο φαίνεται από τα φιλικά που τον χρησιμοποίησε πως τον προορίζει κυρίως για την θέση «4». Ο Οσμάν αποτελεί τον παίκτη που στο πλάνο του προπονητή των πράσινων μπορεί να αποτελέσει το «αντίδοτο» στον Σάσα Βεζένκοφ.

Η «ζημιά» του Βεζένκοφ

Ο Βούλγαρος φόργουορντ του Ολυμπιακού έκανε τεράστια ζημιά στον Παναθηναϊκό στον τελικό του Σούπερ Καπ, κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους Μήτογλου και Ερνανγκόμεθ να μην μπορούν να τον περιορίσουν αμυντικά.

Ο Τούρκος φόργουορντ είναι καλύτερος αμυντικός και μπορεί να ανοίξει το γήπεδο καλύτερα από τον Ισπανό και τον Έλληνα φόργουορντ. Στα πλην του βεβαίως είναι πως είναι χειρότερος σουτέρ τριών πόντων από αυτούς τους δύο. Γενικά δεν είναι κακός σουτέρ, απλά του λείπει η σταθερότητα πίσω από τα 6.75. Δίνει μέγεθος όμως και οντότητα στην άμυνα και αυτό ίσως είναι ντο κλειδί στην χρησιμοποίησή του από τον Αταμάν.