Ο Γιούργκεν Κλοπ καθόλη την διάρκεια της προπονητικής του καριέρας προσέφερε τα μέγιστα σε όποιον σύλλογο και αν υπηρέτησε. Μάιντς, Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ  ήταν οι ομάδες που τέθηκαν υπό τις οδηγίες του Γερμανού. Σε όλη την πορεία όμως ο Κλοπ κατάφερε να μην αλλοιωθεί από τη επιτυχία κρατώντας ως προτεραιότητα του την ανθρωπιά και τον σεβασμό προς όλους.

Ο μέχρι πρότινος προπονητής της Λίβερπούλ έλαβε την Τρίτη (01/10) το Τάγμα Αξίας της ομοσπονδιακής δημοκρατίας της Γερμανίας, το μοναδικό ομοσπονδιακό παράσημο του κράτους, τιμώμενος έτσι για τη σπουδαία συνεισφορά του όλα αυτά τα χρόνια υπέρ των αρχών της δημοκρατίας.

Στην αιτιολόγηση της απονομής αναφέρεται πως «η επιτυχία και η δόξα ποτέ δεν τον σταμάτησαν από το να ενδιαφέρεται για κάθε αθλητή του ως άτομο κι από το να βλέπει την ανθρώπινη πλευρά σ’ αυτόν. Πέρασε επίσης πολύ χρόνο με τους πολυάριθμους θαυμαστές του και πάντα έδειχνε το ενδιαφέρον του για ολόκληρη την περιοχή στην οποία ζούσε. Από το Λίβερπουλ, ο διασημότερος Γερμανός της Μεγάλης Βρετανίας, βοήθησε τα μέγιστα στη θετική προβολή της χώρας μας»