Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ιρακινοί απειλούν τις ΗΠΑ – Θα χτυπήσουμε τις βάσεις τους αν μετάσχουν σε απάντηση στο Ιράν

Ιρακινοί απειλούν τις ΗΠΑ – Θα χτυπήσουμε τις βάσεις τους αν μετάσχουν σε απάντηση στο Ιράν

Οι Ιρακινές πολιτοφυλακές απείλησαν τις ΗΠΑ πως αν χτυπήσουν το Ιράν, οι βάσεις τους στο Ιράκ θα αποτελέσουν στόχο.

«Εάν οι Αμερικανοί παρέμβουν σε οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας ή εάν ο σιωνιστικός εχθρός χρησιμοποιήσει τον ιρακινό εναέριο χώρο για να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε βομβαρδιστικές επιχειρήσεις στο έδαφός του, τότε όλες οι αμερικανικές βάσεις και τα συμφέροντα στο Ιράκ και την περιοχή θα αποτελέσουν στόχο μας, (και δεν θα υπάρξει διαφυγή)» ανακοίνωσαν σχετικά.

Η ανακοίνωση υπογράφεται από την Συντονιστική Επιτροπή Ιρακινής Αντίστασης, ένα πρωτοεμφανιζόμενο όνομα, το οποίο διαφοροποιείται από την προηγούμενη «υπογραφή» των ιρακινών σιιτικών πολιτοφυλακών «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ». Οι ΗΠΑ έχουν με την σειρά τους χτυπήσει τις ιρακινές πολιτοφυλακές σε περισσότερες από μια περιπτώσεις.

Το Ιράκ και οι ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει ως προς την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα, με καταληκτική ημερομηνία την 25η Σεπτεμβρίου του 2025. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν 2.500 στρατιώτες στο Ιράκ, με αποστολή να συμβουλεύουν και να βοηθούν τις τοπικές δυνάμεις που προσπαθούν να αποτρέψουν την αναζωπύρωση του ISIS, το οποίο το 2014 κατέλαβε μεγάλες εκτάσεις και στις δύο χώρες, αλλά αργότερα απωθήθηκε.

Οι σιιτικές πολιτοφυλακές των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης, εκπαιδεύτηκαν από τον Ιρανό στρατηγό Σολεϊμάνι της Δύναμης Κουντς, των Φρουρών της Επανάστασης, με αξιωματικούς από την Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Τους οδήγησαν σε διαδοχικές νίκες ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Το Ιράν μέσω της μόνιμης αντιπροσωπείας του στον ΟΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση-προειδοποίηση

«Η νόμιμη, ορθολογική και νόμιμη απάντηση του Ιράν στις τρομοκρατικές ενέργειες του σιωνιστικού καθεστώτος – οι οποίες αφορούσαν τη στοχοποίηση ιρανών υπηκόων και συμφερόντων και την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν – έχει πραγματοποιηθεί δεόντως».

Συνέχισε αναφέροντας πως «Εάν το σιωνιστικό καθεστώς τολμήσει να απαντήσει ή να διαπράξει περαιτέρω πράξεις κακοβουλίας, θα ακολουθήσει επακόλουθη και συντριπτική απάντηση. Τα περιφερειακά κράτη και οι υποστηρικτές των Σιωνιστών καλούνται να χωρίσουν τους δρόμους τους με το καθεστώς».

Στην φωτογραφία εικονίζονται πολιτοφύλακες της Καταέμπ Χεζμπολάχ.

Κλειστός ο εναέριος χώρος του Ιράκ

Ο υπουργός Μεταφορών, Ραζάκ Μουχαϊμπις Αλ-Σαανταουί, ανακοίνωσε την Τρίτη το βράδυ την πλήρη αναστολή της αεροπορικής κυκλοφορίας σε όλα τα ιρακινά αεροδρόμια, προσωρινά.

«Λόγω των περιφερειακών εντάσεων, η ιρακινή αεροναυτιλία έχει ανασταλεί μέχρι νεωτέρας- για να διατηρηθεί η ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας στον ιρακινό εναέριο χώρο», σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου την οποία έλαβε το Ιρακινό Πρακτορείο Ειδήσεων – INA.

Η ανακοίνωση πρόσθεσε ότι «η Γενική Εταιρεία Διαχείρισης Αεροδρομίων και Αεροναυτιλίας έχει αρχίσει τη σταδιακή εκκένωση του ιρακινού εναέριου χώρου από εισερχόμενα, αναχωρούντα και διερχόμενα αεροσκάφη- για να διατηρηθεί η ασφάλεια των επιβατών που φθάνουν στα ιρακινά αεροδρόμια καθώς και των αεροσκαφών που διασχίζουν τον εναέριο χώρο μας».

«Η Γενική Εταιρεία για τις Ιρακινές Αερογραμμές έχει αναστείλει προσωρινά όλες τις πτήσεις της, για προληπτικούς λόγους μέχρι νεωτέρας- για να διαφυλάξει την ασφάλεια των επιβατών», περιελάμβανε η ανακοίνωση.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Ιρακινοί απειλούν τις ΗΠΑ - Θα χτυπήσουμε τις βάσεις τους αν μετάσχουν σε απάντηση στο Ιράν

Οι Ιρακινές πολιτοφυλακές απείλησαν τις ΗΠΑ πως αν χτυπήσουν το Ιράν, οι βάσεις τους στο Ιράκ θα αποτελέσουν στόχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024