Σε μια συμπληρωματική δήλωση που ακολούθησε την πρώτη, το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης – IRGC, δήλωσε ότι το Ιράν έπληξε τρεις ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις στο Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. «Κατά την επιχείρηση αυτή, στοχοποιήθηκε ένας αριθμός αεροπορικών βάσεων και βάσεων ραντάρ, καθώς και κέντρα συνωμοσίας και σχεδιασμού δολοφονιών εναντίον ηγετών της αντίστασης και διοικητών του IRGC», ανέφερε η ανακοίνωση.

Το IRGC σημείωσε ότι παρόλο που οι καθορισμένες περιοχές ήταν θωρακισμένες από προηγμένα αμυντικά συστήματα, το 90% των βληθέντων πυραύλων έπληξαν επιτυχώς τους στόχους τους. «Το σιωνιστικό καθεστώς τρομοκρατήθηκε από την πληροφοριακή και επιχειρησιακή κυριαρχία της Ισλαμικής Δημοκρατίας», προστίθεται.

Το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πυραύλους Fatah για τη στόχευση των εγκαταστάσεων Νετζαρίμ, την Μονάδα Πληροφοριών στην αεροπορική βάση Τελ Νόφ  καθώς και την αεροπορικής βάσης Νεβατίμ. Στην αεροπορική βάση Τελ Νοφ, θεωρείται πως βρίσκονταν τα ισραηλινά πυρηνικά όπλα, των οποίων την ύπαρξη ποτέ δεν έχει παραδεχθεί το Ισραήλ.

Η αεροπορική βάση Νεβατίμ φιλοξενούσε στρατιωτικά αεροσκάφη F-35. Τα μαχητικά αεροσκάφη που βομβάρδισαν τη Βηρυτό στις 27 Σεπτεμβρίου πέταξαν από αυτή τη στρατιωτική αεροπορική βάση.

Το Ιράν ανακοίνωσε πως η επίθεση αποτελούσε αντίποινα για τρεις δολοφονίες

Η στρατιωτική επίθεση ήταν απάντηση στην ισραηλινή δολοφονία του πολιτικού επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη στις 31 Ιουλίου και στη δολοφονία του Ιρανού στρατιωτικού συμβούλου στο Λίβανο ταξίαρχου Αμπάς Νιλφορουσάν και του ηγέτη της Χεζμπολάχ Σαγίντ Χασάν Νασράλα κατά τη μαζική αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό στις 27 Σεπτεμβρίου.

Με τη σειρά της, η Μοσάντ ανακοίνωσε πως τα αντίποινα κατά του Ιράν θα έρθουν σήμερα κιόλας. Δήλωση που έρχεται σε αντίθεση με αυτή του ισραηλινού στρατού.