Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο χάρτης με τα πυραυλικούς στόχους του Ιράν στο Ισραήλ

Ο χάρτης με τα πυραυλικούς στόχους του Ιράν στο Ισραήλ

Η εντολή για την εκτόξευση πυραύλων εναντίον του Ισραήλ δόθηκε από τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν, τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Η Μέση Ανατολή πήρε φωτιά… Η κατάσταση τείνει να βγει εκτός ελέγχου και ένας περιφερειακός πόλεμος βρίσκεται προ των πυλών.

Το Ιράν, την Τρίτη, εκτόξευσε εκατοντάδες πυραύλους κατά του Ισραήλ σε δύο κύματα επιθέσεων σε αντίποινα για τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα και του υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο, Αμπάς Νιλφορουσάν.

Το «πράσινο φως» για την εκτόξευση των πυραύλων έδωσε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

Η διπλωματική αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ χαρακτήρισε «νόμιμη, λογική και θεμιτή απάντηση στις τρομοκρατικές ενέργειες» την εκτόξευση των πυραύλων. «Εάν το σιωνιστικό καθεστώς τολμήσει να απαντήσει ή να διαπράξει περισσότερες μοχθηρές ενέργειες, θα επακολουθήσει μια συντριπτική απάντηση», πρόσθεσε, σε ανάρτησή της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η εντολή για την εκτόξευση πυραύλων εναντίον του Ισραήλ δόθηκε από τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν, τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσαν υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.

Σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ

Οι σειρήνες ήχησαν σε όλο το Ισραήλ και εκρήξεις ακούγονταν στην Ιερουσαλήμ και την κοιλάδα του Ιορδάνη. Δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters είδαν να αναχαιτίζονται πύραυλοι στον εναέριο χώρο της γειτονικής Ιορδανίας. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον 100 πύραυλοι.

Ο IDF σε ανάρτησή του παρουσιάζει τον χάρτη των πυραυλικών επιθέσεων. Στην ουσία πρόκειται για ένα σύστημα που ενεργοποιείται ταυτόχρονα με το σύστημα συναγερμού όταν πύραυλοι κατευθύνονται στο έδαφος του Ισραήλ. Ο χάρτης δείχνει με κουκίδες τα σημεία στόχευσης των πυραύλων.

Είχε προηγηθεί αργά το βράδυ της Δευτέρας η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο και συγκρούσεις μεταξύ των μαχητών της Χεζμπολάχ και των ισραηλινών δυνάμεων.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Ιρακινοί απειλούν τις ΗΠΑ - Θα χτυπήσουμε τις βάσεις τους αν μετάσχουν σε απάντηση στο Ιράν

Οι Ιρακινές πολιτοφυλακές απείλησαν τις ΗΠΑ πως αν χτυπήσουν το Ιράν, οι βάσεις τους στο Ιράκ θα αποτελέσουν στόχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024