Ταμείο Ανάκαμψης: Η λίστα των «100» που έλαβαν τη χρηματοδότηση
Αναλυτικά ο κατάλογος με τους τελικούς αποδέκτες που θα λάβουν την υψηλότερη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, από τις επιχορηγήσεις και τα δάνεια
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Ποια είναι η Κριστίν Καβαλάρι: Τα ριάλιτι, το toy boy και το «πιο καυτό σεξ» με τον Τζέισον Στέιθαμ
- Κουτσουρεμένος ο προϋπολογισμός του «Διατηρώ»
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Κατάλογος με τους 100 τελικούς αποδέκτες με την υψηλότερη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Αξίζει να σημειωθεί πως ο παρών κατάλογος αφορά τους 100 τελικούς αποδέκτες με την υψηλότερη χρηματοδότηση (με βάση τις αποφάσεις έγκρισης για τη λήψη της χρηματοδότησης) από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, από τις επιχορηγήσεις και τα δάνεια (Δράση 16980 – Δανειακή στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας).
Ως τελικός αποδέκτης, βάσει των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θεωρείται η τελευταία οντότητα (νομικό ή φυσικό πρόσωπο) που λαμβάνει κεφάλαια ΤΑΑ, που δεν είναι ανάδοχος.
Ταμείο Ανάκαμψης: Η δημοσίευση
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η δημοσιοποίηση του εν λόγω καταλόγου γίνεται για λόγους διαφάνειας, με βάση τον Κανονισμό (ΕΕ) 2021/241 για τη θέσπιση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως τροποποιήθηκε με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2023/435 της 27ης Φεβρουαρίου 2023. Ειδικότερα, όπως προβλέπεται στο άρθρο 25(α) του Κανονισμού, το κάθε κράτος-μέλος δημοσιεύει δύο φορές ετησίως κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει για τους 100 αποδέκτες με την υψηλότερη χρηματοδότηση από το ΤΑΑ, την επωνυμία τους, και, κατά περίπτωση, έναν μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό σε εθνικό επίπεδο (π.χ. αριθμός φορολογικού μητρώου), το ποσό των κεφαλαίων που έλαβαν (σωρευτικά) καθώς και τη σχετική χρηματοδοτούμενη από το ΤΑΑ δράση ή δράσεις.
Παράλληλα, τα εν λόγω δεδομένα, συγκεντρώνονται για όλα τα κράτη-μέλη και δημοσιεύονται σε κεντρικό επίπεδο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Από την ανωτέρω υποχρέωση δημοσιοποίησης εξαιρούνται οι πληροφορίες που αναφέρονται στο Άρθρο 38 (3) του Δημοσιονομικού Κανονισμού (ΕΕ) 2018/1046 ενώ, πρόσθετα, όταν δημοσιεύονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, οι σχετικές πληροφορίες διαγράφονται με την πάροδο δύο ετών από το τέλος του οικονομικού έτους κατά το οποίο καταβλήθηκε η χρηματοδότηση στον τελικό αποδέκτη.
Επίσης, θα πρέπει να επισημανθεί πως η παρούσα δημοσίευση στοιχείων περιέχει δεδομένα έως και 31 Ιουλίου 2024.
Πηγή: ΟΤ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις