Ο Αύγουστος Κορτώ είναι ένας άνθρωπος που δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, λέγοντας ανοιχτά αυτά που πιστεύει και νιώθει. Κάπως έτσι, πριν από μερικούς μήνες είχε μιλήσει για τα θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε, αλλά και την απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει παλιότερα.

Έτσι ανοιχτός εμφανίστηκε και στην κάμερα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», μιλώντας αυτή τη φορά για την επόμενη δουλειά του που θα αφορά τη σχέση του με τον πατέρα του, για τον γάμο με τον επί χρόνια σύντροφό του τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και την προοπτική απόκτησης παιδιού.

«Είναι μεγάλη δέσμευση, με κάνει διστακτικό η πατρότητα λόγω της διπολικής διαταραχής» είπε ο Κορτώ και συμπλήρωσε: «Έχω όλο αυτό το τραύμα των παιδικών μου χρόνων που δεν θα ήθελα ένα παιδί να με δει σε αυτή την κατάσταση».

Όσο για τη σχέση του με τον σύζυγό του, τόνισε: «Μεγαλώνοντας την δεκαετία του ’80 η εικόνα που είχαμε για τους ομοφυλόφιλους ήταν τρομακτική. Δεν ξέρω αν είχαμε το κουράγιο να ελπίζουμε σε κάτι περισσότερο από μια ζωή μοναχική με ευκαιριακές επαφές». Μάλιστα αναφέρθηκε και στον γάμο τους πριν από μερικούς μήνες, λέγοντας πως «είχε το συναίσθημα της χαράς και της νίκης».

Φυσικά, ο Αύγουστος Κορτώ μίλησε και για το επερχόμενο βιβλίο του, το οποίο θα αφορά τον πατέρα του και την κοινή τους ζωή. «Άργησα να αποκτήσω μια σχέση βαθιά και ουσιαστική με τον πατέρα μου. Αυτή η σχέση άρχισε να ανθίζει μετά τον θάνατο της μητέρας μου» δήλωσε ο συγγραφέας.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι είναι πολύ ανασφαλής με τα βιβλία του: «Για κάθε ένα που εκδίδω έχω γράψει άλλα 3-4 που δεν θα κυκλοφορήσουν ποτέ, καθώς τα βρίσκω πολύ αδύναμα».