Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Αντιδήμαρχος που κάπνιζε το μελίσσι του βασικός ύποπτος για τη μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Αντιδήμαρχος που κάπνιζε το μελίσσι του βασικός ύποπτος για τη μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και η έρευνα συνεχίζεται για πιθανές ποινικές ευθύνες ως υπαίτιος της καταστροφικής φωτιάς στο Ξυλόκαστρο

Ύποπτος ως υπαίτιος για την μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο στην Κορινθία είναι ένας αντιδήμαρχος οποίος εκείνη την ημέρα εκτελούσε θερμές εργασίες στο μελίσσι του και ήδη του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.

Ομολόγησε ότι έκανε εργασίες

Σύμφωνα με πληροφορίες αν και αρχικά ο ίδιος είχε αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή του, σε δεύτερη κατάθεση ομολόγησε ότι την Κυριακή το πρωί και την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά στα Ροζενά, κάπνιζε το μελίσσι του παρά το γεγονός ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή ήταν κατηγορίας 4 και απαγορευόταν τέτοιους είδους δραστηριότητα.

Ωστόσο ο ίδιος υποστηρίζει ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε απόσταση κάποιων εκατοντάδων μέτρων από εκεί που έχει το μελίσσι του.

Έρευνα για ποινικές ευθύνες

Μετά την ομολογία του αλλά και από καταθέσεις μαρτύρων, στον αντιδήμαρχο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί αν τελικά η φωτιά στο Ξυλόκαστρο ξεκίνησε με υπαιτιότητα του συγκεκριμένου άνδρα αφού τόσο το σημείο όσο και η ώρα συμπίπτουν με τις εργασίες που έκανε.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής έχει ως εξής:

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σήμερα 2 Οκτωβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε θερμές εργασίες (κάπνισμα μελισσιών), που εκτελέστηκαν την ημερομηνία εκδήλωσης της πυρκαγιάς της 29ης Σεπτεμβρίου 2024, στην περιοχή Ροζενά της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και πλησίον της έναρξής της, σε χρονική εγγύτητα προς την εκδήλωσή της και ενώ στην περιοχή ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν επιπέδου τέσσερα (4).

Με τα παραπάνω δεδομένα η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), συγκεντρώνει τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία για τη διαβίβασή τους προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες σε σχέση με την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Only in

Tέλος στις πιστωτικές κάρτες

Οι βιομετρικές πληρωμές έρχονται να αντικαταστήσουν τις πιστωτικές κάρτες ως το 2030

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024