Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Εγκληματικότητα: Διαφωνία Φλωρίδη – ΕΝΔΕ για την αυστηροποίηση των ποινών ως μέτρο πρόληψης

Εγκληματικότητα: Διαφωνία Φλωρίδη – ΕΝΔΕ για την αυστηροποίηση των ποινών ως μέτρο πρόληψης

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΝΔΕ) θεωρεί ότι τα μέτρα «είναι ατελέσφορα και δεν επαληθεύονται με βάση τα επιστημονικά δεδομένα».

Τη διαφωνία τους για την αυστηροποίηση των ποινών και την επαναφορά του κανόνα της προφυλάκισης ως μέτρων πρόληψης της εγκληματικότητας καθώς είναι ατελέσφορα και δεν επαληθεύονται με βάση τα επιστημονικά δεδομένα εξέφρασε το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΝΔΕ) στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν μια σειρά από θεσμικά ζητήματα με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο νέος δικαστικό χάρτης με την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας.

Τα αιτήματα της ΕΝΔΕ

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση «θέσαμε το ζήτημα της αύξησης ή επικουρικά της ανακατανομής των οργανικών θέσεων υπέρ των Εφετείων μετά την ενοποίηση του πρώτου βαθμού και την μεταφορά ύλης στα Εφετεία.

Ζητήσαμε την άμεση καταβολή των οδοιπορικών στους συναδέλφους που πραγματοποιούν μεταβατικές έδρες. Ενημερωθήκαμε για την πρόοδο των διαδικασιών της δυνατότητας εθελουσίας εξόδου εκείνων των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ζητήσαμε τη συμμετοχή της Ένωσης στις επιτροπές του Υπουργείου.

Ενημερώσαμε για το αίτημα που υποβάλλαμε στο Υπουργείο Οικονομικών για την επαναφορά των δώρων στον δημόσιο τομέα. Δηλώσαμε την διαφωνία μας στην αυστηροποίηση των ποινών και την επαναφορά του κανόνα της προφυλάκισης ως μέτρων πρόληψης της εγκληματικότητας καθώς είναι ατελέσφορα και δεν επαληθεύονται με βάση τα επιστημονικά δεδομένα».

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Τροποποιήσεις και διακοπές εμπορικών πτήσεων μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Πέντε αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν αλλαγές «για την ασφάλεια των επιβατών» - Τα πληρώματα επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές για να αποφύγουν την κλιμακούμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024