Στη σύλληψη ενός 48χρονου άνδρα προχώρησαν οι αστυνομικοί την Τρίτη, με την κατηγορία ότι την περασμένη Κυριακή πυροβόλησε έναν άνδρα 55 ετών έξω από ψητοπωλείο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Κολωνό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ο 48χρονος συνελήφθη χθες πρωινές ώρες από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας για την εμπλοκή του στην υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας του 55χρονου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου έξω από ψητοπωλείο στη συμβολή των οδών Ξανθίππης και Δράμας, όταν δύο άνδρες ελληνικής καταγωγής διαπληκτίστηκαν λόγω προσωπικών διαφορών.

Κάποια στιγμή ο κατηγορούμενος πλησίασε τον 55χρονο ημεδαπό και τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον ελαφρά στην ωμοπλάτη, στη μέση του δρόμου. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για νοσηλεία.

Ο 48χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου καθώς είχε ταυτοποιηθεί και αναζητούνταν

Στιγμιότυπο από το σημείο της αιματηρής συμπλοκής

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το θύμα καθόταν στο ψητοπωλείο με μια γυναίκα όταν εμφανίστηκε με μηχανή ο δράστης που άρχισε να φωνάζει εναντίον του.

Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός των δύο ανδρών στη μέση του δρόμου και τότε ο ένας έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε δύο φορές.

Αξιοποιήθηκαν στοιχεία της έρευνας

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της επίθεσης οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο κάλυκες και ένα προσωπικό αντικείμενο του δράστη. Από την περαιτέρω αξιολόγηση πληροφοριακών στοιχείων και από το σύνολο του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε ότι ο 48χρονος είναι ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν και τη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του, η οποία ταυτοποιήθηκε ως το μέσο διαφυγής του.

Το πρωί της Τρίτης σε έρευνα στην οικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό, ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του παθόντα, ένα αεροβόλο, ένα πιστόλι κρότου και
εννέα κροτίδες-δυναμιτάκια.

Στη συνέχεια κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη ο 48χρονος, ενώ εις βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και του νόμου για τις φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα.

Ο 48χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.