Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o

Ο πρώτος Γερμανός με χατ-τρικ στο ημίχρονο

Ο Αντεγέμι κόντρα στη Σέλτικ έγινε ο δεύτερος Γερμανός με χατ-τρικ στο ημίχρονο αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τον Μάριο Γκόμεζ

O Αντεγέμι στον θρίαμβο της Ντόρτμουντ επί της Σέλτικ έγινε ο δεύτερος Γερμανός παίκτης που σημειώνει χατ-τρικ σε πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ.  Ο πρώτος ήταν ο Μάριο Γκόμεζ. Τα είχε καταφέρει με την Μπάγερν το 2011 στο 3-2 επί της Νάπολι (17’, 23’, 42’ τα γκολ του τότε) στη φάση των ομίλων στις 2 εκείνου του Νοέμβρη στο Μόναχο για την 4η αγωνιστική.

Ο Μάριο Γκόμεζ υπήρξε ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς της Μπάγερν Μονάχου. Αγωνίστηκε στην ομάδα της Βαυαρίας από το 2009 έως το 2013, αφήνοντας έντονο αποτύπωμα κατά την παραμονή του.

Εντάχθηκε στην Μπάγερν το καλοκαίρι του 2009 από τη Στουτγκάρδη, με την οποία είχε ήδη κάνει όνομα ως αποτελεσματικός σκόρερ. Η μεταγραφή του κόστισε περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν τότε το υψηλότερο ποσό για Γερμανό παίκτη.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Μπάγερν, ο Γκόμεζ συνέβαλε σημαντικά στην κατάκτηση τίτλων. Σημείωσε πάνω από 75 γκολ σε 115 αγώνες στην Bundesliga, κατακτώντας 2 πρωταθλήματα (2010, 2013), το Κύπελλο Γερμανίας, και το Champions League το 2013.

Ως κλασικός φορ περιοχής, ο Γκόμεζ ήταν γνωστός για την ικανότητά του να σκοράρει με ταχύτητα, δύναμη και ακρίβεια. Ήταν από τους κορυφαίους σκόρερ της ομάδας και ένας από τους πιο αξιόπιστους επιθετικούς στην Ευρώπη εκείνη την εποχή.

Ο Γκόμεζ αναφέρεται συχνά ως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της γενιάς του στη Μπάγερν, και παραμένει αγαπητός στους οπαδούς για την αποφασιστικότητα και τη συνέπεια του. Η συμμετοχή του στην κατάκτηση του Champions League 2013 επισφράγισε τη συμβολή του στις επιτυχίες της Μπάγερν.

Μετά την καριέρα του στη Μπάγερν, αγωνίστηκε και σε άλλες ομάδες, όπως η Φιορεντίνα και η Βόλφσμπουργκ, αλλά η περίοδος του στην Μπάγερν ήταν το αποκορύφωμα της καριέρας του.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Μάχες σώμα με σώμα στον Λίβανο - «Αποκρούσαμε τους Ισραηλινούς, υπέστησαν απώλειες» λέει η Χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ κάνει λόγο για σφοδρές συγκρούσεις στο νότιο Λίβανο - Υποστηρίζει ότι το Ισραήλ υπέστη απώλειες - Ενίσχυση των δυνάμεών τους ανακοίνωσαν οι IDF

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024