Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Το «χρυσό» παιδί της 7ης Τέχνης επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Το «χρυσό» παιδί της 7ης Τέχνης επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Μετά από μια καλλιτεχνική «σιωπή» επτά ετών, ο βραβευμένος με Όσκαρ Ντάνιελ Ντέι Λιούις ανακοίνωσε ότι βγαίνει από τη «σύνταξη» και επιστρέφει στον κινηματογράφο. Και έχει έναν καλό, οικογενειακό, λόγο για αυτό.

Το ημερολόγιο έγραφε 20 Ιουνίου 2017 όταν μια ανακοίνωση άφηνε άναυδο τον χώρο της 7ης Τέχνης: ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις ανακοίνωνε την απόσυρσή του από τον χώρο της θεάματος. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο βραβευμένος ηθοποιός άφηνε τον κινηματογραφικό κόσμο – άλλωστε από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 μας είχε συνηθίσει σε πολυετή διαλείμματα.

Ωστόσο, πλέον, όλα έδειχναν πως δεν πρόκειται για ένα απλό διάλειμμα, αλλά για το οριστικό τέλος. Άλλωστε, η σχέση του Ντάνιελ Ντέι Λίουις με τον όρο «σταρ του Χόλιγουντ» δεν ήταν ποτέ πολύ καλή. Έδειχνε ότι έκανε πάντα και μόνο αυτό που του άρεσε, αδιαφορώντας για προτάσεις εκατομμυρίων και παίρνοντας τους ρόλους που τον γέμιζαν.

Στην έως τώρα καριέρα του, ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις έχει κερδίσει συνολικά 139 βραβεία – ανάμεσά τους τρία Όσκαρ.

Ίσως αυτή η στάση καλλιτεχνικής ζωής να ήταν που τον έκανε και τόσο επιτυχημένο. Άλλωστε, ο Ντέι Λιούις δεν είχε να αποδείξει σε κανέναν τίποτα: είχε κερδίσει ήδη 3 βραβεία Όσκαρ, 4 BAFTA, 2 Χρυσές Σφαίρες, αλλά πάνω από όλα είχε κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση του κόσμου, των κριτικών και των συναδέλφων του.

Και μέχρι πριν λίγες ώρες, όλα έδειχναν ότι ο Ντάνιελ Ντέι Λίους δεν θα έβγαινε από τη… συνταξιοδότησή του ως ηθοποιός. Αλλά τελικά, ποτέ μη λες ποτέ.

Ποτέ μη λες ποτέ

Εδώ και λίγες ώρες κάνει τον γύρο του κόσμου η είδηση ότι ο βραβευμένος ηθοποιός επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη. Όχι, ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δεν είναι ότι βαρέθηκε τη ζωή του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ούτε ότι του έγινε κάποια πρόταση εκατομμυρίων. Ο λόγος είναι ο γιος του.

Ο Ρόναν Ντέι Λίουις αναμένεται να κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία «Anemone» και ο διάσημος πατέρας του αποφάσισε να βάλει ένα χεράκι. Εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις συνυπέγραψε και το σενάριο της ταινίας.

Πολλές λεπτομέρειες για το φιλμ δεν έχουν γίνει γνωστές. Αυτά που γνωρίζουμε έως τώρα είναι ότι στο καστ θα βρίσκονται οι Σον Μπιν, Σαμάνθα Μόρτον, Σάμιουελ Μποτόμλεϊ και Σάφια Όκλεϊ-Γκριν, ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει η Plan B – δηλαδή η εταιρία του Μπραντ Πιτ.

Only in

Tέλος στις πιστωτικές κάρτες

Οι βιομετρικές πληρωμές έρχονται να αντικαταστήσουν τις πιστωτικές κάρτες ως το 2030

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024