Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Γυμναστική: Το μυστικό για υγιές δέρμα και λαμπερά μαλλιά

Γυμναστική: Το μυστικό για υγιές δέρμα και λαμπερά μαλλιά

Αν θέλετε να μοιάζετε ανανεωμένοι από κάθε άποψη, πρέπει να κάνετε γυμναστική.

Τα καλλυντικά προϊόντα, αν και απαραίτητα, δεν γίνεται από μόνα τους να κάνουν θαύματα για την επιδερμίδα μας, εφόσον δεν ακολουθούμε συνολικά έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Η καλή διατροφή και η γυμναστική είναι σύμμαχοί μας ενάντια στα σημάδια του χρόνου σε όλα τα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, η τακτική άσκηση ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που σημαίνει περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μας καθώς και υγιή παραγωγή και επισκευή των κυττάρων. Επιπλέον, η άσκηση δρα ως αποτοξινωτικός παράγοντας, βοηθώντας μας να αποβάλουμε τις τοξίνες μέσω του ιδρώτα, καθαρίζοντας τους πόρους και μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης ακμής και μαύρων στιγμάτων. Μπορεί επίσης να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου, μια πρωτεΐνη η οποία βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και το βοηθά να διατηρείται νεανικό, σφριγηλό και λείο.

Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι πλένετε σωστά το πρόσωπό σας μετά την άσκηση με ένα απαλό καθαριστικό προσώπου. Κάντε διπλό καθαρισμό εάν χρειάζεται και ύστερα εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα.

Γυμναστική και για την υγεία των μαλλιών μας

Θέλετε μακριά, λαμπερά μαλλιά; Ξεκινήστε την άσκηση. Η αυξημένη κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής θρέφει τους θύλακες των τριχών, προάγοντας την ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών. Με την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και του οξυγόνου στον οργανισμό μας μέσω της γυμναστικής, οι τρίχες όχι μόνο μακραίνουν αλλά και δυναμώνουν. Επιπρόσθετα, θα γνωρίζετε ήδη ότι το άγχος είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην πτώση των μαλλιών. Η γυμναστική στοχεύει στη μείωση του στρες, απελευθερώνοντας τις «ορμόνες της ευτυχίας» στο σώμα, γνωστές ως ενδορφίνες. Τέλος, λιγότερο στρες σημαίνει μείωση δερματικών προβλημάτων, όπως η ακμή.

Περισσότερος ύπνος- Λιγότερες ρυτίδες

Η τακτική προπόνηση προάγει και τον ύπνο, επιτρέποντας στο δέρμα να επανορθώνεται πιο αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια της νύχτας και οδηγώντας σε λιγότερες ρυτίδες και πιο νεανική εμφάνιση.

Χαρίζει και αυτοπεποίθηση

Είναι γνωστό ότι η γυμναστική σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή μπορεί να «σμιλέψει» το σώμα μας, βοηθώντας μας να διατηρήσουμε την υγιή μας λάμψη και το αφοπλιστικό μας χαμόγελο.  Έτσι, μπορεί να αισθανθείτε μια σημαντική ώθηση στην διάθεση και την αυτοπεποίθησή σας.

Γυμναστική: Για να ξεκινήσετε δυναμικά

Ελέγξτε την υγεία σας

Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να κάνετε εξετάσεις πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης. Με έναν έλεγχο υγείας, είναι εύκολο να εντοπίσετε τυχόν προβλήματα σε πρώιμο στάδιο και να επιλέξετε το σωστό είδος προπόνησης ανάλογα με τις σωματικές σας ανάγκες.

Θέστε υλοποιήσιμους στόχους

Προσπαθήστε να αναπτύξετε μια ρεαλιστική στρατηγική που να περιέχει επιτεύξιμους στόχους μόλις αποφασίσετε να ξεκινήσετε ένα είδος προπόνησης. Καθορίστε το χρόνο και τις ημέρες που αθλείστε και ιδανικά αφιερώστε από μισή έως μία ώρα στην προπόνησή σας.

Συνιστάται να αρχίσετε με μικρούς στόχους. Αντί να τρέχετε γρήγορα για παράδειγμα όταν ο στόχος σας είναι να ολοκληρώσετε μια απόσταση 5 χιλιομέτρων, χωρίστε αυτή την απόσταση στα δύο, κάνοντας μισό τρέξιμο και μισό περπάτημα έως ότου το σώμα σας είναι έτοιμο να καλύψει όλη την απόσταση τρέχοντας.

Σε καμιά περίπτωση μην πιέζετε τον οργανισμό σας να σπάσει τα όριά του. Αντίθετα, θα πρέπει να του δώσετε τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής και να είστε βέβαιοι πως με λίγη υπομονή, σταδιακά θα δείτε, θεαματικά αποτελέσματα.

Ζέσταμα

Πριν από την άσκηση, μην ξεχνάτε ποτέ το ζέσταμα. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται ο κίνδυνος τραυματισμών και βελτιώνεται η απόδοσή σας. Μια προπόνηση συνήθως απαιτεί πέντε έως δέκα λεπτά προθέρμανσης ώστε να προετοιμαστεί το σώμα σας, να διευκολυνθούν οι αρθρώσεις, να ζεσταθούν οι μύες και να προετοιμαστεί σωστά η καρδιά για να αντλήσει περισσότερο αίμα.

Ισορροπημένη διατροφή

Φροντίστε να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή για να «υποστηρίξετε» το πρόγραμμα άσκησής σας.

Για να διατηρήσετε ένα υγιές επίπεδο ενέργειας και να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη της προπόνησής σας, πρέπει να καταναλώνετε τροφές όλων των διατροφικών κατηγοριών.

Οι υδατάνθρακες και η πρωτεΐνη είναι απαραίτητα συστατικά  για τον οργανισμό μας, ειδικά όταν αθλούμαστε. Οι μεν υδατάνθρακες τροφοδοτούν τους μύες πριν από κάθε δραστηριότητα και η δε πρωτεΐνη προάγει την ανάπτυξη των μυών, επιταχύνει ην αποκατάστασή τους και θεραπεύει τη βλάβη των ιστών.

Ενυδάτωση

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αφυδάτωσης εάν δεν καταναλώνετε αρκετά υγρά πριν ή μετά τις τακτικές προπονήσεις σας. Η διατήρηση της βέλτιστης απόδοσης κατά την άσκηση, ειδικά όταν ο καιρός είναι ζεστός απαιτεί πολλά, «αναζωογονητικά» υγρά.

Τέλος, το νερό μετά την προπόνηση μπορεί να ενισχύσει την ενέργειά σας και να σας προετοιμάσει κατάλληλα για την επόμενη.

*Πηγή: Vita

Only in

Tέλος στις πιστωτικές κάρτες

Οι βιομετρικές πληρωμές έρχονται να αντικαταστήσουν τις πιστωτικές κάρτες ως το 2030

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024