Στο γήπεδο του Πανελληνίου στην Κυψέλη πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας.

«Έφθασε η ώρα να κλείσουμε τον κύκλο της επιβίωσης και να ανοίξουμε έναν νέο ενάρετο κύκλο υπέρβασης», τόνισε ο Χάρης Δούκας μιλώντας για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Όπως σημείωσε, «το δίλημμα είναι ένα: Θέλουμε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, βούτυρο στο ψωμί του κ. Μητσοτάκη. ή ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κερδίσει. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να το πάρετε και πάλι στα χέρια σας», κάλεσε τους πολίτες.

«Θέλω καθαρή εντολή από τους προοδευτικούς πολίτες – όχι της καρέκλας»

«Θα νικήσουμε. Όπως στην Αθήνα, θα το κάνουμε και στη χώρα όλοι μαζί», ανέφερε ο κ. Δούκας, κάνοντας λόγο για μία πολύ κρίσιμη συγκυρία και μία πολύ κρίσιμη κάλπη που έχει εθνικά χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε πως η χώρα βρίσκεται σε μεγάλη οπισδοδρόμηση, αναφερόμενος στην Υγεία και την Παιδεία.

Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την πολιτική της στoυς δύο αυτούς σημαντικούς τομείς, ασκώντας έντονη κριτική για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ο Χάρης Δούκας ζήτησε «καθαρή εντολή» από τους ψηφοφόρους για νίκη και δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Κάλεσε τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες – «όχι της καρέκλας», όπως είπε χαρακτηριστικά – να συμπαραταχθούν μαζί του στην προσπάθειά του να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ και η χώρα, ενώ δεσμεύτηκε εκ νέου πως αν κερδίσει θα καλέσει όλους τους συνυποψηφίους του για να συναποφασίσουν τις πρώτες κινήσεις της παράταξης.

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, είμαι ένας από εσάς»

«Τολμήσαμε να γεμίσουμε τα στάδια και τα στάδια δεν μας χωράμε», ανέφερε για να «δείξει» το κατάμεστο στάδιο και να επαναλάβει το σύνθημα της καμπάνιας του, «σηκώνουμε ανάστημα, ενώνουμε δυνάμεις και κερδίζουμε την ελπίδα».

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι πρέπει το ΠΑΣΟΚ να κάνει κοινωνικές συμμαχίες και επιχείρησε να αποσαφηνίσει το στίγμα του όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Έλεγαν αν ψηφίσετε τον Χάρη, θα σας πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά ότι θα συριζοποιήσω το ΠΑΣΟΚ κι ότι θα φέρω πίσω στελέχη που μας πρόδωσαν. Με τον Νίκο Ανδρουλάκη, βουλευτές κει ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ήταν στα ψηφοδέλτια», σημείωσε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε: «Σε ό,τι με αφορά, όσοι μας πρόδωσαν για την καρέκλα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Ούτε από αριστερά ούτε από δεξιά».

Στη συνέχεια, εξαπέλυσε επίθεση στο Νίκο Ανδρουλάκη για το μοντέλο ηγεσίας που εφάρμοσε, ενώ άφησε αιχμές και κατά της Άννας Διαμαντοπούλου, λέγοντας: «Λένε ότι πρέπει να προσέξουμε με ποιους θα μιλήσουμε από τα αριστερά. Πολύ μεγάλη ένταση, προσέξτε να μην έχουν ανοίξει κάποια μεγάλη κερκόπορτα από τα δεξιά! Να είμαι καθαρός: Δεν θα γίνουμε ξανά δεκανίκι της ΝΔ. Θέλουμε να αλλάξουμε το σύστημα διακυβέρνησης και όχι να συγκυβερνήσουμε».

«Μου λένε ότι πολλές φορές είσαι τρακαρισμένος και κοιτάς τις σημειώσεις. Είμαι έτσι ακριβώς. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι ένας από εσάς», τόνισε απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του με τη δέσμευση ότι θα είναι πάντα στο ΠΑΣΟΚ στρατιώτης.

Ο Χάρης Δούκας έκανε εκτενή αναφορά στα ζητήματα οικονομίας, ενέργειας και εξωτερικής πολιτικής και υπογράμμισε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι πατριωτικό κόμμα. Έχουμε αναταραχή πολέμου με τον ακροδεξιό Νετανιάχου. Η χώρα μας πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ειρήνης. Η Τουρκία ζήτησε το ψευδοκράτος να αναγνωριστεί. Και μετά, συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν. Θα λυθούν – λέει – τον Ιανουάριο τα θέματα στο Αιγαίο. Ποια θέματα; Πρέπει να είναι αταλάντευτη η γραμμή μας. Ζητάνε το μισό Αιγαίο! Με το δόγμα της ‘γαλάζιας πατρίδας’, που διδάσκεται στα σχολεία. Το ΠΑΣΟΚ δεν παίζει με τα κυριαρχικά δικαιώματα. Έπρεπε με την Κάσο να κάνουμε διάβημα. Δεν μπορούν τα νησιά μας να γκριζάρουν», υπογράμμισε.