Διήμερο Τσάμπιονς Λιγκ (χθες και σήμερα) αυτό που διανύουμε και τα παιχνίδια της χθεσινής βραδιάς «έδωσαν» πολλά γκολ και πλούσιο θέαμα.

Αν μη τι άλλο κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονο σε ότι αφορά την παραγωγικότητα των ομάδων, καθώς στα εννιά ματς της Τρίτης σημειώθηκαν 32 γκολ και όλοι προσδοκούν ανάλογες επιδόσεις και στις αποψινές αναμετρήσεις.

Με αφορμή τα παιχνίδια της δεύτερης αγωνιστικής της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και το ότι ο Έρλινγκ Χάαλαντ βρήκε πάλι δίχτυα για την Μάντσεστερ Σίτι, έχει ενδιαφέρον να δούμε τι έχει καταφέρει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο Τσάμπιονς Λιγκ και τι θέλει να πετύχει ο Νορβηγός σέντερ φορ της πρωταθλήτριας Αγγλίας.

Τέτοιες μέρες πριν από 21 χρόνια ο Ρονάλντο πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του στην διοργάνωση των αστεριών και τα όσα πέτυχε δεν θα μπορούσε ούτε να τα… φανταστεί.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει να επιδείξει μια σειρά από πρωτιές στο Τσάμπιονς Λιγκ και το ερώτημα είναι αν ο διεθνής στράικερ της Σίτι θα μπορέσει ν’ απειλήσει τα ρεκόρ του πρώην άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ας δούμε λοιπόν τις επιδόσεις του Κριστιάνο:

1.Ο Ρονάλντο είναι ο παίκτης που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στην διοργάνωση και ο αριθμός είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Ο Πορτογάλος έχει πετύχει 140 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και απολαμβάνει την κορυφή της σχετικής κατηγορίας.

2.Έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες συμμετοχές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς έχει αγωνιστεί σε 183 παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ.

3.Είναι ο παίκτης με τις περισσότερες νίκες σε τελικούς της διοργάνωσης, με τον Ρονάλντο να έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου μετά από πέντε τελικούς. Κανείς άλλος παίκτης δεν έχει να επιδείξει πέντε νικηφόρους τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ.

4.Αναφερθήκαμε στον αριθμό των γκολ που έχει πετύχει ο Ρονάλντο στο Τσάμπιονς Λιγκ (183) που τον καθιστούν πρώτο σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, αλλά ο Πορτογάλος έχει μια ακόμα πρωτιά σε ότι αφορά τα γκολ. Είναι ο παίκτης που έχει πετύχει τα περισσότερα σε μια χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ (17).

5.Αφήσαμε για το τέλος μια πρώτη θέση που επίσης ανήκει στον Πορτογάλο σούπερ σταρ κι έχει να κάνει με τα περισσότερα γκολ σε νοκ άουτ αγώνες της κορυφαίας διοργάνωσης στην Ευρώπη. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πετύχει 67 γκολ σε νοκ άουτ φάσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και προφανώς όταν αναφέρεται κάποιος σε νοκ άουτ παιχνίδια, αυτά τα γκολ έχουν μεγαλύτερη σημασία.

Πάμε όμως να δούμε και τον Χάαλαντ, ο οποίος είναι το «βαρύ πυροβολικό» της Μάντσεστερ Σίτι, βρίσκοντας δίχτυα και στην χθεσινή αναμέτρηση της αγγλικής ομάδας απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Με το γκολ αυτό ο Νορβηγός επιθετικός έφτασε τα 42 τέρματα σε 41 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν χωρά αμφιβολία πως αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς ίσως καταφέρει να ξεπεράσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, πετυχαίνοντας περισσότερα από 140 τέρματα στην κορυφαία διοργάνωση.

Ο «διαστημικός» Νορβηγός των πρωταθλητών Αγγλίας είναι 24 χρονών κι έχει πολλά χρόνια καριέρας μπροστά του και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο. Το ζητούμενο για τον Χάαλαντ είναι να μείνει μακριά από σοβαρούς τραυματισμούς και αν τα καταφέρει τότε κανείς δεν μπορεί ν’ αποκλείσει το ενδεχόμενο να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή την στιγμή υπολείπεται 98 γκολ αλλά με τους ρυθμούς που σκοράρει όλα είναι πιθανά.