Με μια μεγάλη εμφάνιση απέναντι στην ισπανική Λας Πάλμας, ο Ολυμπιακός ONEX πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον επόμενο προκριματικό γύρο του CEV Champions League.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος νίκησαν με 3-0 σετ την πρωταθλήτρια Ισπανίας και πλέον θέλουν να κατακτήσουν δύο σετ στη ρεβάνς στα Κανάρια Νησιά για να πάρουν το εισιτήριο για τον 3ο γύρο.

Σπουδαίος για ακόμα ένα ματς για τους Πειραιώτες ο Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς, που ήταν εκπληκτικός στις καθοριστικές στιγμές του αγώνα.

Με κεκτημένη ταχύτητα από την άνετη πρόρκιση με 2 νίκες απέναντι στη Στρούμιτσα, ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το ματς. Οι Πειραιώτες ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια και είχαν πειστική εικόνα, για να κλείσουν το πρώτο σετ με 25-21.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά. Οι Ισπανοί έδειξαν την ποιότητά τους και έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Γκαρντίνι, αλλά ο Ολυμπιακός κρατήθηκε κοντά στο σκορ, πέρασε μπροστά και όταν τα πράγματα έγινα κρίσιμα, ήταν η ώρα του Ατανασίεβιτς να μιλήσει. Ο Σέρβος ήταν καταλυτικός στο τέλος του σετ και με κερδισμένο μπλοκ και άσο στη συνέχεια έκανε το 32-30, κάνοντας το 2-0 για τους Ερυθρόλευκους.

Και στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός και στα σημεία που έπρεπε είχε την κατάλληλα ψυχραιμία για να τελειώσει το ματς. Τον τελευταίο πόντο του αγώνα πήρε, ποιος άλλος; Ο σούπερ Ατανασίεβιτς, με τον Σέρβο να δίνει τη νίκη στην ομάδα του και να την φέρνει ακόμα πιο κοντα στα «αστέρια».

Υπενθυμίζεται, ότι σε περίπτωση πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό γύρο του CEV Champions League, ο Ολυμπιακός ΟΝΕΧ θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Σένενβερντ (πρωταθλήτρια Ελβετίας)-Μπράσοφ (πρωταθλήτρια Ρουμανίας), με «φόντο» μια θέση στη φάση των ομίλων.

Τα σετ: 25-21, 32-30, 25-23