Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του 26χρονου φοιτητή Ιωνά Καρούση που σκοτώθηκε από επίθεση ενόπλων στη Γιάφα στο Τελ Αβίβ.

Ο Ιωνάς βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή, αφού όπως είπε μιλώντας στο Mega o πατέρας του, διακεκριμένος γιατρός στο Ισραήλ, «απλά περνούσε από το σημείο». Ο 26χρονος, που σπούδαζε στο τελευταίο έτος της Αρχιτεκτονικής και είχε πάει στο μετρό του Τελ Αβίβ για να χαρτογραφήσει διάφορους σταθμούς για την εργασία του στη σχολή.

Ο Ιωνάς Καρούσης, κάτοικος της Ιερουσαλήμ με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ήταν το μοναχοπαίδι του γνωστού νευρολόγου Δημήτρη Καρούση και της παιδιάτρου, Ράνιας Καρούση.

Το 2020 εισήχθη στο Azrieli School of Architecture, στο Τελ Αβίβ.

Σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου, ενώ παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο Ισραηλινό Εθνικό Μουσείο. Στο βιογραφικό του περιέγραφε τον εαυτό του ως κοινωνικό άτομο, που αγαπούσε τα αθλήματα και ιδιαίτερα το μπάσκετ.

Πέρασε στο πανεπιστήμιο και ως φοιτητής αρχιτεκτονικής φιλοδοξούσε να τελειώσει με τις σπουδές, να κάνει τη δική του οικογένεια και να πετύχει.

Η δύσκολη στρατιωτική θητεία στο Ισραήλ

Μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής του, ήταν η στρατιωτική του θητεία.  Υπηρέτησε τη θητεία του στον ισραηλινό στρατό αφού έχει διπλή υπηκοότητα. Η μέρα που πήρε το απολυτήριο, τον βρήκε χαμογελαστό. Πίστευε ότι όλα ήταν έτοιμα για να εκπληρώσει μια σειρά από όνειρα, φιλοδοξίες και στόχους.

Η τελευταία ανάρτηση του Ιωνά

«Τέτοιο παλικάρι δεν υπήρχε. Έμενε εκεί και σπούδαζε αρχιτεκτονική, πέντε χρόνια», λέει στο Live News θείος του 26χρονου.

Η τελευταία ανάρτηση του αδικοχαμένου Ιωνά είχε γίνει στις 20 του περασμένου Σεπτέμβρη από τη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής. Το μέρος που έκανε διακοπές με την παρέα του, πριν επιστρέψει στα έδρανα του πανεπιστημίου.

Η κοπέλα του, που έμαθε την τραγική είδηση, τον αποχαιρετά με μια σπαρακτική ανάρτηση. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί. Το πόσο άδικα και πρόωρα κόπηκε το νήμα της ζωής, ενός νέου ανθρώπου.

«Δεν γίνεται να έχεις φύγει καρδιά μου, κούκλε μου, μοναδικέ μου. Θα σε αγαπώ για πάντα», έγραψε η σύντροφός του.

«Εκεί στη Γιάφα, έξω από μία στάση λεωφορείου. Βγήκανε δύο και τους γάζωσαν, τέσσερις σφαίρες στο στήθος. Στα καλά καθούμενα. Βρέθηκε σε εκείνη τη στάση», αναφέρει ο θείος του.

«Ανεξήγητα αυτά τα πράγματα. Πολύ τραγικό. Άδικο. Ένας Έλληνας ήταν εκεί, αυτόν πέτυχαν, 10.000.000 κάτοικοι έναν, τον βρήκαν», συμπληρώνει ο θείος του Ιωνά.