Το Ιράν έπληξε το Ισραήλ με σχεδόν 200 βαλλιστικούς πυραύλους, με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να τονίζει ότι η πυραυλική επίθεση απέτυχε και να προαναγγέλλει αντίποινα. 

«Με τη βοήθεια του Θεού, τα χτυπήματα του μετώπου της εξέγερσης θα γίνουν ισχυρότερα και πιο οδυνηρά στο φθαρμένο και σάπιο σώμα του σιωνιστικού καθεστώτος», αναφέρει στο X, από την λευρά του, ο Αλί Χαμενεΐ.

Σε άλλη ανάρτησή του, o ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν εκθειάζει την επίθεση της χώρας του χρησιμοποιώντας απόσπασμα από το Κοράνι, συνοδευόμενο από σκίτσο που απεικονίζει το μέγεθος του υπόγειου οπλοστασίου της Τεχεράνης.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι έχει ανοίξει η συζήτηση σχετικά με το πώς θα μπορούσε να απαντήσει το Ισραήλ στην επίθεση που δέχθηκε, συμπληρώνοντας πως είναι άγνωστες ακόμη οι συνέπειες για την Τεχεράνη.

Σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα επικοινωνούσε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό.

Ο Μπάιντεν υποστήριξε πως όλα δείχνουν ότι η επίθεση του Ιράν ήταν αναποτελεσματική.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι η εκρηκτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή αποδεικνύει την «πλήρη αποτυχία» της αμερικανικής πολιτικής στην ευρύτερη περιοχή και την «αδυναμία» της Ουάσινγκτον να αποτρέψει την κλιμάκωση, σχολιάζοντας την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε νωρίτερα το Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

«Πρόκειται για την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης Μπάιντεν στη Μέση Ανατολή. Μια αιματηρή τραγωδία που διαρκώς μεγαλώνει. Οι ακατανόητες δηλώσεις του Λευκού Οίκου καταδεικνύουν πλήρη ανικανότητα στην επίλυση κρίσεων», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ανάρτησή της στο Telegram.