Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Λίβανος: Σφοδρές συγκρούσεις στα σύνορα με το Ισραήλ – «Αποκρούσαμε τις IDF» λέει η Χεζμπολάχ

Λίβανος: Σφοδρές συγκρούσεις στα σύνορα με το Ισραήλ – «Αποκρούσαμε τις IDF» λέει η Χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ κάνει λόγο για σφοδρές συγκρούσεις στο νότιο Λίβανο - Υποστηρίζει ότι το Ισραήλ υπέστη απώλειες - Ενίσχυση των δυνάμεών τους ανακοίνωσαν οι IDF

Για μάχες «σώμα με σώμα», στον νότιο Λίβανο, κάνει λόγο το Al Jazeera, επικαλούμενο ανακοίνωση της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με την οποία οι μαχητές της αντιμετώπισαν τα ξημερώματα της Τετάρτης  δύναμη πεζικού του Ισραήλ, που επιχειρούσε να διεισδύσει στο λιβανέζικο έδαφος μέσω της περιοχής Ανταϊσέχ.

Η Χεζμπολάχ κάνει λόγο για σφοδρές συγκρούσεις κάτι που ανέφερε και ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του. Υποστηρίζει δε, ότι το Ισραήλ υπέστη απώλειες και οι στρατιώτες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Η Ανταϊσέχ είναι μία από τις περιοχές που βομβαρδίστηκαν από τον ισραηλινό στρατό και θεωρείται ένα από τα περάσματα για τη χερσαία εισβολή

Ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι 20 στρατιώτες τραυματίστηκαν στο βόρειο μέτωπο. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 20 ασθενοφόρα που περιμένουν στο βόρειο Ισραήλ για να παραλάβουν στρατιώτες που απομακρύνονται από την περιοχή των λιβανικών συνόρων με ελικόπτερο», μεταδίδει το Al Jazeera.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν ασθενοφόρα συγκεντρωμένα σε νοσοκομείο όπου φτάνει και ένα ελικόπτερο μεταφοράς τραυματιών.

Ενισχύουν τις δυνάμεις τους οι ισραηλινοί

Η Ανταϊσέχ είναι μία από τις περιοχές που βομβαρδίστηκαν από τον ισραηλινό στρατό και θεωρείται ένα από τα περάσματα για τη χερσαία εισβολή. Στην περιοχή αυτή υπάρχει συγκέντρωση ισραηλινών στρατευμάτων.

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι η 36η Τεθωρακισμένη Μεραρχία του στρατού, η οποία περιλαμβάνει την Ταξιαρχία Γκολάνι, την 188η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και την Ταξιαρχία Etzioni, έχει ενταχθεί στην χερσαία εισβολή στο νότιο Λίβανο.

Σύμφωνα με τη μονάδα του εκπροσώπου των IDF, οι δυνάμεις υποστηρίζονται από την αεροπορία και πυρά πυροβολικού.

«Εκτοξεύτηκαν 50 ρουκέτες από τον Λίβανο»

Στο μεταξύ περίπου 50 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τις IDF.

Οι σειρήνες έχουν ηχήσει σε πόλεις της άνω και δυτικής Γαλιλαίας εν μέσω των επιθέσεων, χωρίς να υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς.

Ο δήμος της Metula, ο οποίος έχει σε μεγάλο βαθμό εκκενωθεί, αναφέρει ότι περίπου 10 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από τα πυρά.

Μετά την ενημέρωση των IDF, οι σειρήνες συνεχίζουν να ηχούν σε αρκετές συνοριακές κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων των Avivim και Rihaniya.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Τροποποιήσεις και διακοπές εμπορικών πτήσεων μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Πέντε αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν αλλαγές «για την ασφάλεια των επιβατών» - Τα πληρώματα επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές για να αποφύγουν την κλιμακούμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024