Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι νέοι θυσιάζουν την ψυχική τους υγεία για να προοδεύσουν στην καριέρα τους

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι νέοι θυσιάζουν την ψυχική τους υγεία για να προοδεύσουν στην καριέρα τους

Η έρευνα αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι προκειμένου να χτίσουν μία λαμπρή καριέρα.

Ο δρόμος προς την επιτυχία για τους νέους φαίνεται να είναι πιο δύσκολος από ποτέ. Σε μια εποχή όπου η οικονομική σταθερότητα συχνά εξισώνεται με την επιτυχία, νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλοί νέοι κάνουν σημαντικές προσωπικές θυσίες με στόχο μία λαμπρή καριέρα.

Νέα μελέτη που διεξήχθη από το The Prince’s Trust και την LADbible Group αναδεικνύει μια ανησυχητική τάση: σχεδόν οι μισοί νέοι (47%) παραδέχονται ότι θυσιάζουν την ψυχική υγεία τους για να προοδεύσουν στον χώρο εργασία τους.

Η αναζήτηση σταθερότητας είναι πλέον η μεγαλύτερη προτεραιότητα για πολλούς νέους. Το 72% την αναγνωρίζει ως τον κύριο παράγοντα που καθορίζει την επιτυχία τους, επισκιάζοντας παραδοσιακούς δείκτες όπως η επαγγελματική ικανοποίηση. Αυτή η αλλαγή αξιών υποδηλώνει μια αυξανόμενη έμφαση στις άμεσες οικονομικές ανάγκες αντί της μακροπρόθεσμης ικανοποίησης από τη δουλειά.

Η επιδίωξη οικονομικής σταθερότητας έχει οδηγήσει πολλούς να δίνουν προτεραιότητα στην εργασία εις βάρος των προσωπικών σχέσεων και της αυτοφροντίδας. Σχεδόν οι μισοί (46%) νέοι αναφέρουν ότι περνούν λιγότερο χρόνο με οικογένεια και φίλους, ενώ το 31% παραμελεί χόμπι και ταξίδια.

Οι θυσίες αυτές εντείνονται μεταξύ των νέων που έχουν ήδη ορισμένες ευθύνες φροντίδας τρίτων. Το 62% αυτών αναφέρουν ότι θυσιάζουν τη ψυχική τους υγεία για την επαγγελματική τους ανέλιξη.

Αυτός ο συμβιβασμός γίνεται ακόμη πιο ανησυχητικός όταν εξετάσουμε ότι οι μισοί από τους ερωτηθέντες νέους (52%) είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν την κοινωνική τους ζωή για να πετύχουν στην καριέρα τους. Επιπλέον, το 32% θα παραχωρούσε την ψυχική του υγεία, και το 33% θα διακυβεύσει την σωματική του ευεξία.

Συνδυασμός δουλειών

Η οικονομική πίεση που αντιμετωπίζουν οι νέοι συχνά τους αναγκάζει να συνδυάζουν πολλές δουλειές. Σύμφωνα με την έρευνα, το 44% των συμμετεχόντων έχει εργαστεί σε περισσότερες από μία θέσεις κάποια στιγμή στη ζωή του, με το 18% να το κάνει αυτή τη στιγμή.

Τα βασικά κίνητρα πίσω από αυτή την τάση είναι η κάλυψη των βασικών αναγκών (35%) και η παροχή οικονομικής στήριξης στις οικογένειές τους (33%).

Σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) των ατόμων που εργάζονται σε πολλές δουλειές το κάνουν επίσης για να ενισχύσουν την επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Τα ευρήματα αυτής της έρευνας χρησιμεύουν ως σημαντική υπενθύμιση για τη σημασία της ψυχικής υγείας κατά την αναζήτηση της επιτυχίας.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Τροποποιήσεις και διακοπές εμπορικών πτήσεων μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Πέντε αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν αλλαγές «για την ασφάλεια των επιβατών» - Τα πληρώματα επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές για να αποφύγουν την κλιμακούμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024