Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Βοιωτία: Τρεις συλλήψεις για εργασιακή εκμετάλλευση – Απελευθερώθηκαν 11 εργάτες, οι δύο ανήλικοι

Βοιωτία: Τρεις συλλήψεις για εργασιακή εκμετάλλευση – Απελευθερώθηκαν 11 εργάτες, οι δύο ανήλικοι

Τους κρατούσαν σε παλαιό ποιμνιοστάσιο και τους εκμεταλλεύονταν σε αγροτικές εργασίες

Για συστηματική εργασιακή εκμετάλλευση και εμπορία ανθρώπων συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί μετά από αστυνομική επιχείρηση στη Βοιωτία.

Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες κρατούσαν 11 εργάτες αλλοδαπούς και τους εκμεταλλεύονταν συστηματικά σε εργασίες σε αγροτεμάχια της περιοχής.

Ανάμεσα στους 11 εργάτες που απελευθερώθηκαν είναι και δύο ανήλικοι για τους οποίους είχαν γίνει δηλώσεις εξαφάνισης από τους οικείους τους από το καλοκαίρι.

Αστυνομική επιχείρηση

Σύμφωνα με την Αστυνομία έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θηβών για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και συστηματική διερεύνηση της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς σε περιοχή του δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων με τη συνδρομή αστυνομικών της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. της ίδιας Υπηρεσίας και της Β1 Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν χθες (02-10-2024) το απόγευμα, τρεις 3 αλλοδαποί, για εμπορία ανθρώπων και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν σε αποθήκη – παλαιό ποιμνιοστάσιο και απελευθερώθηκαν έντεκα -11- συνολικά αλλοδαποί, εκ των οποίων οι δύο -2- ανήλικοι, για τους οποίους είχε δηλωθεί η εξαφάνισή τους τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο αντίστοιχα, σε Τμήμα Ασφαλείας της Βόρειας Ελλάδας και αναζητούνταν.

Τους παγίδευαν

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, οι συλληφθέντες, έχοντας συγκεκριμένους ρόλους και μεθοδολογία δράσης, προσέγγιζαν αλλοδαπούς υπηκόους διαφόρων εθνικοτήτων, εκμεταλλευόμενοι ότι τα θύματά τους είχαν ανάγκη για εργασία και μετερχόμενοι άλλοτε εξαναγκαστικών και άλλοτε απατηλών μέσων, αποσπούσαν την συναίνεσή τους και προέβαιναν στην συστηματική εργασιακή τους εκμετάλλευση, σε διάφορα αγροτεμάχια περιοχών της Βοιωτίας.

Διακριβώθηκε επίσης ότι την προαναφερόμενη αποθήκη – παλαιό ποιμνιοστάσιο, χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες ως κατάλυμα, όπου διέμεναν μαζί με τα θύματά τους.

Σε νομότυπες έρευνες στους τρεις συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
  • το χρηματικό ποσό των -1.490- ευρώ, καθώς και
  • -3- κινητά τηλέφωνα.

Γίνεται μνεία ότι, η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή Υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. Βοιωτίας και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Βοιωτίας, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού.

Την προανάκριση ενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών.

Only in

Η ενημέρωση Γεωργιάδη στην ΚΟ της ΝΔ και η επίθεση Κακλαμάνη για τους αγροτικούς γιατρούς

Υπό τη βαριά σκιά των αλλεπάλληλων ερωτήσεων από βουλευτές σε υπουργούς για σειρά σοβαρών κοινωνικών ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες η συνεδρίαση - Διήρκησε περισσότερες από 3,5 ώρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024