Δούκας: Δεν θέλω το «ενός ανδρός αρχή», αλλά συμμετοχικό σύστημα
«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εταιρεία, ούτε μονοπρόσωπο σχήμα. Είναι παράταξη και εγώ θέλω να γίνει κίνημα. Αν θέλει κάποιος μια εταιρεία, υπάρχει το Μαξίμου Α.Ε. και ο κ. Μητσοτάκης» υπογράμμισε ο Χάρης Δούκας μιλώντας στο in, πριν τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.
- Ο αντίπαλος της Starlink του Έλον Μάσκ έχει ευρωπαϊκή σφραγίδα
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και οι χρεώσεις στην Πολιτική Γραμματεία
Το δικό του μοντέλο διακυβέρνησης σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αυτό στη συνέχεια κερδίσει τις εθνικές εκλογές, ανέπτυξε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας.
Όπως τόνισε ο κ. Δούκας «στο μοντέλο διακυβέρνησης που οραματίζομαι, το κομμάτι της αυτοδιοίκησης, της ενίσχυσης του πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, είναι για μένα κυτταρικό, είναι εμβληματικό, είναι προτεραιότητα».
«Όταν μπλέξαμε με τα μνημόνια, η Τρόικα είχε πει το εξής ότι είναι το υδροκέφαλο συγκεντρωτικό κράτος που δημιούργησε τη χρεοκοπία, τον πελατειασμό, τη διαφθορά και τη διαπλοκή και ότι πρέπει επιτέλους να αποκεντρώσετε πόρους και αρμοδιότητες σε πρώτο και δεύτερο βαθμό και αυτό να το κάνετε άμεσα» σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι τόσα χρόνια μετά «η συνταγματική επιταγή της αυτονομίας των δήμων παραμένει ημιτελής».
Παράλληλα, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε και την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να κάνει άνοιγμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επιλέγοντας τους Καμίνη και Μπουτάρη αντίστοιχα για τους μεγάλους δήμους, πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες. «Αυτό δείχνει ότι τα θέματα της αυτοδιοίκησης είναι πέρα από χρώματα και κόμματα. Και εγώ πιστεύω και στην πολιτική πια. Η πρόοδος είναι που καθορίζει τη διαφορά. Και πρόοδος είναι ότι μειώνει τις ακρότητες».
Η κόντρα δήμου – κυβέρνησης για την «τοπικότητα» των έργων
Ο κ. Δούκας αναφέρθηκε και στη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, λίγο πριν την ανάληψη της ηγεσίας του δήμου, να πάρει τη Διπλή Ανάπλαση από το δήμο Αθηναίων.
«Ήταν το βασικό μου εργαλείο για την αναπτυξιακή πολιτική στο Δήμο» σημείωσε ο Χάρης Δούκας, προσθέτοντας ότι και στην ανάπλαση της λεωφόρου Όλγας δεν έχει εκπροσώπηση ο δήμος. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα τι ακριβώς συμβαίνει και αναγκαστήκαμε να πάρουμε απόφαση διαπαραταξιακή, να ζητήσουμε επιτέλους ενημέρωση» πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στο τέλος ταφής απορριμμάτων, «το οποίο είναι εξοντωτικό και ουσιαστικά δημιουργεί ένα πολύ μεγάλο κόστος για το γεγονός ότι δεν προχωράει γρήγορα η κυκλική οικονομία και στην πραγματικότητα σου κάνει το σπιράλ θανάτου».
«Η κυβέρνηση πιστεύει βαθιά ότι οι δήμαρχοι δεν μπορούν να έχουν αναπτυξιακά εργαλεία, να έχει δημόσιες εταιρείες, όλα αυτά πρέπει να συγκεντρωποιηθούν, να γίνουν μεγάλες εταιρείες και από εκεί να γίνεται διαχείριση» σημείωσε, εξηγώντας ότι είναι λάθος αυτή η λογική.
Επίσης, ο κ. Δούκας αναφέρθηκε στη μεγάλη σύγκρουση για το τσιμέντο στις πόλεις. «Τι είπαμε; Δεν μπορεί ο καθένας να χτίζει ό,τι θέλει, όπου θέλει και αν το θέλει και ότι υπάρχουν προεδρικά διατάγματα που πρέπει να σεβόμαστε. Και πήραμε απόφαση ότι δεν μπορεί κανείς να χτίζει τόσους ορόφους και τόσο ψηλά κτίρια, ώστε να μην μπορείς να βλέπεις την Ακρόπολη. Και το έκοψε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το έκοψαν οι υπουργοί και αναγκαστήκαμε να πάμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δύο φορές και να δικαιωθούμε. Και είναι μια μεγάλη δικαίωση, διότι είναι μια πολύ μεγάλη δικαίωση ότι οι πόλεις μπορούν επιτέλους να αποφασίζουν εκεί είναι δικαίωση για όλους τους δήμους».
«Το τοπικό συνδέεται με το εθνικό και το ανάποδο»
Ο Χάρης Δούκας μίλησε και την «ενεργειακή δημοκρατία», τονίζοντας ότι ο ηλεκτρικός χώρος δεν μπορεί να ανήκει μόνο σε λίγες μεγάλες εταιρείες, «αλλά μπορούμε και εμείς οι ίδιοι οι δήμαρχοι, οι δημοτικές αρχές δηλαδή, οι δήμοι, οι ενεργειακές κοινότητες, οι αγρότες κτηνοτρόφοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να παράγουν εκείνες ενέργεια, όχι για να βγάζουν χρήματα, όχι για κερδοσκοπία αλλά για να καλύπτουν τη ζήτηση τους και να μην μπλεγμένοι στα χρώματα των τιμολογίων».
«Μπορώ να το πετύχω αυτό και έχω συγκεκριμένη πρόταση: το 50% του ηλεκτρικού χώρου να ανήκει στους πολίτες. Αν γίνει αυτό, όλοι οι δήμοι, μια εθνική προσπάθεια που θέλει μια νομοθετική παρέμβαση, όλοι οι δήμοι να μπορούν να είναι και αυτοπαραγωγοί».
«Γι’ αυτό και το τοπικό συνδέεται με το εθνικό και το ανάποδο. Και είναι μια διαδρομή αυτή που γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Μπορεί ένας δήμαρχος -που δεν τον θεωρούν ‘‘δημαρχάκο’’- να είναι υποψήφιος, πρόεδρος, πρόεδρος, πρωθυπουργός, ό, τι θέλει» πρόσθεσε.
Το πρόγραμμα του Χάρη Δούκα, το full time και η μάχη για το «εμείς» και όχι το «εγώ»
Ο κ. Δούκας μίλησε και για το πώς θα συνδυάσει τα καθήκοντα του δημάρχου Αθηναίων και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
«Θα ξυπνάω το πρωί και θα είμαι συνέχεια σε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και σε αγώνα και πιστεύω στο ‘‘εμείς’’ και όχι στο ‘‘εγώ’’» σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας ότι στο δήμο Αθηναίων για πρώτη φορά υπάρχουν 26 δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν όλοι για πρώτη φορά στην ιστορία ρόλο, λόγο, ευθύνη και χαρτοφυλάκιο και ότι «ο καθένας είναι υπεύθυνος, παίρνει αποφάσεις για τομέα του και έχουμε τις 60% γυναίκες πάρα πολύ σημαντικό για πρώτη φορά τόσο μεγάλο».
«Αυτό το συμμετοχικό συμπεριληπτικό σύστημα διακυβέρνησης θέλω να κάνω και στο ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλω το ‘‘ενός ανδρός αρχή’’. Αν κάποιος πιστεύει σε μία μονοπρόσωπη εταιρεία, σε έναν άνθρωπο, ο οποίος θα σχεδιάσει, θα αποφασίσει, θα υλοποιεί και θα εφαρμόζει, ας πάει κατευθείαν στον κ. Μητσοτάκη. Αυτός το έταξε ας τον ξανά στηρίξουν. Εμείς λέμε κάτι τελείως διαφορετικό» συμπλήρωσε ο Χάρης Δούκας.
Η πρόοδος καθορίζει τη διαφορά και μειώνει τις ακρότητες
Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν τοπικά και αναπτυξιακά δίκτυα στο ΠΑΣΟΚ. «Που είναι το συνέδριο νεολαίας, τα δίκτυα νεολαίας, τα δίκτυα τοπικότητας, τα δίκτυα, τα αναπτυξιακά; Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ανοίξει και να μπορέσει να δημιουργήσει συνθήκες δημοκρατικής έκρηξης για να αισθανθούν και οι πολίτες ότι συνδιαμορφώνουν την πολιτική».
Επίσης, απαντώντας στα όσα έχουν αναφέρει άλλοι υποψήφιοι, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι στο Κοινοβούλιο και όχι στην ηγεσία του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι οι αναφορές σε «πρόεδρο πλήρους απασχόλησης, part time, full time, αυτά είναι εταιρικά σχήματα».
«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εταιρεία, ούτε μονοπρόσωπο σχήμα. Είναι παράταξη και εγώ θέλω να γίνει κίνημα και να έχει εμάς τους πολλούς. Αν θέλει κάποιος μια εταιρεία, υπάρχει το Μαξίμου Α.Ε. και ο κ. Μητσοτάκης» συμπλήρωσε.
«Είναι λοιπόν πάρα πολύ σημαντικό να μην υποτιμάμε τους βουλευτές μας. Και έχουμε εξαιρετικούς βουλευτές που κάνουν επίσης εξαιρετική δουλειά και μπορούν να αναλάβουν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουν στη Βουλή. Και νομίζω επίσης βαθιά, είναι δικιά μου πεποίθηση, ότι ο Μητσοτάκης χάνει την εμπιστοσύνη στην κοινωνία και είναι η κοινωνία που εμείς πρέπει να δώσουμε την πολύ μεγάλη μάχη και αυτή είναι η δικιά μου έγνοια» πρόσθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Συμπόρευση και διάλογος με την κοινωνία
Επίσης, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην ανάγκη ένωσης δυνάμεων στην κοινωνία, ώστε το ΠΑΣΟΚ να πετύχει τους στόχους του.
«Εμείς λέμε ενώνουμε δυνάμεις στην κοινωνία και για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό και καλούμε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες, ανεξαρτήτως κομμάτων και χρωμάτων, όλους αυτούς βεβαίως που δε μας πρόδωσαν για την καρέκλα» σημείωσε.
«Υπάρχει μια συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ ότι ‘‘αν ψηφίσεις κανείς Δούκα θα σε πάει στον ΣΥΡΙΖΑ’’. Στη συνέχεια, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κατασπαράζεται το άλλαξαν και λένε ότι ‘‘αν ψηφίσεις το Χάρη θα ΣΥΡΙΖΟποίησει το ΠΑΣΟΚ’’. Και απαντάω λοιπόν κι εγώ ότι εμείς θέλουμε να ενώσουμε την κοινωνία και ότι οφείλουμε να λέμε τα πράγματα όπως είναι καθαρά και μπροστά» τόνισε ο κ. Δούκας.
«Άποψή μου είναι ακριβώς ότι εγώ κάνω ένα κάλεσμα και θέλω να συνομιλώ με όλους αυτούς που πιστεύουν στη δημοκρατία, στην πρόοδο, στη δικαιοσύνη, στη διαφάνεια και στη λογοδοσία, που δεν μας πρόδωσαν για την καρέκλα -ούτε από τα αριστερά ούτε και από τα δεξιά. Και θέλω να έρθουν εδώ μπροστά μαζί, στρατιώτες και να δώσουμε με συμμετοχή και δημοκρατία πολύ μεγάλες μάχες για να δημιουργηθεί εκδημοκρατισμός σε πάρα πολλούς τομείς, όπως για παράδειγμα και στην ενέργεια που είναι και το βασικό μας θέμα» πρόσθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να κλείσει τον κύκλο της επιβίωσης και να ανοίξει τον κύκλο της υπέρβασης
«Συμμαχίες γίνονται μέσα στην κοινωνία» συμπλήρωσε ο Χάρης Δούκας, συμπληρώνοντας ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχασαν εκατομμύρια ψήφους στις ευρωεκλογές, όμως το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει κάτι. «Αυτό πρέπει να αλλάξει και αυτό γίνεται μόνο με όρους κοινωνίας» ξεκαθάρισε.
Παράλληλα, για την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Χάρης Δούκας σημείωσε ότι «μπορούμε πια να κλείσουμε τον κύκλο αυτό της επιβίωσης. Όλοι οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ είχαν μια πολύ μεγάλη συνεισφορά, μικρότερη, μεγαλύτερη. Αλλά μπορούμε μετά από αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε, να κλείσουμε τον κύκλο της επιβίωσης και να ανοίξουμε έναν νέο ενάρετο κύκλο υπέρβασης και αυτό προσπαθούμε να δομήσουμε».
«Υπάρχει μια κοινωνική πλειοψηφία που περιμένει επιτέλους, αντί να πούμε πως θα μιλήσουμε με το τάδε στέλεχος και θα μπούμε σε ένα διάδρομο και τι με έναν αρχηγό. Πώς θα λύσουμε συγκεκριμένα προβλήματα. Δεν είναι εύκολο, θέλει αγώνα μεγάλο» τόνισε ο Χάρης Δούκας, συμπληρώνοντας: «Το κάλεσμα αν γίνει με έναν τρόπο που απαντάει στα πραγματικά προβλήματα, θα λέει τα πράγματα καθαρά, χωρίς αποστάσεις, χωρίς ναι μεν αλλά, ο κόσμος θα έρθει να στηρίξει».
Συναίνεση στα ελληνοτουρκικά: «Να μην αφήνουμε σε καμία περίπτωση κερκόπορτες»
«Ο Ερντογάν στον ΟΗΕ ζήτησε επικύρωση του ψευδοκράτους και αμέσως μετά έγινε συνάντηση με τον Μητσοτάκη. Τι ακριβώς συζήτησαν και ποια θέματα πάνε προς επίλυση;» αναρωτήθηκε ο Χάρης Δούκας, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.
«Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έχει μια βασική κόκκινη γραμμή ότι η μόνη συζήτηση είναι για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και ο μόνος τρόπος επίλυσης είναι η Χάγη» ξεκαθάρισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή είναι συνολικά αποσταθεροποιημένη μετά και τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή.
«Να είναι ξεκάθαρες οι κόκκινες γραμμές μας και να ενισχύσουμε πάρα πολύ την παραμεθόριο»
«Έχουμε μια νέα ανάφλεξη και επειδή ο γείτονάς μας, ο Ερντογάν δεν είναι απλά αναθεωρητής, αλλά κάνει στρατιωτικές παρεμβάσεις και επεμβάσεις. Θυμίζω την Κύπρο που είναι υπό τουρκική κατοχή ακόμα και μπαίνει και σε άλλα κράτη. Μπαίνει στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη. Πρέπει να είναι ξεκάθαρες οι κόκκινες γραμμές, αταλάντευτα να τις στηρίζουμε και πρέπει να ενισχύσουμε πάρα πολύ την παραμεθόριο» σημείωσε ο κ. Δούκας, συμπληρώνοντας ότι η λέξη που χαρακτηρίζει τις ακριτικές περιοχές της χώρας είναι «ξεριζωμός».
«Και θυμάμαι τη Μελίνα Μερκούρη που έλεγε ότι τα σύνορα δεν είναι ποινή αλλά τιμή. Και το ξεχάσαμε αυτό. Και θυμάμαι τον Ανδρέα Παπανδρέου που έλεγε ότι η Ελλάδα πρέπει να ξεκινάει από εκεί και το ξεχάσαμε και αυτό. Είναι δυνατόν να κάνουμε συρρίκνωση των νοσοκομειακών μονάδων και συγχωνεύσεις στα σχολεία στην παραμεθόριο; Είναι οικονομικό το θέμα; Είναι θέμα εθνικό. Εγώ νομίζω χρειάζεται μια άλλη τελείως προσέγγιση στα εθνικά θέματα» πρόσθεσε ο Χάρης Δούκας.
«Πρέπει να είμαστε αταλάντευτοι στις κόκκινες γραμμές μας και πάρα πάρα πολύ προσεκτικοί και να μην αφήνουμε σε καμία περίπτωση κερκόπορτες» ξεκαθάρισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Η κόντρα με τον Άδωνι: «Ποια είναι η τιμή για την ανθρώπινη ζωή;»
Ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη κόντρα που είχε με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη για το δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
«Βάζω αυτά τα θέματα κεντρικά: δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, καθαρά και μπροστά. Χωρίς ‘‘ναι μεν αλλά, χωρίς αποστάσεις’’» σημείωσε ο κ. Δούκας, εξηγώντας ότι δόθηκαν μέσα στην πανδημία 50 δισ. ευρώ και το αποτέλεσμα είναι επίταξη γιατρών και «όλοι εμείς να φοβόμαστε να αρρωστήσουμε».
Για το τι θα πρέπει να γίνει, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί, «που είναι στον πάτο της Ευρώπης» όπως τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι και οι υγειονομικοί έχουν επισημάνει τα μεγάλα προβλήματα του ΕΣΥ.
«Γι’ αυτό και είχα πει καθαρά και μπροστά ότι θα έπρεπε να έχουμε ξεκινήσει ανένδοτο για το ΕΣΥ. Το ΕΣΥ όταν φτιάχτηκε από τον Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ είχε την εξής προσέγγιση: Πλούσιοι και φτωχοί να έχουν ίση πρόσβαση και ίδια μεταχείριση στην υγεία και αυτό πια δεν ισχύει. Και αν δεν έχεις λεφτά κινδυνεύει η ζωή σου» ανέφερε ο Χάρης Δούκας.
«Οι γιατροί του ΕΣΥ να μην είναι επαίτες, να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Και αυτό ακόμα το νοθεύσανε με τα απογευματινά ιατρεία και αν πάθετε κάτι και είστε στην περιφέρεια, καλό είναι να μην είναι Σαββατοκύριακο, γιατί ο Γεωργιάδης μας λέει ότι το Σαββατοκύριακο υπολειτουργεί το περιφερειακό νοσοκομείο και το ΕΣΥ και καλό είναι να αρρωστήσετε καθημερινή. Αλλά και καθημερινή να είναι, μας ενημερώνει μέχρι το μεσημεράκι, γιατί το απόγευμα υπάρχει το μπλοκάκι και αν κινδυνεύει η ζωή μας θα πρέπει να μπει μια τιμή» σημείωσε ο κ. Δούκας, ο οποίος διερωτάται «ποια είναι όμως η τιμή για την ανθρώπινη ζωή;» και συμπληρώνει ότι με αυτές τις προσεγγίσεις τον χωρίζει άβυσσος.
Η ταμπακιέρα της Παιδείας
Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται να γίνουν στην Παιδεία, ο κ. Δούκας τόνισε ότι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για την ενίσχυση των σχολείων και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, «που είναι στον πάτο της χρηματοδότησης σε όλη την Ευρώπη και αναγκαζόμαστε εμείς οι καθηγητές να πηγαίνουμε χαρτί υγείας από το σπίτι μας στο Πολυτεχνείο και να στάζουν τα ταβάνια».
«Η ‘‘ταμπακιέρα’’ και ο πυρήνας είναι αν θα στηρίξουμε τη δημόσια δωρεάν παιδεία» συμπλήρωσε ο Χάρης Δούκας, τονίζοντας ότι αυτή είναι η ατζέντα που θέλει να βάλει το ΠΑΣΟΚ.
Τα έργα στην Αθήνα
Παράλληλα, ο κ. Δούκας αναφέρθηκε στο δύσκολο πρόγραμμα που έχει τον τελευταίο καιρό, καθώς πέρα από υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παραμένει δήμαρχος Αθηναίων.
«Εγκαινιάσαμε τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που είναι ένα πολύ μεγάλο έργο για την Αθήνα. Τα απορρίμματα θα μειώνουν κατά 50% τον όγκο τους και έτσι θα μειώνουμε πάρα πολύ τα δρομολόγια, την πίεση στη Φυλή, τη ρύπανση και θα εξοικονομήσουμε πάρα πολλούς πόρους» σημείωσε ο κ. Δούκας και στη συνέχεια μίλησε για το… viral θέμα του debate, τη δενδροφύτευση της Αθήνας.
Η κυβέρνηση μου πήρε αρμοδιότητες και έφερε μέτρα πριν ακόμα αναλάβω δήμαρχος
«Έχουμε βάλει ήδη από την αρχή της χρονιάς 3.000 δέντρα και προχωράμε πολύ δυναμικά» τόνισε και συμπλήρωσε ότι ελπίζει πως θα πετύχει το στόχο έχουμε των 5.000 δέντρων μέχρι τέλος χρονιάς και 25.000 στην πενταετία.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στη Διπλή Ανάπλαση, λέγοντας ότι θα είναι ένας δυνατός πνεύμονας πρασίνου μέσα στην πόλη και τονίζοντας ότι είναι το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης που έχει αναλάβει ποτέ δήμος στη χώρα. «Φεύγουν καθημερινά 200 φορτηγά με μπάζα και σκουπίδια κάθε μέρα» πρόσθεσε ο Χάρης Δούκας, ο οποίος εξήγησε ότι είναι μια τεράστια ανάπλαση σε μια περιοχή σκουπιδότοπο και μια περιοχή απόλυτης υποβάθμισης.
Πολιτικά -και μη- διλήμματα
Τι είναι το ΠΑΣΟΚ, το ΕΜΠ και του Γκύζη; Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός; Πώς σχολιάζει τους Νίκο Ανδρουλάκη, Γιώργο Παπανδρέου, Νικόλα Φαραντούρη και Αλέξη Τσίπρα; Που ήταν η καλύτερη προεκλογική συγκέντρωση;
Μοχίτο ή νεγκρόνι; Τι σημαίνουν οι όροι μεταπολίτευση και 3η Σεπτεμβρίου; Τι γάμο επιλέγει και πώς βλέπει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών; Μύκονος ή Αμοργός; Πώς σχολιάζει Μητσοτάκη και επιτελικό κράτος;
Κίνημα ή κόμμα το ΠΑΣΟΚ του Δούκα; Θα έφευγε το ΠΑΣΟΚ από τη Χαριλάου Τρικούπη; Ποιο ήταν το σημαντικότερο έργο του Καμίνη στο δήμο Αθηναίων; Έκλεισε ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ; Σε ποιον δρόμο περπατά στην Αθήνα…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις